Espanyol

L’última frontera a passar

El repte. L’Espanyol treballa en la missió de superar la seva assignatura pendent, guanyar a domicili, i ho ha de fer en un moment en què tindrà un doble duel a fora, amb l’Osca i el Valladolid

L’Espanyol ha arribat a aquesta segona aturada de seleccions amb la moral alta. L’exhibició de joc i talent contra el Vila-real va certificar el quart triomf consecutiu a l’RCDE Stadium. Els deixebles de Rubi han fet de Cornellà l’únic estadi inexpugnable de la lliga on encara no han volat punts. Aquesta fermesa a casa els ha propulsat en la classificació, en què ocupen un magnífic cinquè lloc. No hi haurà competició aquest cap de setmana, però els futbolistes i el cos tècnic s’han conjurat per superar l’última frontera. El repte que tenen al cap és sumar el primer triomf a domicili. Un repte que, de moment, se li ha resistit, al conjunt blanc-i-blau. Només dos punts dels dotze possibles és el balanç a domicili. La fredor de les estadístiques ens podria indicar que l’Espanyol és un equip amb dues cares o velocitat, però les sensacions van per un altre cantó. Els blanc-i-blaus han vist com per diverses circumstàncies la primera victòria a domicili ha volat de manera il·lògica. En tres dels quatre partits es van posar al davant en el marcador. Ho van fer contra el Celta i l’Alavés i van repetir experiència amb el Rayo, a qui van remuntar el partit; es van situar 1-2 abans del descans. El cos tècnic insta els seus futbolistes a millorar aquesta faceta amb més concentració a les àrees i més fermesa defensiva.

En una lliga com aquesta posar-se al davant en el marcador, i més a domicili, és un autèntic tresor que els deixebles de Rubi han de començar a gestionar. Un factor afegit és que en cap dels partits jugats a domicili els blanc-i-blaus van perdre la cara al partit. Fins i tot al Bernabéu, on van perdre per la mínima, van tenir possibilitats d’empatar fins a l’últim minut. Tots aquests detalls donen confiança a la plantilla i el cos tècnic per ensumar el camí de la primera victòria lluny de Cornellà. I en les pròximes jornades serà clau sumar algun triomf per no sortir de les posicions nobles de la taula. I és que els blanc-i-blaus tenen dues visites consecutives a domicili on posaran a prova la seva resistència, contra l’Osca (21 d’octubre) i el Valladolid (26). Dos equips de perfil similar que acaben de pujar a primera i amb dinàmiques diferents. Els aragonesos acaben de canviar d’entrenador per redreçar el rumb amb la intenció de sortir de la cua de la classificació, i els castellans, amb Sergio González, han fet un inici de lliga brillant i s’han situat setens amb 12 punts gràcies a tres victòries consecutives, contra el Llevant (2-1), el Vila-real (0-1) i l’Osca (1-0).

El cos tècnic està treballant en aquest doble duel a domicili sota la mateixa consigna, “partits trampa”. Un matx en què els blanc-i-blaus saben que es mouran en una cadència de partit similar a la que va oferir el Rayo fa dues setmanes a Vallecas.

MILLORA NECESSÀRIA

Estan obligats a guanyar a fora per mantenir-se en els llocs de privilegi

EL DETALL

En 3 dels 4 partits jugats a domicili els blanc-i-blaus es van avançar en el marcador

El segon pitjor equip a domicili de primera divisió

La imatge de solidesa a l’RCDE Stadium contrasta amb les prestacions de l’Espanyol a domicili. Lluny de casa els blanc-i-blaus només han aconseguit dos punts dels 12 possibles. Aquestes xifres situen els blanc-i-blaus com el segon equip amb menys punts fets fora de casa en aquest inici de campionat. Només hi ha un conjunt que supera els blanc-i-blaus en aquest aspecte: el Leganés. El conjunt madrileny, en lloc de descens, ha disputat quatre partits lluny de Butarque, amb un balanç de zero punts. Els altres equips que ocupen la zona vermella de la taula han fet millors números a domicili que els blanc-i-blaus. Així, el cuer i pròxim rival dels catalans, l’Osca, ha sumat 4 punts lluny d’El Alcoraz. Això sí, els aragonesos han disputat cinc partits a domicili. El Rayo, amb quatre partits a fora, ha aconseguit també quatre punts. Madrilenys i aragonesos tenen com a punt coincident que han fet més punts a fora que al seu estadi, on encara no han guanyat. I és que enguany la lliga està molt igualada en aquest inici i 17 dels 20 equips de primera ja han sumat algun triomf a domicili. Els únics que no ho han fet són l’Espanyol, el Leganés i l’Athletic Club, que, això sí, només ha jugat dos partits a fora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)