Espanyol

Indignats amb Stuani

Polèmica. La plantilla de l’Espanyol està farta dels cops de colze de l’uruguaià a David López. Diumenge es va viure el tercer capítol d’un duel calent entre el davanter i el central blanc-i-blau

La plantilla de l’Espanyol està indignada amb Cristhian Stuani. El davanter del Girona va tornar a etzibar un cop de colze a David López diumenge. Era la tercera vegada que l’uruguaià centrava la polèmica dels duels entre l’Espanyol i el Girona. Fa un any, a l’RCDE Stadium, Stuani va trencar el nas al defensa blanc-i-blau. El santcugatenc va jugar durant un mes i mig amb una màscara protectora i a l’estiu va passar pel quiròfan. La història es va repetir a Montilivi, on Stuani, de nou, va donar un cop de colze al central. A la tercera, Stuani, diumenge, va rebre una targeta groga. La reiteració en l’acció ha desfermat la indignació dins del vestidor de l’Espanyol. Ahir Dídac Vilà es va erigir en portaveu del sentiment que corre dins de la plantilla blanc-i-blava. “L’acció de Stuani és una agressió. Ha de ser vermella. Nosaltres no podem revisar les jugades. En el partit d’anada l’any passat va trencar el nas a David López i en la tornada (a Montilivi) li va donar un altre cop, igual que ahir. Sempre se n’ha anat amb una targeta groga o sense. No entenem aquesta decisió. És un jugador que sempre es posa en baralles pel mateix i dona cops sense cap mena de lògica”, argumentava el mataroní amb contundència contra el davanter gironí, i també criticava el VAR. I és que el videoarbitratge està irritant els futbolistes blanc-i-blaus, que han vist com decisions dubtoses i a favor seu no s’han analitzat com sí que s’ha fet en accions en contra. Per aquest motiu, el lateral no descarta que hi hagi una queixa formal des del club: “Això ho decidiran des de dins i segurament n’estan parlant.” I és que la reiteració de les accions del davanter ha acabat la paciència de la plantilla.

Avís des de L’Esportiu

De fet, David López ja estava preparat per viure un duel intens amb Stuani. Ho va manifestar en una entrevista divendres a L’Esportiu que va ser tot un preludi del que va passar diumenge. “És un gran company però dins del camp ja sabem com juga. És un davanter que utilitza molt les mans per defensar-se i quan salta. És la seva manera de jugar, però aquí tot depèn del que li permet l’àrbitre. Des d’un inici si el col·legiat ja l’avisa o li xiula falta és més fàcil per als que estem lluitant amb ell. Tot i això, ja estic mentalitzat i vaig preparat. Cap problema”, assegurava el central, que demanava l’ajuda del VAR per tenir un tracte més just i no patir el joc brut del davanter: “I tant que ajuda el VAR! Tant de bo hi hagués sigut l’any passat quan em va passar això del nas.” I demanava l’ajuda del col·legiat per repartir justícia: “Si l’àrbitre talla aquestes accions des de l’inici el davanter es frena. A més, Stuani no és nou a la lliga. Els col·legiats ja l’han de conèixer. Jo a l’Stuani no li puc dir res. És la seva forma de competir. Però l’àrbitre sí, i més si està utilitzant un joc que és perillós i ho pot evitar des del principi; és molt millor tallar-ho.”

El central va sortir molt empipat a la mitja part, en què va recriminar a Stuani la seva acció marcant-li amb els dits el número dos. “És la segona, és la segona!”, referint-se al que li va passar en el duel de fa un any. La picabaralla va continuar al vestidor i el fisioterapeuta Manolo González va dir al col·legiat, Hernández Hernández, al túnel de vestidors: “Això és una vergonya.” L’àrbitre no ho va dubtar ni un segon i el va expulsar, segons recull l’acta arbitral.

El temps passarà i deixarà la polèmica amb Stuani al calaix fins a la tornada a Montilivi el 7 d’abril, en què es tornarà a revifar i, de ben segur, centrarà el debat de la prèvia. Hi haurà un quart capítol?

LES FRASES

L’acció de Stuani és una agressió. Ha de ser vermella. Nosaltres no podem revisar les jugades. No entenem aquesta decisió
És un jugador que sempre es posa en baralles pel mateix i dona cops sense cap mena de lògica
Dídac Vilà
defensa de l’espanyol
Stuani no és nou a la lliga. Els àrbitres ja l’han de conèixer i han de tallar-ho si hi ha joc perillós
David López
Defensa de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)