Espanyol

El ‘déjà-vu’ blanc-i-blau

Al Pizjuán l’Espanyol va tornar a deixar escapar un avantatge en el marcador

Dels set partits disputats a domicili, els de Rubi s’han posat al davant en sis però només han aconseguit un triomf contra l’Osca

L’Espanyol va caure derrotat al Pizjuán després d’avançar-se en el marcador. No és la primera vegada que es repeteix aquest guió. Els blanc-i-blaus s’han acostumat en aquest inici de lliga a posar-se al davant del rival en tots els partits. Només van fallar en un: al Santiago Bernabéu. Els deixebles de Joan Francesc Ferrer, Rubi, s’han convertit en un equip dominador. Els blanc-i-blaus han destil·lat personalitat en tots i cadascun dels escenaris de la lliga, però a domicili han vist com el seu avantatge parcial no s’ha consolidat en el marcador. “Hem de saber tancar els partits perquè costa molt posar-se al davant, i més a fora, en una competició tan dura i igualada com aquesta”, ha reblat diverses vegades el mateix tècnic blanc-i-blau, que s’ha lamentat de la falta de contundència dels seus homes. Un camí que ha privat l’Espanyol de ser líder diverses vegades en els últims partits.

L’Espanyol ha sumat sis punts lluny de Cornellà, amb una única victòria a El Alcoraz, el camp del cuer, l’Osca. Dels set partits disputats a domicili els de Rubi s’han posat al davant en el marcador en sis. Només n’han pogut guanyar un. La història de diumenge al Sánchez Pizjuán s’ha anat repetint de manera rutinària amb l’excepció d’El Alcoraz. Els últims minuts s’estan pagant cars i això té un preu: no ser líders i veure com s’escapen tres punts. L’Espanyol es manté regular a casa, gràcies a una hermètica defensa que només ha cedit un gol; a fora l’equip no acaba de trobar l’estabilitat i ha rebut nou gols lluny de Cornellà.

La feina feta fins ara per l’Espanyol és impecable i té mèrit estar en la zona noble de la classificació havent jugat dos partits més a fora que a casa en les 12 primeres jornades. En certa manera, els blanc-i-blaus són víctimes del calendari asimètric. Però jugar lluny de Cornellà no s’ha de veure com un problema, sinó com una oportunitat. Aquest Espanyol destaca perquè és un equip amb personalitat i caràcter en qualsevol terreny i situació. Cap equip ha estat superior als blanc-i-blaus durant 90 minuts. I aquest equip encara s’entén millor analitzant les seves derrotes. Al Sánchez Pizjuán va encaixar la tercera desfeta del curs, però en tots els partits que ha perdut ha tingut possibilitats de guanyar, o com a mínim, de marxar amb algun punt a la butxaca. Va passar diumenge contra el Sevilla i la història es va repetir al Bernabéu i també a Mendizorrotza. Probablement, aquesta última és la derrota que fa més mal per com es va desenvolupar el partit.

Els blanc-i-blaus caminen de manera ferma en la lliga i la seva condició d’equip europeu és solvent i gens casual. Amb una mica més de contundència els blanc-i-blaus serien líders.

LA CONSEQÜÈNCIA

Els punts perduts a domicili han privat els de Rubi de situar-se líders de primera divisió
CELTA-ESPANYOL 1-1
Del 0-1 a l’1-1
0-1 (45’) Hermoso. 1-1 (51’) David López, en pròpia porteria.
ALAVÉS -ESPANYOL 2-1
Del 0-1 a l’2-1
0-1 (42’) Leo Baptistão. 1-1 (57’) Borja Bastón. 2-1 (61’) Sobrino.
MADRID-ESPANYOL 1-0
Únic amb marcador advers
1-0 (41’) Gol de Marco Asensio. És l’únic partit en què l’Espanyol ha anat al darrere en un partit de lliga. Va tenir el Madrid contra les cordes amb un xut de Borja al travesser.
RAYO -ESPANYOL 2-2
De l’1-0 al 2-2
1-0 (6’) Raúl de Tomás. 1-1 (19’) Borja Iglesias. 1-2 (45’) Granero. 2-2 (47’) Kakuta.
OSCA-ESPANYOL 0-2
Sense ensurts
0-1 (45’) Borja Iglesias 0-2 (64’) Borja Iglesias.
VALLADOLID-ESPANYOL 1-1
0-1 (20’) Borja Iglesias. 1-1 (90’) Verde.
SEVILLA-ESPANYOL 2-1
Del 0-1 al 2-1
0-1 (38’) Borja Iglesias. 1-1 (70’) Mercado. 2-1 (89’) Ben Yedder.

AVANTATGE ESTÈRIL

Els blanc-i-blaus han arribat al descans guanyant sis dels set partits jugats a domicili

LA SOLUCIÓ

L’equip ha de ser més resolutiu en atac i estar més atent en defensa per evitar ensurts

L’altra cara de la moneda: Cornellà és un fortí

Els dubtes de l’Espanyol a domicili contrasten amb la seguretat amb què afronta els partits a casa. Els blanc-i-blaus s’han convertit en una piconadora al seu estadi. Cinc partits jugats, cinc victòries. L’únic equip de primera divisió que no coneix la derrota al seu feu. La situació encara es fa més patent analitzant la targeta de presentació de l’equip: vuit gols a favor i només un en contra. A fora ha fet els mateixos gols però n’ha encaixat nou. La diferència és prou eloqüent. L’excel·lència és a Cornellà, però amb una mica més d’encert a domicili l’Espanyol estaria al capdamunt de la classificació. Hi ha una dada reveladora. L’Espanyol sempre s’ha posat al davant dels seus rivals en el marcador i només va fallar al Bernabéu. Però a domicili ha arribat a la mitja part guanyant sis dels set partits disputats. A casa la dinàmica ha estat contrària: només ha arribat al descans guanyant un dels cinc partits disputats com a local. Una estadística que diu molt de com afronta els partits el conjunt blanc-i-blau. A fora va de menys a més i a casa sembla transitar en el camí contrari. Uns detalls que el priven d’aconseguir l’excel·lència.