Espanyol

Hermoso es posa guapo

Progressió. Qüestionat a l’inici pel baix perfil, s’ha fet un nom en l’Espanyol i s’ha convertit en un central de referència

Mario Hermoso (Madrid, 1995) va arribar l’estiu del 2017 a l’Espanyol com un fitxatge menor. El llavors director esportiu va aconseguir els seus serveis a canvi de 400.000 euros que va pagar al Real Madrid. “Era una oportunitat de mercat. Central esquerrà i amb bona sortida de pilota. No hi ha gaires jugadors amb el seu perfil i té un bon marge de creixement. El club també ha de fer fitxatges d’aquesta mena. Joves amb marge de progressió”, relatava llavors el mandatari d’Esparreguera quan se li preguntava per la contractació del jove madrileny. L’experiència d’Hermoso es resumia en una etapa de formació a les categories inferiors del Real Madrid i un any cedit al Valladolid, a segona.

Les incògnites del passat s’han convertit en certituds en el present. El central ja va deixar un primer tast del seu potencial la temporada del seu debut, en què va jugar 22 partits com a titular i estrenant-se en un derbi al Camp Nou on els blanc-i-blaus van perdre per 5-0. En aquella estrena el madrileny ja va demostrar la seva personalitat i va ser un dels futbolistes més destacats d’aquell partit tot i la severa desfeta. Quique Sánchez Flores li va donar l’alternativa en els partits següents i va confiar-hi fins al maleït partit de Butarque. Hermoso es va fer dos gols en pròpia porta al marge d’un tercer a l’àrea rival. Un hat-trick ben estrany que li va costar la reprimenda pública de Quique Sánchez Flores. Des d’aquell dia no va tornar a jugar més amb el tècnic madrileny i no va ser fins al relleu amb David Gallego que va tornar a tenir un cert protagonisme.

Enguany la seva progressió com a futbolista ha estat absoluta. És un dels tres futbolistes que ho han jugat tot amb Rubi, amb Dídac Vilà i Diego López. “No em sorprèn el rendiment d’Hermoso. És un futbolista que té un gran potencial i no li veig sostre. És un jove amb talent i cal recordar que és la seva segona temporada a primera. El que ha de fer és seguir en aquesta línia i veure fins on pot arribar”, explicava el mateix Rubi a L’Esportiu.

Elegant en la sortida de pilota, destaca pel seu desplaçament en llarg i per la seva velocitat i rapidesa d’execució en els moviments defensius. Conforma amb David López una de les millors parelles de centrals de primera divisió. La seva progressió i joventut –té 23 anys– no han passat desapercebudes per a molts equips de la lliga i de l’estranger. De fet, en el mercat d’estiu, van ser molts els equips de la lliga i de l’estranger que es van interessar per la seva situació. Hermoso té una clàusula de 40 milions i un contracte fins al 2020. L’únic forat negre és el relacionat amb els seus drets econòmics. El Real Madrid els comparteix amb l’Espanyol al 50% i té una clàusula de recompra per 7,5 milions d’euros. De moment el central no té pensat marxar del club, i ha tancat la porta als rumors: “Sempre hi ha d’haver alguna cosa de què parlar. Aquí hi estic molt a gust i feliç, i tinc l’oportunitat de mostrar-hi el nivell que puc donar. Vull seguir creixent amb l’equip i fer una temporada d’èxit.” I també responia a les paraules de Rubi a L’Esportiu: “No vull que em posin sostre ni jo posar-me’l. Soc un jugador ambiciós i sempre tinc al cap millorar i superar-me a mi mateix.”

De moment, la continuïtat d’Hermoso està assegurada, però el que pugui passar l’estiu vinent és una incògnita. El que ja és segur és que ningú discuteix la idoneïtat de la seva contractació.

SITUACIÓ PERSONAL

Ho ha jugat tot aquest curs. Té contracte fins al 2020 i una clàusula de 40 milions

L’OPINIÓ DE RUBI

“És un futbolista que té un gran potencial i no li veig sostre; ha de seguir així”

“Ningú vol baixar del vaixell”

L’Espanyol està sent un dels equips protagonistes de la lliga, i Hermoso ho certificava: “Remem tots en la mateixa direcció i estem creant un hàbit d’ambició i d’intentar arribar als equips que tenim davant nostre. Poder competir, en aquest punt de la temporada, amb equips com el Madrid, el Barça o l’Atlético és magnífic. Tenim vuit vegades menys de pressupost, i competir al seu nivell et motiva”, diu. Per aquesta raó el central té clar que no hi haurà fugues en el mercat d’hivern. “Tots volen ser en aquest vaixell. L’equip està en una dinàmica positiva, i això s’acabarà el 20 de maig. Volem fer una cosa maca.”

El central madrileny també va admetre que el joc que proposa Rubi és el que afavoreix més les seves característiques, i parlava de les diferències entre l’actual tècnic i Quique Sánchez Flores. “Té un tracte més proper al jugadors i t’ajuda a millorar. Això és fonamental per a qualsevol jugador.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)