Espanyol

El gol comença a ser cosa de tots

Força grupal. L’Espanyol ha minimitzat la marxa de Gerard Moreno amb l’aportació ofensiva de tot l’equip

Gerard Moreno tornarà diumenge a l’RCDE Stadium. Una de les grans preocupacions que hi havia era el buit que deixaria la seva marxa en la parcel·la ofensiva. El davanter de Santa Perpètua va marcar el curs passat 16 gols i tota la resta dels seus companys només van aportar 17 gols més. És a dir, Gerard Moreno va fer pràcticament la meitat dels gols de l’Espanyol el curs passat. “L’any passat hi havia una dependència d’ell. Gerard s’havia d’inventar les jugades ofensives pràcticament tot sol”, assenyalava ahir Víctor Sánchez en una entrevista amb L’Esportiu.

Joan Francesc Ferrer, Rubi, tenia clar que un dels seus objectius era suplir la sortida d’un dels millors golejadors que han passat per l’Espanyol en els últims temps. Per fer-ho tenia clar que havia d’estimular el joc ofensiu de l’equip i incrementar l’aportació ofensiva de tot l’equip. “El tècnic insisteix que tots hem d’aportar gols i també els futbolistes de segona línia”, deia Naldo aquesta setmana. Era necessari minimitzar aquest dèficit i fer de la necessitat virtut.

Des d’un primer moment, Rubi ha apostat per un futbol més efectiu en atac. Un joc coral en què tots els futbolistes se senten protagonistes i en què la pilota és l’eix vertebrador que ho mou tot. Borja Iglesias, l’home gol triat per suplir Gerard, no podria carregar tot sol la feixuga càrrega d’aportar els gols dels davanters. El curs anterior, només Leo Baptistão va ser capaç de seguir –encara que de lluny– el ritme golejador de l’ara davanter del Vila-real. El tercer futbolista amb més gol, Piatti, només en va fer dos al llarg de tot el curs, lluny de les seves magnífiques xifres de 10 gols i 11 assistències que va signar en la seva estrena com a blanc-i-blau. Ara Rubi intenta que la responsabilitat estigui repartida i que el ventall de possibilitats per marcar es reparteixi entre tots.

Aquest canvi de tendència comença a ser un fet i només cal veure els registres de les set primeres jornades per ensumar que enguany el gol està molt repartit. Tres futbolistes ja han marcat per partida doble: Borja Iglesias, Granero i Mario Hermoso. El repartiment és paradigmàtic: un davanter, un mig i un defensa. Però hi ha dos futbolistes més que també han començat a fer gols: Sergio García i Baptistão, amb un gol cadascun. En total, són cinc els golejadors, a diferència de l’any passat, en què només havien marcat tres futbolistes en les set primers jornades: Gerard Moreno (3), Baptistão (2) i Piatti (1). El curs 2017/18 es va tancar amb nou jugadors diferents però només quatre van fer dos gols o més. Ara l’Espanyol ja ha assolit la xifra de cinc homes que ja s’han estrenat de cara a gol i ben segur que aquesta xifra augmentarà al llarg de la temporada.

A més, l’equip suma un gol més que el curs passat en aquest tram de lliga i només es va quedar sense marcar en un partit, contra el Madrid. Fa un any es va quedar en blanc en quatre dels set primers partits de lliga. Un problema amb la definició que els blanc-i-blaus van anar arrossegant fins a final de curs, i sort del 4-1 contra el Dépor de la sisena jornada (amb un gol en pròpia porta), que va maquillar les estadístiques. I és que ara la força de l’Espanyol es troba en el grup i l’encert de Rubi de fomentar la competència interna dins de la plantilla.

EL DETALL

L’Espanyol té ara cinc golejadors diferents i tres d’ells han marcat per partida doble

GERARD MORENO

Autor de 16 gols el curs passat, pràcticament el 50% dels gols dels blanc-i-blaus

La defensa apuja el nivell

Només han passat set jornades i la defensa de l’Espanyol ja pot presumir que és només a un gol dels gols que va assolir el curs passat. Mario Hermoso ja n’ha fet dos, després del gol a Balaídos i l’últim a Vallecas. El curs passat el madrileny només en va fer un a Butarque, un partit de trist record per a ell en què es va fer dos gols en pròpia porta. La quota de la defensa en gols es va traduir en tres dianes. Una de l’esmentat Hermoso, i les altres dues, de David López i Marc Navarro. L’inici de curs és bo per a la defensa de l’Espanyol, que, al marge d’haver encaixat quatre gols menys que l’any passat, està aportant en parcel·la ofensiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)