Espanyol

La confiança de Rufete

Crisi esportiva. El director de futbol professional fa una crida a la calma tot i la situació complicada en la lliga: “Estem en un projecte, i per créixer sabem que hi ha moments difícils”

L’Espanyol viu un moment d’incertesa esportiva. Les sis derrotes seguides en la lliga han suposat un aterratge dolorós de les aspiracions de principi de temporada, quan l’equip fa flirtejar amb el lideratge. Ara mateix aquella fotografia sembla una imatge onírica. La realitat és tossuda i empeny els blanc-i-blaus a buscar un triomf vitamínic, i sense cap marge per a l’ajornament, demà a casa contra el Leganés. “Hi va haver moments en què es van crear expectatives que no eren certes, i sempre direm les expectatives reals perquè som periquitos i ho pensem així.” Aquest és un dels diagnòstics de Francisco Joaquín Pérez Rufete, el director professional de l’Espanyol. L’alacantí va ser l’encarregat de repassar l’actualitat blanc-i-blava i d’intentar posar les coses a lloc. Rufete sap que la situació és complicada en la lliga, i el seu discurs es va centrar a fer una crida a la calma des del recinte hospitalari de Sant Joan de Déu, on la plantilla i tècnics van fer la tradicional visita de Nadal als nens que passen aquests dies ingressats.

El primer missatge era clar: cal tenir paciència amb Joan Francesc Ferrer, Rubi. Rufete, com el director general esportiu, Òscar Perarnau, tenen clar que la solució i el creixement del projecte passa per les mans del preparador maresmenc. Tenen fe en la seva feina i estan segurs que la situació es capgirarà. “Confiem en la plantilla i en el tècnic. Estem en un projecte, i per créixer sabem que hi ha moments difícils. El meu missatge és que l’afició ens doni suport. Nosaltres treballarem dur perquè vinguin alegries. Les teníem i les tornarem a tenir”, ha pronosticat, i considera que els mals moments són un pas per construir una cosa més gran. “La plantilla ho sap, i aquest moment ens han d’unir molt més. Tots plegats, amb l’afició, creixerem, i això és un pas més en aquest creixement. Ja ho he viscut com a jugador, i tot i que soni il·lògic, quan tinguem un resultat positiu això ens reforçarà.”

Els mals resultats sempre apunten al tècnic. Idolatrat no fa gaire, ara molts es pregunten què passarà amb Rubi si continua l’hemorràgia en forma de derrotes. “Això és un projecte i no està lligat als resultats ni al curt termini. Estem treballant molt, i aquestes línies han de ser sòlides. La confiança en el tècnic no és que sigui màxima, és el nostre entrenador”, va reblar Rufete. “Seguirem treballant per aconseguir bons resultats. I quan les sensacions que dona l’equip són les que són sabem que els resultats han d’arribar. Junts ho aconseguirem. Sabem que hem de donar el màxim cada dia, i ja he transmès aquest missatge als nostres jugadors quan m’hi he reunit. Aquest és un club on hem de donar el màxim per continuar donant alegries a la nostra afició.”

Ara la tranquil·litat passa per un triomf necessari demà contra el Leganés. Els tres punts serien el millor regal per a la nit de Reis. El camí invers seria més carbó i plom a les ales.

PACIÈNCIA MÀXIMA

“Això és un projecte i no està lligat als resultats ni al curt termini, cal bases sòlides”

EL CRÈDIT DE RUBI

“La confiança en el tècnic no és que sigui màxima, és el nostre entrenador”

Preparats per a qualsevol sorpresa en el mercat

El mercat d’hivern tot just s’ha obert i l’Espanyol ha fet el seu primer moviment: la cessió de Gonzalo Ávila, Pipa, al Nàstic. Aquest no serà l’únic canvi que pot experimentar la plantilla en les properes setmanes. “Comença el mercat, i hi estarem atents com qualsevol altre club”, indica Rufete, que no descarta que hi pugui haver sorpreses. “Tots els jugadors tenen una clàusula; si la paguen marxaran i si la quantitat s’hi acosta, hauran de negociar amb nosaltres. Però ja ho vam demostrar amb Aarón, que d’aquí no sortirà cap jugador a qualsevol preu. Però en el mercat sempre hi pot haver sorpreses, i hem d’estar preparats.” Alguns futbolistes, com ara Roca o Borja, pel seu gran rendiment, estan a l’aparador, però el club no té la intenció de deixar-los marxar. Més clar s’ha mostrat sobre com l’Espanyol podrà reforçar-se. Ara mateix per fitxar cal que hi hagi sortides. “Per fer alguna incorporació hem de deixar sortir algun jugador. Estem amb el fair play econòmic desbordat”, va apuntar Rufete, que va deixar clar que “cap futbolista ha demanat marxar” i que no ha arribat cap oferita “oficial” per Leo Baptistão ni per cap altre jugador de la plantilla. “Una cosa són els rumors i una altra cosa, l’oficialitat.”

D’altra banda, Rufete té sobre la taula els contractes de Roberto Jiménez i Óscar Duarte, els únics jugadors a qui se’ls acaba el contracte el 30 de juny. “Ho valorarem, però amb calma, no a curt termini. Hem d’agafar-nos el temps suficient per tal d’analitzar si volen seguir vinculats al projecte i en les condicions a què el club pugui arribar, si la decisió és quedar-se.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)