Espanyol

Rubi: “Hem de parar aquesta hemorràgia de resultats”

El tècnic. No es sent preocupat per la dinàmica de cinc derrotes consecutives i no es sent qüestionat en el càrrec i sent el recolzament del grup. “Ara tenen un entrenador que els ajudarà a sortir d’aquesta”

Joan Francesc Ferrer ’Rubi’ ha fet la tradicional roda de premsa prèvia de partit aquesta tarda. Les declaracions del tècnic blanc-i-blau arriben 48 hores abans del partit. L’Espanyol ha canviat la planificació del viatge a Madrid, on jugarà dissabte contra l’Atlético, per evitar les complicacions del 21 D on està prevista una vaga de renfe. Així l’equip partirà aquesta nit en avió cap a la capital de l’Estat. El duel davant els colchoneros és l’últim d’aquest 2018 i els periquitos tenen com a objectiu trencar la mala ratxa de cinc derrotes consecutives i no marxar de vacances amb un balanç de sis derrotes. Una estadística que faria mal a la moral blanc-i-blava però el rival, a priori, no és el més idoni per buscar un triomf balsàmic. L’entrenador de l’Espanyol, malgrat tot, no està preocupat pels mals resultats i confia a vèncer als madrilenys. És autocrític i té clar que “hem de parar aquesta hemorràgia de resultats”.

Els ànims de l’equip.

“Ganes no falten. L’entrenador que té l’Espanyol intenta transmetre tranquil·litat en els moments difícils als jugadors. Ganes no falten i actitud ens sobra. La meva forma de tractar aquesta situació és de tranquil·litat, veig bé als meus jugadors”.

Oblidar la dinàmica

. “En el futbol d’elit el tema de la famosa confiança és tremend el que afecta als jugadors. Els partits els afrontem bé, però quan tens una circumstància negativa és com si et vinguessin els fantasmes del Passat. Ho treballem i lluitem per a millorar. És una cosa important en tots els equips”.

Recuperar la bona senda.

“Fàcil no és perquè la Lliga és molt competitiva i duríssima. Hem de recuperar el camí amb el que hem de fer, intentar que el jugador que no rendeixi i treure-li el màxim donant-li més afecte o ser més dur. Per a mi no és més fàcil, ni abans ni després, abans havíem de construir una idea de joc i ens va anar bé des del primer moment. Ara, que els jugadors no deixin de creure i no veig un component que dins de nosaltres hi hagi dubtes. Davant el Betis vam estar més prop de guanyar que davant Barcelona, Getafe i Girona. Hem de parar aquesta hemorràgia de resultats perquè quan ho fem tornarem a ser un equip normal”.

Qüestionat en el càrrec?

“He tingut la sort que hem fet tres mesos més una pretemporada extraordinària. Ens ha permès demostrar als jugadors que podem valer per a entrenar a l’Espanyol i ara hi ha un repte que tenim un entrenador que ajudarà a sortir d’aquesta”.

Avançar el viatge a Madrid pel 21-D.

“Ha estat una decisió complicada perquè comences la setmana intentat donant normalitat. Cada vegada t’espanten més i tant de bo no passi nedi i sigui tot normal. Però estarem més tranquils anant-nos avui. Hem de preparar coses i així no sofrim que puguin passar coses i no s’han pres mesures. Els jugadors també ho han preferit. Hem trigat perquè hem tractat de donar-li normalitat i la informació que arriba et fa ser més previngut”.

L’equip.

“Veig un grup que segueix molt unit, que ho estava l’any passat també i així segueix. Veig molta implicació i ganes per revertir aquesta situació, serà a partir d’un resultat perquè no és normal tenir cinc derrotes seguides. No s’han fet les coses tan malament, és veritat que dels cinc, tres podrien estar en aquest grup de complicats. Paguem molt car la fallada de Girona i Getafe. L’exigència d’aquest cos tècnic és igual quan es guanya i es perd. Haig de fer que no es coartin de fer coses, que ha demostrat què sap fer. Al futbol no només es guanya corrent i si no et passes bé la pilota, tires bé o no encares és difícil. No deixaré d’animar a fer tot això. Tinc l’experiència de l’any passat que vam estar vuit partits sense guanyar en la segona volta amb l’Osca, on tothom deia que no anàvem a pujar i aniríem al nostre lloc. Ho afrontem amb treball i molta tranquil·litat en el vestuari per a tornar a desenvolupar les facultats. Aquesta és la meva fórmula i espero que funcioni”.

Quin partit espera davant l’Atlètic?

L’Atlético et pot matar després de recuperació, però també combinant i ficant dues bandes per dins, amb segones jugades i a pilota parada. És molt fort a nivell físic. És cert que nosaltres hem d’intentar anar recuperant la nostra idea al màxim. El rival és difícil, però a poc a poc hem de fer el que vam fer davant el Betis per a treure aquest partit i si no per al pròxim, cal veure com l’equip fa les coses bé”.

La mala dinàmica.

“No som aliens a la situació i no estem contents ni ho passem bé. Estem en una situació molt bipolar, anava tot fenomenal i amb cinc derrotes seguides s’ha baixat quan es donaven unes sensacions espectaculars. Des dels nervis, ansietat i no atrevir-nos serà més difícil”.

Negativitat en l’ambient.

“Quan arribem, la sensació de club negatiu la teníem, pitjor durant quatre mesos aconseguim entre tots que tot fos bo i bonic. Els tornarem a viure, però ara toca remar. A la qual no ha funcionat l’esportiu sembla que es torni on estàvem. Treballaré per a llevar la negativitat al més aviat possible. Ens toca passar un moment dur a tots els nivells i el calendari és molt complicat. Cal treure alguna cosa com sigui, però el tram és molt difícil”.

Han influït les lesions?

“Sóc molt defensor de la meva plantilla. Una lesió o dues a mi no em poden servir d’argument per a dir una cosa dolenta. No tenim tantes lesions, són poques i no és un argument que pugui defensar. Que hi ha jugadors o que el tècnic no estem com abans, això sí. Mantenir un nivell tan alt és més fàcil tres mesos que cinc, és lògic. Si li afegeixes els rivals que ens hem enfrontat és difícil agafar-los i ser superiors a ells. Preferiria tenir a tota la plantilla, però és un argument que per part meva seria un pel pobre perquè els passa a tots els equips”.

Llista de convocats amb Dídac i Àlex López

Rubi ha revelat aquest dijous la convocatòria per a la trobada del dissabte davant l’Atlètic de Madrid i les principals novetats són les de Dídac Vilà, sancionat la passada jornada, i Álex López. Són baixa el lesionat Javi López i, per decisió tècnica, Pipa. La llista completa de convocats està formada per Roberto, Víctor Sánchez, Naldo, Duarte, Borja Iglesias, Rosers, Sergio García, Darder, Baptistao, Dídac Vilà, Diego López, Melendo, David López, Hernán Pérez, Álex López, Piatti, Marc Roca, Granero i Pedrosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)