Espanyol

Escenari per reivindicar-se

Copa. L’Espanyol enceta la setmana pensant en l’eliminatòria contra el Cadis. El duel serà la millor oportunitat per als jugadors menys habituals per guanyar protagonisme als ulls de l’entrenador

L’Espanyol enceta una nova setmana de competició amb la copa en el punt de mira. El conjunt blanc-i-blau s’estrenarà dijous contra el Cadis en el partit d’anada de setzens al Ramón de Carranza. Serà una oportunitat per veure els futbolistes menys habituals i que han tingut un protagonisme menor en la lliga. El mateix Joan Francesc Ferrer, Rubi, ja avisava de les seves intencions en una entrevista a L’Esportiu fa dues setmanes. “La copa té moltíssima importància. No hi ha excuses. Una altra cosa és que la gent pensi que, si no surten a jugar els més habituals de la lliga, l’estem llençant. Això és un error i és injust. Nosaltres preparem el partit igual i motivem el jugador com si fos un partit de lliga. Cal intentar passar eliminatòries i arribar com més amunt millor”, deia el preparador maresmenc.

Rubi té clar que la copa serà un escenari perquè els menys habituals es reivindiquin. Hi ha un home que centra totes les mirades: Roberto Jiménez. El porter madrileny ha estat a l’ombra de Diego López en aquest inici de lliga i no ha disputat encara cap minut en competició oficial. Ara la copa s’entreveu com el seu debut en aquest curs futbolístic i l’oportunitat li arriba en un moment immillorable. “No vull marxar d’aquí”, recordava la setmana passada el madrileny, que no perd l’esperança de ser decisiu per a l’equip. La porteria és la zona més ben coberta i amb més competència que hi ha a la plantilla. Rubi ara ha apostat per Diego López, però al seu parer això podria canviar a mesura que avanci el curs. El rendiment és el que marcarà la pauta i l’errada del gallec en el gol de Verde de l’altre dia és un toc d’atenció. A Cadis, Roberto tindrà una revàlida per, com a mínim, posar les coses difícils a l’entrenador. Això és el que vol Rubi, i per això insisteix tant que la decisió de fer jugar els menys habituals no és llençar la copa. El tècnic ho veu com una oportunitat per potenciar la competència interna en l’equip. No cal anar gaire lluny per constatar els efectes balsàmics d’aquesta competició a l’Espanyol. Fa tres anys, amb Sergio González a la banqueta, els blanc-i-blaus van agafar volada gràcies al torneig del KO, en què van arribar a les semifinals eliminant pel camí el València i el Sevilla. La comoditat en la copa es va notar en la lliga fins al punt que, barrejades les dues competicions, no se sabia qui era titular i qui era suplent. L’equip estava endollat en tots els escenaris, la competència interna va augmentar i la solidaritat per un objectiu comú també es va notar en el treball col·lectiu.

Rubi ha anat donant minuts a molts futbolistes i, amb el pas de les jornades, la frontera entre titulars i suplents s’ha anat desdibuixant. Aquesta sensació s’ha fet més palesa en la línia d’atac, on Hernán, Baptistão i Piatti han anat alternant participacions, mentre que Borja Iglesias i Sergio García s’han fet lloc entre els habituals en l’onze. La medul·lar també ha admès variacions, amb Granero, Darder i Roca com a actors principals i amb les entrades de Víctor Sánchez i Melendo com a acompanyants. La línia més hermètica ha estat la defensa. Pocs moviments i només motivats per la fatiga acumulada o les lesions. Javi López, David López, Hermoso i Dídac Vilà formen la línia de contenció de capçalera de Rubi.

Ara la copa servirà per capgirar aquesta tendència. Serà el moment de Naldo i Óscar Duarte, actors secundaris a l’eix central, i també d’altres futbolistes que no han entrat en els plans del tècnic. Adrià Pedrosa, Álex López i Pipa són, juntament amb Roberto, els únics futbolistes amb dinàmica del primer equip que encara no han debutat a primera. Pedrosa, recanvi de Dídac al lateral esquerre, i Àlex López, alternativa a Marc Roca a la medul·lar, s’entreveuen com a titulars a Cadis. Roberto Rosales, que només ha jugat 90 minuts, i Javi Puado, amb 9, també estan cridats a sortir de titulars i a exhibir el futbol que porten a dins. Per a tots ells la copa no és un partit més. És l’ocasió per demostrar al tècnic que tenen possibilitats per entrar de manera habitual en l’onze titular o, si més no, pressionar els que l’integren ara.

Donarà minuts als menys habituals per incrementar la competència interna en l’equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)