Espanyol

Un eix central de Champions

El duet. Mario Hermoso i David López s’estan erigint en una de les millors parelles de defenses de la lliga. El seu alt rendiment és una de les claus del bon moment de l’Espanyol de Rubi

L’Espanyol és el segon equip que menys gols ha encaixat en aquest inici de lliga. Els blanc-i-blaus han rebut vuit gols i l’Atlético de Madrid, que és el millor en aquesta faceta del joc, sis. La fortalesa defensiva és una de les claus del bon moment del conjunt blanc-i-blau. El focus s’ha centrat sempre en el bon joc de l’equip i la generació de futbol ofensiu, però l’equilibri el dona la línia de contenció i el ventall de possibilitats tàctiques que dona aquesta solidesa a la rereguarda. Feia temps que els blanc-i-blaus no mostraven un balanç positiu entre els gols a favor i els gols en contra, que ara se situa en més set (vuit gols encaixats per quinze de marcats). Una estadística també reveladora del bon moment dels blanc-i-blaus en la lliga. Són el tercer millor equip del campionat en aquesta parcel·la, només al darrere del Barça i el seu rival de diumenge, el Sevilla.

La bona situació no és casual i respon a l’esforç col·lectiu de tot l’equip, que ha interpretat a la perfecció les directrius de Joan Francesc Ferrer, Rubi. El maresmenc tenia la intenció de fer un bon joc però no volia perdre la virtut de defensar bé. Una eina que va ser la millor faceta del joc desplegat per Quique Sánchez Flores. “Si heu defensat bé fins fa poc, ara també ho hem de seguir fent.” Aquest va ser el missatge que va llançar als seus deixebles en les primeres xerrades de pretemporada. L’Espanyol s’ha convertit en un equip hermètic reciclant dos laterals que no comptaven la temporada passada: Javi López i Dídac Vilà. El capità només ha descansat un partit i el mataroní ho ha jugat tot. El rendiment de tots dos és notable, però la parella formada per Mario Hermoso i David López s’ha convertit en un tresor. Rubi ha trobat en tots dos centrals una zona d’estabilitat per iniciar les jugades des del darrere. El madrileny i el santcugatenc destaquen per una sortida neta de la pilota. Una característica més preeminent en David López, que es va reconvertir a defensa amb Quique Sánchez Flores abandonant la medul·lar. El que era un moviment puntual ara s’ha convertit en definitiu per al Kaiser, que ara veu molt llunyà el seu retorn a la zona ampla. El rendiment de David López no és cap sorpresa. El futbolista està en un moment madur de la seva carrera en què el seu rendiment habitual no baixa del notable. Un factor que s’afegeix a la jerarquia que té per ser un dels líders naturals de l’equip.

Les prestacions de David López s’han combinat amb el creixement imparable de Mario Hermoso. El madrileny ho ha jugat tot en la lliga i s’ha convertit, amb el permís de Marc Roca, en el futbolista que més ha sorprès per la seva evolució. El seu debut a primera, el curs anterior, ja va ser profitós, però ara ha crescut en tots els nivells. “Mario sempre en vol més i es motiva ell sol. La nostra feina només ha estat donar-li confiança”, deia Rubi després del partit contra l’Athletic Club, en què el madrileny va tornar a fer un gran partit. Hermoso i David López formen la parella de centrals més estable de la lliga. Tots dos combinen a la perfecció. El santcugatenc és disciplinat tàcticament. Sap llegir el tempo dels partits a la perfecció per la seva època de mig. Això aporta calma i tranquil·litat al futbol impetuós del madrileny, que ha anat dosificant la seva rauxa del primer any, que combina amb una rapidesa que conjuga bé amb l’esmentada sapiència tàctica de David López. “Hermoso i David estan fent una temporada espectacular, ho corregeixen tot, estan al màxim nivell i són dos dels millors de la categoria”, subratllava Rubi dilluns, conscient que part de l’èxit del seu Espanyol es construeix des de la línia de contenció.

LA DADA

8
gols
ha encaixat l’Espanyol, que és el segon equip que menys gols ha rebut en la lliga

MECANISME INTERN

La visió tàctica de David López conjuga a la perfecció amb la rauxa d’Hermoso

LA VISIÓ DE RUBI

“Estan fent una temporada espectacular, són dos dels millors de la categoria”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)