Espanyol

El ‘Panda’ afina la punteria

El pitxitxi blanc-i-blau. Borja viurà el seu primer derbi barceloní amb el desig d’estrenar-se com a golejador. El gallec ha fet 8 dels 17 gols de l’Espanyol en la lliga i amenaça la defensa blaugrana

Borja Iglesias s’estrenarà en un derbi contra el Barça. El pitxitxi blanc-i-blau ha marcat vuit gols en aquesta lliga i s’ha convertit en el futbolista més decisiu a porteria contrària. El gallec ha fet oblidar Gerard Moreno gràcies a la seva eficàcia golejadora i ara viu les hores prèvies al duel contra els blaugrana amb uns nervis especials i el típic pessigolleig a l’estómac. El Panda s’ha guanyat l’afició periquita gràcies al seu futbol i també a la seva proximitat, que el fan ser un jugador molt proper. En menys de dos anys el punta ha passat de jugar a segona B amb el filial del Celta a viure un dels grans duels de primera divisió: el derbi barceloní.

El gallec ha fet vuit dels 17 gols de l’Espanyol en la lliga, gairebé el 50% de les dianes de l’equip en la lliga. Una xifra que deixa clara la dependència actual de l’Espanyol en el màxim artiller. Una cosa que amoïna Joan Francesc Ferrer, Rubi, com va revelar el mateix tècnic ahir en la roda de premsa. “Vam començar la pretemporada que molts jugadors participaven en els gols i ara estem en una fase en què ens costa acompanyar Borja. Sabem que és important i som conscients que els interiors i extrems ens han d’aportar gols. És molt important perquè no podem dependre de l’eficàcia d’un jugador”, argumentava el preparador blanc-i-blau. Parlar de gol és parlar de Borja Iglesias i en l’escenari d’un derbi encara es fa més important aquesta faceta del joc. El gallec tindrà un ajudant de luxe en la figura de Sergio García. Falete es va lesionar al Sánchez Pizjuán i la seva baixa per problemes musculars ha coincidit amb els pitjors partits de l’Espanyol, contra el Girona i el Getafe. El capità és el millor soci per al Panda; la seva fantasia i visió del futbol multiplica les prestacions del pitxitxi blanc-i-blau, que té en ell el millor soci per buscar les debilitats de la defensa rival.

L’Espanyol ha patit massa en els últims duels amb el Barça per la seva ineficàcia davant la porteria contrària. L’Espanyol no ha guanyat cap derbi de lliga al seu nou estadi i això està relacionat directament amb l’encert de cara a gol. En els últims 11 partits els blanc-i-blaus han signat cinc empats i sis derrotes i en els últims sis duels només han fet un gol. Estirant més el fil de les estadístiques tant a l’RCDE Stadium com al Camp Nou, els blanc-i-blaus acumulen 18 partits consecutius en la lliga sense guanyar els blaugrana, amb un balanç de 4 empats i 14 derrotes. En aquest trajecte, els blanc-i-blaus no han foradat la porteria contrària en 13. Una trajectòria molt dolenta però que els blanc-i-blaus esperen trencar avui. Les dades per a l’esperança es fonamenten en la debilitat del rival, que ja ha perdut dos partits en la lliga, quan l’any passat només en va perdre un en tot el campionat estatal. La força de l’Espanyol també està en el seu estil de joc. Un futbol més alegre, vertical i associatiu que li ha permès mantenir-se durant moltes jornades en llocs europeus. Una situació que ara s’ha esquerdat en les darreres jornades, en què els blanc-i-blaus han encaixat tres derrotes consecutives, contra el Sevilla, el Girona i el Getafe, i han encaixat vuit gols. Però tots aquests ingredients es poden dissipar amb una victòria contra el Barça. Per fer-ho, els deixebles de Rubi hauran de mostrar el seu millor futbol i sublimar el seu estil de joc contra un adversari, enguany, irregular però sempre temible. I aquí hi tindrà molt a dir Borja, que viurà amb un ànim especial aquest duel, recordant la seva època de formació quan tenia derbi amb el Deportivo o l’any passat amb l’Osca. Dos aperitius amb el plat fort d’avui contra el Barça.

SERGIO GARCÍA

Borja multiplica el seu rendiment amb el capità, que s’ha recuperat ara d’una lesió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)