Espanyol

Territori inexplorat

L’Espanyol encaixa dues derrotes consecutives per primera vegada aquest curs

L’equip té un calendari complicat fins al Nadal en què haurà de mostrar la millor versió contra equips d’altura com el Barça i l’Atlético

L’Espanyol viu una situació atípica en la lliga. Els blanc-i-blaus han encaixat dues derrotes consecutives, contra el Sevilla i el Girona. Un fet que fins ara no s’havia produït en tota la competició. Els deixebles de Joan Francesc Ferrer, Rubi, havien fet de la seva regularitat la millor arma per establir-se en la zona noble de la lliga gràcies a una trajectòria immaculada a casa, on havien obtingut cinc victòries consecutives. La ratxa es va esquerdar contra el millor visitant de primera, el Girona, que no ha perdut cap partit lluny de Montilivi. Una setmana abans, havia vist com la seva progressió de sis partits sense perdre s’esfumava contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán. El millor visitant i el líder de la lliga han espatllat la bona dinàmica dels periquitos. Dos duels durs en què la millor notícia va ser la imatge que va donar l’equip. Dominador per moments contra els andalusos, va caure per errors propis i per la seva inconcreció a l’hora de rematar el conjunt local en la primera part. El partit del Girona va sacsejar els bioritmes dels homes de Rubi. Dos gols en els sis primers minuts els van obligar a jugar un partit a contracorrent. Un matx de difícil digestió en què, malgrat les adversitats, van tenir l’empat a tocar en el tram final.

Les victòries i les bones dinàmiques són les que donen dolçor a l’ecosistema d’un equip, però en les derrotes és quan es descobreix de quina pasta està fet. L’Espanyol ha perdut dos partits i ara es troba en un territori inèdit i de certa emergència emocional per no deixar escapar el tren de la zona alta de la classificació. “Ens mantindrem en el mateix camí que fins ara. Aquestes dues derrotes no ens faran canviar”, avisava dilluns Javi López. “Ens toca aixecar-nos i continuar competint com hem fet fins ara”, reblava al seu torn Borja Iglesias. La plantilla està capficada a arribar al Nadal instal·lada entre els sis primers de la lliga. Ara l’equip es manté cinquè, en zona de privilegi, tot i no sumar cap dels últims sis punts. Els blanc-i-blaus només han estat fora de les posicions europees en quatre de les tretze jornades disputades. El lloc més baix que han ocupat va ser el novè, després dels cinc primers partits. Ara sumen sis jornades consecutives mantenint-se entre els cinc primers. Un fet que és una mostra del camí notable que han seguit els blanc-i-blaus en aquest inici de campionat amb el hàndicap d’haver disputat un partit més a fora que a casa, on han sumat 15 dels 21 punts que tenen. El futbol practicat pels homes de Rubi ha donat èxits immediats en el primer tram de lliga, i ara l’únic camí és persistir en un model de joc que ha donat fruits tant en espectacularitat com en resultats.

El calendari fa pujada

L’Espanyol haurà de recuperar la bona dinàmica de resultats en un calendari que fa pujada. La primera pedra serà dissabte contra el Getafe. Un conjunt madrileny de futbol dur i hermètic que posarà a prova el joc de circulació dels blanc-i-blaus. Els madrilenys són els antagonistes perfectes respecte al joc que practica l’Espanyol, i encara més quan juguen al seu feu, on, tot i acumular tres derrotes, dues victòries i un empat, sols han encaixat quatre gols en sis partits. Serà l’inici d’una escalada d’enfrontaments de nivell fins al Nadal. Tres dies després, els de Rubi rebran el Cadis, amb la missió de remuntar un 1-2 de l’anada per classificar-se per als vuitens de la copa. Un conjunt andalús que arriba amb bona dinàmica i que ha guanyat tots els duels des que es va enfrontar amb l’Espanyol al Carranza.

El Cadis serà l’aperitiu del derbi que es viurà al RCDE Stadium el dia 8 de desembre, amb totes les implicacions psicològiques que té aquest duel. L’any es tancarà amb el Betis a casa i la visita al Wanda. Un recorregut en què l’Espanyol haurà de demostrar el millor nivell.

COMPETITIUS

Només han estat fora de posicions europees en quatre de les tretze jornades
Getafe-Espanyol
18.30 h (01/12)
Espanyol-Cadis
21.30 h (04/12)
Espanyol-Barça
20.45 h (08/12)
Espanyol-Betis
16.15 h (16/12)
Atlético-Espanyol
16.15 h (22/12)

OBJECTIU PRÒXIM

La plantilla està capficada a arribar al Nadal entre els sis primers de la lliga

El club no emetrà cap acció de queixa contra el VAR

L’Espanyol s’ha convertit en un dels equips més perjudicats de la lliga per l’actuació del VAR. L’última polèmica va ser el cop de colze de Stuani sobre David López. Una acció que la plantilla blanc-i-blava considerava targeta vermella. És una més d’un reguitzell d’accions que estan traient de polleguera els futbolistes periquitos, que no entenen el criteri que se segueix a l’hora d’interpretar segons quines jugades. Fins ara el club blanc-i-blau ha decidit, de moment, guardar silenci sobre aquest assumpte i no enterbolir més l’ambient.

El Getafe, proper rival de l’Espanyol aquest dissabte a l’Alfonso Pérez, ja n’està tip i ha decidit transitar pel camí invers. El penal no xiulat en l’últim minut a San Mamés ha esgotat la paciència del conjunt madrileny, que ha vist com aquella acció no revisada el privava d’una possible victòria contra l’Athletic Club. Jugadors i el seu president, Ángel Torres, es van queixar de manera vehement. “És un penal clar, no n’hi ha cap dubte. Pel bé del VAR, haurien d’explicar què ha fallat. El VAR el paguem tots els clubs i jo exigeixo que expliquin què ha fallat per no quedar-me amb cara d’imbècil”, va reblar el mandatari.

La cosa no quedarà aquí. L’afició del Getafe ja té preparada una protesta col·lectiva per palesar els seus greuges del VAR contra el seu equip. Per això, les penyes del club madrileny, de manera espontània i mitjançant les xarxes socials, han convocat per al partit de dissabte contra l’Espanyol una xiulada massiva en el minut 12 en senyal de protesta. Ara caldrà veure si tota aquesta pressió condiciona el col·legiat del partit i, de retruc, perjudica el conjunt blanc-i-blau en alguna situació dubtosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)