Espanyol

La missió: assaltar el lideratge

L’Espanyol vol aconseguir el triomf contra el Valladolid de Sergio González per comandar la classificació de primera

Cal anar 45 anys enrere per veure els blanc-i-blaus al capdamunt de la taula amb la lliga tan avançada

L’Espanyol viu el moment més dolç de la seva història recent. El conjunt blanc-i-blau està instal·lat en la segona posició de la taula però la fam competitiva dels deixebles de Joan Francesc Ferrer, Rubi, reclama més protagonisme. Vertigen no és una paraula que entri en el diccionari de l’expedició blanc-i-blava que s’ha desplaçat a Valladolid. Ara l’objectiu és fer el cim i conquerir el cel de la classificació: ser primers. L’assalt al lideratge té com a peatge obligatori guanyar a Zorrilla. Si es dona aquesta combinació l’Espanyol dormirà líder amb 20 punts en deu jornades i només haurà de descansar per veure si el lideratge li aguanta fins diumenge o bé si es confirma fins al pròxim cap de setmana. Per continuar líder ha d’esperar que el Barça no passi de l’empat contra el Madrid en el clàssic del Camp Nou i que l’Alavés (amb qui està empatat a punts) no guanyi contra el Vila-real per més de dos gols.

En tot cas, una victòria contra el Valladolid seria històrica per a l’entitat. Cal remuntar-se a la temporada 1972/73 per veure un Espanyol, amb el campionat avançat, al capdamunt de la classificació de primera, amb José Emilio Santamaría a la banqueta. Era la 26a jornada de lliga i l’Espanyol se situava primer després de guanyar contra el Dépor a Sarrià. Han passat 45 anys des d’aquell curs, en què l’Espanyol va lluitar fins al final per guanyar el títol de lliga. Més efímer va ser l’últim lideratge de fa deu anys, quan l’Espanyol es va situar primer en la segona jornada de lliga. Un fet casual que no té res a veure amb aquesta temporada, en què un triomf contra el Valladolid, en la desena jornada, seria el colofó d’un inici de curs gegantí i sensacional.

Sobre el paper, el conjunt local seria un equip menor. Acaba de pujar a primera i el seu objectiu és la permanència. Però els castellans estan en un moment de forma magnífic. Només cal veure com Sergio González ha capgirat la mentalitat del Valladolid. Va entrar amb un equip instal·lat a mitja taula a segona i en poc més de cinc mesos li va canviar la cara i va aconseguir l’ascens amb un play-off meritori, i ara, instal·lat en una còmoda sisena posició, també té a tocar de la mà dormir com a colíder de primera. Un somni per a un dels equips amb un pressupost més baix. El Valladolid s’ha fet gran amb una defensa hermètica que només ha encaixat sis gols en nou partits. És l’equip més fiable en defensa, només al darrere de l’Atlético de Madrid amb cinc gols rebuts. A més, els castellans són un equip que es mou a la perfecció en els resultats curts. Els seus tres últims partits els ha guanyat per la mínima, contra el Betis, l’Osca i el Vila-real. El xoc serà intens, amb dos equips d’estil oposat. Un dominador, com l’Espanyol, i l’altre més amant del contraatac i d’aprofitar els errors de l’adversari. El premi és gros: acabar líders. L’emoció està assegurada.

El duel tindrà el factor morbós de veure l’extècnic blanc-i-blau Sergio González enfrontar-se per primera vegada al seu exequip després del seu acomiadament no exempt de polèmica. El de l’Hospitalet ja ha avisat que no es pren el duel com una revenja personal.

El nou repte de Rubi passa per Zorrilla

Rubi ha motivat els seus d’una manera especial per a aquest vespre. Més enllà que una victòria contra el Valladolid situaria l’Espanyol líder, el tècnic maresmenc ha tocat la fibra dels seus homes d’una altra manera. Diumenge passat el repte era guanyar el primer partit a domicili. Una fita que es va aconseguir superant l’Osca a El Alcoraz. Ara arriba el següent pas. “Ha estat un inici normal de lliga. Hem perdut al Bernabéu i hem perdut a Vitòria amb el sentiment que podíem tenir més punts i això és molt gran. La situació que persegueixo és guanyar l’últim partit abans de tornar al nostre estadi. És una cosa que no hem fet encara i que engrescaria molt la nostra afició per al pròxim partit a casa”, subratllava Rubi. Fins ara aquesta possibilitat no s’ha donat i els capricis del calendari han volgut que després del primer triomf a domicili vingui un altre partit lluny de Cornellà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)