Espanyol

Borja, l’epicentre del gol

En ratxa. Ha estat l’únic jugador de l’Espanyol que ha marcat en els últims quatre partits. El gallec ha fet cinc dianes en aquest període i dispara la dependència de l’equip en el seu olfacte

Borja Iglesias ha enamorat l’afició de l’Espanyol pel seu futbol, els seus gols i el seu tarannà proper. Gran fitxatge de l’estiu, l’únic, ha tancat el debat sobre el seu rendiment a còpia de gols. El gallec ja en suma set, el mateix nombre que figura en el seu dorsal, que va heretar de Gerard Moreno. Ja ningú recorda el davanter de Santa Perpètua i tothom s’ha sumat a l’efecte del Panda. L’últim gol va arribar al Sánchez Pizjuán. No va servir per aconseguir cap punt i el futbolista va marxar de l’estadi amb aire contingut. Primer el col·lectiu, després els gols. Precisament un dels seus millors partits es va gestar contra el Vila-real. El gallec va obrir espais entre els defenses i l’Espanyol va signar un dels seus millors partits des del punt de vista col·lectiu contra els castellonencs. Aquell dia Borja Iglesias va fallar fins a cinc clares ocasions de gol. El xiuxiueig de l’estadi i la incomoditat per no arrodonir una golejada d’un partit que va acabar amb un clar 3-1 a favor dels locals. Els dubtes d’aquell partit ja s’han dissipat i el gallec treu múscul des de llavors. Les seves dades parlen per si soles: el Panda ha marcat cinc gols en els últims quatre partits. Va fer un doblet contra l’Osca (0-2); un gol contra el Valladolid (1-1); va marcar el gol del triomf contra l’Athletic Club a l’RCDE Stadium (1-0), i va tornar a sucar diumenge en la derrota amb el Sevilla al Sánchez Pizjuán (2-1). Una ratxa que l’iguala amb històrics de l’entitat com Gonzalvo (1939/40), Coll (1959/60) o Juncosa (1942/43), que van marcar més gols seguits a primera amb el conjunt blanc-i-blau.

El gallec s’ha erigit en l’home gol de l’Espanyol en aquest últim mes. Només ell ha estat capaç de foradar la xarxa contrària. Un detall que deixa clar que el davanter està en ratxa i ja se situa a la zona alta dels màxims golejadors de primera divisió. Només el superen Messi i Suárez (9 gols) i Iago Aspas i Stuani (8). Just després, i com a cinquè màxim golejador, ja apareix el blanc-i-blau, que s’ha convertit en una de les sensacions de la lliga. El volum golejador respecte a l’equip ja comença a ser prou important. El gallec ha fet set dels 16 gols de l’Espanyol. La dependència del davanter ja comença a ser important i en les seves actuacions lluny de Cornellà el seu pes encara és més determinant. El gallec ha fet cinc dels vuit gols lluny de casa. Un camí on només l’han acompanyat Mario Hermoso, a Vigo; Granero, a Vallecas, i Leo Baptistão, de penal, a Mendizorrotza. Borja Iglesias continua creixent de manera sostinguda.

INSPIRAT I PITXITXI

Ja suma set gols, el mateix nombre del seu dorsal, que va heretar de Gerard Moreno

RATXA HISTÒRICA

Els cinc gols en cinc partits l’igualen amb Gonzalvo, Coll i Juncosa

FORA DE CASA

Ha fet 5 dels 8 gols de l’equip a fora, on la seva inspiració encara és més decisiva

La segona línia ha de reaccionar

Un dels objectius de Joan Francesc Ferrer, ‘Rubi’, era millorar la faceta ofensiva de l’Espanyol. Borja Iglesias estava cridat a ser l’home gol, però necessitava el concurs d’altres homes. El maresmenc tenia molt clar que la segona línia i els altres davanters havien d’aportar la seva quota de gols a l’equip. De fet, un dels grans problemes del curs anterior era la dependència total i absoluta de Gerard Moreno per fer gol. El davanter de Santa Perpètua va fer l’any passat el 50% dels gols dels blanc-i-blaus. Rubi no volia repetir una situació semblant i era conscient que el gol havia de ser cosa de tots, i no exclusivament del ‘Panda’. El gallec suma set gols en la lliga i el segueixen Mario Hermoso i Granero, amb dos gols. Després ja venen cinc jugadors amb un gol cadascun: Hernán Pérez, Darder, Piatti, Baptistão i Sergio García.

Ara Rubi insistirà en aquesta aturada de lliga a ser més contundents a l’àrea contrària i traduir en gols les múltiples accions que es generen. Això depèn de la segona línia, que ha de reaccionar i aportar més gols. Un dels jugadors de la segona línia és Sergio García, que no té sort en els metres finals i que fa diversos partits que acarona el gol però sense sort.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)