Espanyol

Volen posar la cinquena

Territori de confort. L’Espanyol torna al RCDE Stadium amb la possibilitat de tornar a assaltar la segona posició de la taula i amb l’objectiu de continuar ampliant la seva bona ratxa casa

Després de tres partits consecutius fora de casa, l’Espanyol tornarà a la seva zona de confort, un RCDE Stadium on els blanc-i-blaus compten els seus partits per victòries. Els de Rubi són el millor local de la categoria i buscaran contra l’Athletic, en hores baixes, el cinquè triomf consecutiu. En cas d’aconseguir els tres punts, aquests impulsarien l’Espanyol a la segona posició i allargarien el bon moment de l’equip.

A això precisament, a la necessitat de mantenir la dinàmica positiva més enllà de guanyar partits, es va referir Rubi en la roda de premsa prèvia al duel d’aquesta nit: “Si mantenim una bona línia de joc aconseguirem sumar punts, però si només ens importen els punts, això farà que no els guanyem. Quan ens els hem emportat ha estat perquè hem fet les coses bé. Tot i això, si un dia el rival és superior i igualment som capaços de guanyar, doncs també estarem contents”, va explicar el preparador maresmenc.

I és que, més enllà dels bons resultats, innegables sobretot jugant a casa, l’equip està creixent a partir del bon joc i de les bones prestacions d’una plantilla que ha crescut amb l’arribada del tècnic. I és que, tot i la derrota en la copa dijous passat, el partit a Cadis també va servir perquè futbolistes com ara Puado, Àlex López, Melendo o Pedrosa, joves que no estan gaudint de gaires minuts, es reivindiquessin. “Els jugadors que han tingut menys minuts i que per edat encara no tenen tanta experiència van fer un molt bon partit i estem orgullosos que debutessin tres jugadors al nivell que ho van fer. No em va sorprendre perquè jo els veig en el dia a dia, però també és cert que els jugadors que estan jugant en la lliga no ho estan posant gens fàcil”, va dir Rubi, que no sembla que hagi d’introduir gaires canvis, més enllà de la baixa segura d’Hernán, en un onze titular en què els jugadors estan descansats després de les rotacions en la copa.

En hores baixes

En la recerca de la cinquena victòria a casa, l’Espanyol haurà de superar un rival en un estat anímic completament oposat. L’Athletic, en l’estrena de Berizzo a la banqueta, no ha tingut l’inici de lliga esperat i ocupa la setzena posició de la taula. “Han empatat molts partits i això en una lliga de tres punts et col·loca a la zona baixa. Però no els ha guanyat ningú fora de casa i nosaltres no volem empats, sinó victòries. Espero un partit complicadíssim”, va avisar, però, el preparador blanc-i-blau, que vol evitar que els seus jugadors s’obsessionin amb les estadístiques o els possibles rècords: “Als jugadors els comentaré que no hem de pensar que és la cinquena victòria a casa, sinó només en el triomf de demà [per avui]. Guanyar ens donaria un marge de punts per estar una setmana més a la zona alta.”

LA PRÈVIA

Si l’equip manté una bona línia de joc, sumarem punts, però si només ens centrem en els punts, això farà que no guanyem. Quan hem sumat és perquè ho hem fet bé
L’Athletic és a baix perquè ha empatat molt, però fora de casa no ha perdut. I nosaltres no volem empats, sinó victòries
Joan F. Ferrer, ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)