Espanyol

El salt de Rubi en 143 dies

Metamorfosi. El tècnic és el gestor del gir copernicà que ha experimentat l’Espanyol des de la seva arribada el 4 de juny passat. Ara té a l’abast situar els blanc-i-blaus al cim de primera

Joan Francesc Ferrer, Rubi, es va presentar en societat el 4 de juny passat. El tècnic maresmenc tenia clares les línies mestres del seu projecte: un futbol valent i atractiu amb la missió de resintonitzar amb una afició melancòlica. Han passat 143 dies des d’aquella posada en escena davant dels mitjans de comunicació. L’Espanyol ha canviat els dubtes per les certeses basant-se en un futbol vistós i efectiu que ha col·locat els deixebles de Rubi a un pas del lideratge de primera divisió si guanyen avui contra el Valladolid. Només amb moltes hores de treball i la implicació total dels futbolistes es pot arribar a entendre el com i el perquè d’aquest gir copernicà. L’Espanyol ha trencat tots els arquetips del seu passat més recent. Ja no és l’equip aspirina que fa reviure els seus adversaris o aquell equip inconsistent i abonat a la irregularitat com a rutina. Rubi ha donat un gir al guió de l’última dècada i ha fet aflorar l’orgull dels seus futbolistes. En aquest aspecte ha ajudat, i molt, la mala gestió de grup que va fer el curs passat Quique Sánchez Flores. Els futbolistes tenen ganes de demostrar que l’equip donava per a molt més del que pronosticava el madrileny fa només uns mesos.

Rubi va saber llegir entre línies aquesta animadversió i ha tocat la fibra sensible i competitiva d’un grup ferit amb un clar potencial latent que ha fet aflorar. Confiança i motivació, alhora que exigència, és el que ha demanat als seus futbolistes amb un missatge implícit dins del vestidor: “Estic convençut que podeu acabar entre els sis primers.” Va ser la frase que va llançar als seus deixebles. Rubi arriba a la desena jornada per sobre d’aquest repte intern: segon i amb el lideratge a l’abast. “Quan les coses són tan evidents no cal recordar res als jugadors. Si sumem tres punts sabem on dormirem”, ha recordat el tècnic en la prèvia del partit. “Veig el got sempre mig ple. Per a mi és una opció fantàstica veure, per uns dies, l’Espanyol en la posició número 1. És una situació molt maca. Un estat de felicitat màxima”, hi ha afegit per descriure el repte que tenen entre mans els blanc-i-blaus. De moment, el tècnic veu això com un fet puntual però avisa: “Si d’aquí a cinc jornades la cosa segueix igual voldrà dir que alguna cosa està canviant. Ara no em vull precipitar. Ara és massa aviat.” Una situació que, naturalment, engresca l’afició. I els periquitos més tímids ja comencen a treure el cap. “No m’ho havia plantejat però per mi que continuïn sortint. Com més siguem més riurem. Que la gent sigui feliç amb nosaltres i veure el periquito content és el nostre objectiu i vitamina.” Tot i això, Rubi sap que el Valladolid és un adversari majúscul per la seva trajectòria en la lliga: “Té un nivell de puntuació altíssim. Han aconseguit quatre victòries seguides. Cinc porteries a zero de nou i saben moure’s en resultats curts.” I hi afegeix: “No em sorprèn el seu nivell però sí que estiguin en zona europea. El factor important és que estan funcionant molt bé com a bloc. Em sorprèn pel que fa a la puntuació però no pel que fa al joc.”

LA VISIÓ DE RUBI

“Veure l’Espanyol en la posició número 1 és un estat de felicitat màxima”

Sergio González es retroba amb el seu passat

Rubi ha fet un petit miracle a l’Espanyol, però la dimensió del que ha fet el seu homòleg del Valladolid és encara més gran. Fa només uns mesos l’equip estava lluny de pujar a primera i ho va aconseguir contra pronòstic. Ara els castellans han sumat quatre victòries consecutives i persegueixen la cinquena, que seria històrica i els donaria el colideratge. “L’únic que ha d’importar són els tres punts en joc, que ens situarien amb 18 i ens acostarien més a la salvació, que és l’objectiu.” Sergio González apel·lava a la calma. “Cal seguir amb els peus a la terra”, va afirmar ja que l’Espanyol els exigirà “la seva millor versió”. Per al tècnic català suposa enfrontar-se al seu exequip, cosa que sempre fa d’aquests partits “alguna cosa especial”, i deixava clar que no s’ho agafa amb ànims de revenja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)