Espanyol

La conjura blanc-i-blava

Mentalitzats. La plantilla està focalitzada a guanyar el Girona diumenge per sumar la sisena victòria consecutiva al RCDE Stadium i, de retruc, treure’s l’espina de la derrota de fa un any

La derrota de l’any passat en el primer duel entre l’Espanyol i el Girona al RCDE Stadium va fer molt mal a les files periquites. Els blanc-i-blaus van veure com els de Montilivi sacsejaven els fonaments de l’entitat. La derrota, de fet, va ser la gènesi d’una crisi esportiva que no es va tancar fins l’abril amb l’acomiadament de Quique Sánchez Flores. Des d’aquella nit de l’11 de desembre moltes coses han canviat en l’Espanyol. El primer de tot serà l’ambient. El partit, a diferència del de fa un any, no es jugarà un dilluns a les nou de la nit sinó que es farà en diumenge a les 18.30 h. L’horari, més adient per a l’afluència de públic, fa preveure que es viurà un ambient totalment diferent. La tria de l’horari de fa un any va ser de difícil digestió per a la directiva de l’Espanyol, que no entenia com, altre cop, el seu equip era obligat a jugar en dilluns o divendres. I és que els blanc-i-blaus van patir una autèntica tortura en aquesta aspecte durant tota la primera volta. Però un debut històric davant del Girona a Cornellà va ser considerat un cop molt baix a càrrec dels administradors televisius. Ara aquest escenari no es tornarà a produir. L’Espanyol és un dels equips de moda de la lliga, i això es nota en la programació actual dels horaris.

Més enllà d’això hi ha els sentiments que es van viure en aquell partit. El gruix de la plantilla té una espina clavada. Sap que no va estar a l’altura en el primer duel de la història contra el Girona i vol reconduir el guió. Els jugadors saben que no poden repetir una imatge tan deplorable i anàrquica com la d’aquell 11 de desembre. La vulgaritat no pot tornar a entrar en el repertori i des de la graderia es reclamarà intensitat i valentia.

“L’any passat no vam fer un bon partit a casa. Cap de nosaltres va donar una bona versió i en cap moment ens vam sentir còmodes. Ho sabem. Però això ja ha passat. Serà un bonic repte perquè ells no han perdut a fora i nosaltres ho hem guanyat tot a casa”, recordava Pablo Piatti. Precisament un motiu més d’orgull és el fet de trencar la bona ratxa dels gironins a fora, i de retruc, això també serà la gran vitamina dels de Montilivi que volen ser els primers a guanyar al RCDE Stadium. Més enllà de les emocions que hi pot haver al voltant d’un derbi de recent rivalitat, la qüestió principal és que els blanc-i-blaus volen reforçar el seu estatut com a club històric de primera davant d’un nouvingut com el Girona, que enceta el seu segon any a l’elit. I la forma com ha de produir-se el camí del triomf és gràcies al joc. L’Espanyol de fa un any estava moribund i el Girona arribava amb una dinàmica de continu creixement. Ara els locals estan en un gran moment de forma i aquesta situació es torna en espectacular quan ho fa a casa. Aquesta és la gran força que tenen els blanc-i-blaus i és el missatge que ha anat traslladant Rubi als seus homes al llarg d’aquests dies. “Som un gran equip i podem guanyar a qualsevol si juguem com sabem”, recordava ahir Marc Roca. La consigna del joc és la que ha d’obrir el pany de totes les portes del Girona, a més d’un estat de forma envejable. “La derrota a casa va ser un mal partit, ja forma part del passat, no esperem res semblant per diumenge. Han canviat moltes coses. Esperem un resultat diferent”, destacava aquesta setmana Esteban Granero, deixant clar que l’Espanyol ha mutat la seva pell i que si el Girona vol la victòria haurà de fer-ho molt bé. I és que l’Espanyol de Rubi no té res a veure amb el de Quique.

ELS JUGADORS

Saben que no poden repetir la imatge vulgar d’aquell 11 de desembre

ESTEBAN GRANERO

“Ara han canviat moltes coses i no esperem res semblant per diumenge”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)