Espanyol

Els intocables de Rubi

Indiscutibles. El tècnic ha sacsejat l’equip en les últimes jornades donant entrada a jugadors menys habituals, però Diego López, Hermoso, Dídac i Marc Roca encara no han descansat

Plantilla curta per tenir tots els jugadors activats i sentint-se importants. Aquesta era la idea de Rubi a l’inici de l’estiu i, tot i que la direcció esportiva no va aconseguir aprimar l’equip tal com el tècnic hauria desitjat, en aquest inici de curs el de Vilassar de Mar s’ha esmerçat a transmetre el missatge que ningú és imprescindible però que tothom és important. Unes paraules que últimament s’han traduït també en fets: i és que el calendari atapeït dels últims dies ha servit d’excusa per iniciar les rotacions que han sacsejat l’equip en aquests darrers tres enfrontaments.

Però com tots els entrenadors, Rubi compta també amb la seva guàrdia pretoriana i amb un onze titular més o menys prefixat: així va ser en les setmanes amb un sol partit, en què l’equip d’inici va ser força similar. De fet, de la jornada 2 a la 4, el maresmenc va repetir el mateix onze, un fet bastant poc habitual al llarg de la seva trajectòria a les banquetes, i compta amb quatre futbolistes que ho han jugat pràcticament tot: Diego López, Mario Hermoso i Dídac han estat sobre el terreny de joc els 630 minuts disputats, mentre que Marc Roca tot just n’ha descansat deu repartits en dues estones. I més enllà d’aquests quatre futbolistes, no cal ser gaire agosarat per afirmar que David López es trobaria en una posició pràcticament calcada si no s’hagués perdut els tres darrers enfrontaments per lesió.

Una situació donada, en part, pel bon rendiment ofert pels citats futbolistes, però que reflecteix també les carències que té la plantilla. El bon moment de joc en aquest primer mes i mig de competició ha tapat una planificació en què l’aspecte econòmic va tenir més pes que l’esportiu, però el cert és que Rubi no disposa d’un recanvi natural per al lateral esquerre –Pedrosa, del filial, tot just ha anat convocat en un partit–, ni tampoc es va fitxar un pivot que fes la competència a Marc Roca. Per a la idea de joc que té Rubi, Víctor Sánchez és més útil jugant d’interior i Àlex López, a qui durant bona part de l’estiu se’l va situar com un dels candidats a sortir cedit, de moment no ha jugat en cap de les set primeres jornades. I així, el de Vilafranca, que gairebé no ha tingut descans, ja va haver de ser substituït en els darrers minuts del duel a Vallecas perquè, com va reconèixer el tècnic, se’l veia massa cansat. Més enllà d’aquests cinc jugadors, Javi López, Darder, Granero, Baptistao, Sergio García i Borja Iglesias completen el teòric onze inicial.

Però el mister té clar que per mantenir l’alt nivell demostrat fins ara, ningú pot sentir-se intocable i a poc a poc ha anat introduint nous jugadors. “No hi entenc de rols, tothom té el mateix: jugar i guanyar. Qualsevol jugador de la plantilla té opcions de jugar; el que busco és que em donin rendiment”, va dir fa uns dies Rubi, que sap que la temporada és molt llarga i que les sancions, les lesions i la fatiga l’obligaran a utilitzar al màxim la profunditat de la seva plantilla. L’absència de David López ha permès veure els primers minuts de Naldo i Òscar Duarte, mentre que en els dos últims partits Melendo ha estat també protagonista –titular contra l’Eibar, va ser el primer canvi a Vallecas–. Per la seva banda, tot i que normalment partint des de la banqueta, Piatti, Hernán i Víctor Sánchez han participat en gairebé tots els partits, ja sigui per sacsejar el duel o per acabar d’adormir-lo en el tram final i Rubi ha aconseguit així que gairebé tots els components de la plantilla vegin que se’ls té en compte i que hi haurà oportunitats per a tothom que les mereixi. Només Roberto Jiménez, Pipa i Àlex López encara no han jugat, mentre que Puado ha tingut una participació limitada a uns minuts en la primera jornada.

L’AVÍS

No hi entenc de rols, tothom té el mateix: jugar i guanyar. Busco que em donin rendiment
Joan F. Ferrer ‘Rubi’

TITULARS

Tot i les últimes rotacions, Rubi ha sortit amb un onze força similar en les setmanes amb un sol partit

CARÈNCIES

La falta d’un lateral esquerre i un pivot suplent han obligat Dídac i Marc Roca a jugar-ho tot
7 titularitats:
Diego López (7), Hermoso (7), Dídac (7) i Marc Roca (7).
6 titularitats:
Sergi Darder (7), Baptistao (7), Borja Iglesias (7) i Javi López (6).
5 titularitats:
Sergio García (7) i Granero (5).
4 titularitats:
David López (4).
3 titularitats:
Piatti (6).
2 titularitats:
Víctor Sánchez (6) i Naldo (2).
1 titularitat:
Hernán Pérez (7), Melendo (3), Rosales (1) i Óscar Duarte (1).
0 titularitats:
Javi Puado (1), Roberto Jiménez (0), Pipa (0) i Àlex López (0),

LA PLANTILLA

0
Minuts.
El porter suplent Roberto, Pipa i Àlex López són els únics jugadors que encara no s’han estrenat en partit de lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)