Espanyol

Un somni que no sembla tenir límits

Fortalesa. Segon classificat i a un sol punt del lideratge després del primer triomf a domicili, l’ambició és màxima en un Espanyol a hores d’ara sense sostre

Tot li somriu, a l’Espanyol de Rubi. Superada l’última frontera pendent de creuar que va suposar el primer triomf a domicili de la temporada, el clima d’il·lusió s’ha instal·lat de ple en l’equip i en l’entorn. I amb raó. Amb nou jornades disputades, el conjunt blanc-i-blau ocupa amb tot mereixement una segona posició impensable abans de l’inici del curs. “Líders? Veig l’equip capaç de tot”, assegurava Rubi a aquest diari no fa ni una setmana.

Arquitecte d’un Espanyol tremendament competitiu i ambiciós, el preparador de Vilassar de Mar ha teixit un vestidor amb una fortalesa que ha experimentat una transformació inequívoca d’un curs a l’altre. Així, en poc més de cinc mesos, l’estat d’ànim de l’equip ha passat del desencís més absolut a la incorporació d’una mentalitat guanyadora que a hores d’ara no sembla tenir sostre. “Si emocionalment estàs bé i et sents valorat, rendeixes millor. Hi ha jugadors que l’any passat no se sentien valorats ni apreciats i no van arribar al seu màxim i que ara poden assolir un nivell més alt”, expressava David López. Un discurs compartit pel vestidor i que deixa clara la força mental i la fam que s’ha instal·lat a la plantilla.

Registres històrics

Únic conjunt invicte de la lliga a casa, on suma un ple de triomfs incontestable després de quatre partits –València (2-0), Llevant (1-0), Eibar (1-0) i Vila-real (3-1)–, els tres punts sumats a El Alcoraz han permès als blanc-i-blaus enlairar-se al capdamunt de la taula i situar-se a tan sols un punt del líder, el Barça. De fet, els 17 punts obtinguts en aquestes primeres nou jornades permeten a l’equip català igualar el millor registre del club al segle XXI, assolit la temporada 2007/08. En aquella ocasió, però, els 17 punts que atresorava el conjunt dirigit aleshores per Txingurri Valverde tan sols van permetre a l’Espanyol ser sisè a la taula. D’aquesta manera, per trobar l’última vegada en què el Barça i l’Espanyol van ocupar les dues primeres places en aquest punt de la lliga, cal remuntar-se 21 anys enrere, amb José Antonio Camacho dirigint la nau espanyolista. “Al vestidor, no hi haurà més eufòria si no hi ha més treball. Toquem de peus a terra. I l’afició, que s’ho passi bé. Ara toca defensar la segona posició i aquesta és la nostra mentalitat: mirar endavant”, reblava Rubi en la roda de premsa posterior al compromís contra l’Osca, en què l’equip periquito va ser capaç de traslladar finalment la versió sòlida i resolutiva exhibida a l’RCDE Stadium.

Amb una implicació col·lectiva innegable per part d’un bloc implicat en la causa des del primer dia que gaudeix del nou estil de joc i que no es veu inferior a ningú, l’Espanyol no es vol aturar aquí.

Completat el primer quart de lliga, l’ambició és màxima en un Espanyol que està en condicions d’assaltar el lideratge. Així, una victòria al Nuevo Zorrilla en el partit que inaugurarà la desena jornada divendres permetria als deixebles de Rubi situar-se en el primer lloc de manera provisional, mentre que un empat els igualaria a punts amb el seu etern rival. Una gesta que no es viu des de la campanya 2004/05, amb Miguel Ángel Lotina de tècnic, i que ara està més a l’abast que mai per a un Espanyol que no es vol despertar del somni. El darderisme és ben real.

LA FRASE

Ara toca defensar la segona posició i aquesta és la nostra mentalitat: mirar endavant
Joan Francesc Ferrer, ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol

LA DADA

11
anys
feia que l’Espanyol no sumava 17 punts en les primeres 9 jornades, millor registre en aquest segle.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)