Espanyol

Ningú s’ho vol perdre

Recuperats. David López, Mario Hermoso i Javi López van completar l’entrenament d’ahir amb la resta de companys i tot indica que estaran disponibles per al duel contra el Vila-real

“La dificultat no és fer un bon partit, la dificultat és fer-ho de manera continuada. Hem de tocar de peus a terra i anar pas a pas. Ara no toca parlar d’objectius”, reblava Rubi després del brillant triomf contra el València en la segona jornada. Signant fil per randa el discurs marcat a l’inici de curs per un Rubi a qui tothom es creu, per ara no hi ha un sostre competitiu en un Espanyol que no vol marcar-se un horitzó definit. Així, completades les primeres set jornades del campionat, si una cosa ha palesat l’equip blanc-i-blau és el creixement exponencial d’una plantilla que ha demostrat de sobres que és capaç de competir amb garanties allà on jugui.

Lluny de marcar-se fites, és obvi que mantenir les notables prestacions ofertes fins ara a l’RCDE Stadium s’albira fonamental en les ambicions d’un Espanyol que camina per un escenari que li és completament nou. Amb unes xifres immaculades a casa –tres partits i tres triomfs contra el València, el Llevant i l’Eibar, amb quatre gols a favor i cap en contra–, el conjunt català és l’únic club de la màxima categoria del futbol espanyol que no ha encaixat cap gol com a local.

Una dada implacable que no s’entendria sense les excel·lents prestacions ofertes per una línia defensiva que, tot i els contratemps en forma de lesions, ha respost de meravella mantenint la solidesa partit rere partit.

Pendents de l’eix central

Contra un Vila-real molt temut cada cop que visita l’RCDE Stadium –no ha perdut mai des del trasllat a Cornellà–, l’estat de la infermeria ha centrat bona part de l’actualitat de l’equip de Rubi aquesta setmana. Les bones notícies, però, sembla que estan del costat del preparador maresmenc. I és que David López, Javi López i Mario Hermoso, que arrossegaven molèsties físiques de diversa índole i que eren dubte de cara al duel de demà, van poder completar l’entrenament d’ahir al mateix ritme que la resta dels seus companys. Amb problemes al quàdriceps des de l’11 de setembre passat que li han impedit disputar els tres darrers compromisos, la presència de David López en el partit contra els groguets és més que probable, tot i que la decisió final no se sabrà fins avui al matí, quan els tècnics decidiran en funció de les sensacions si tant el central santcugatenc com els seus dos companys són aptes per entrar en la convocatòria. No menys important seria la presència d’Hermoso, un dels tres futbolistes de la plantilla, juntament amb Diego López i Dídac Vilà, que encara no han descansat ni un sol minut aquesta temporada.

El defensa madrileny, absent al llarg de la setmana per una lesió de grau 1 a l’adductor dret fruit de l’últim partit contra el Rayo, ha assumit amb nota el lideratge de la rereguarda en absència de David López i actualment és l’home més en forma de l’equip. En funció de quina sigui la disponibilitat dels dos futbolistes, no s’ha de descartar que Rubi acabi apostant pel duo format per Naldo i Óscar Duarte, que seria la quarta parella de centrals en tan sols vuit jornades de lliga.

LA DADA

3
parelles
de centrals diferents en set jornades ha hagut d’alinear Rubi a causa de les lesions

ELS INTOCABLES

Hermoso, Diego López i Dídac Vilà, els únics jugadors que han disputat tots els minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)