Espanyol

Anoeta, on David López va començar a jugar de central

Real Sociedad-Espanyol. Dilluns, el capità tornarà a l’escenari en el qual, el mes de setembre del 2016, Quique Flores el va fer jugar a l’eix de la defensa per primera vegada

Va ser un divendres, el 9 de setembre del 2016, en la tercera jornada de la lliga de fa dues temporades. L’Espanyol jugava contra la Real Sociedad, a Sant Sebastià, i no podia disposar de cap dels seus centrals –Martín Demichelis, Óscar Duarte i Diego Reyes– perquè havien estat convocats per les seves seleccions. Quique Sánchez Flores es veia obligat a improvisar una defensa amb futbolistes d’altres demarcacions i totes les mirades apuntaven a David López, per les seves característiques físiques i pel seu rigor tàctic. Puntualment, havia actuat en aquella posició en el filial blanc-i-blau, però ben segur que allò no era el que s’esperava tres mesos abans, quan va decidir tornar a casa després de dues notables temporades jugant al mig del camp del Nàpols.

El cas és que el de Sant Cugat va ser, efectivament, l’escollit i que des d’aleshores no ha abandonat l’eix de la defensa, llevat d’un parell de partits en què ha actuat com a lateral dret –aquella mateixa temporada al Santiago Bernabéu i la següent, contra l’Alavés– i d’algun altre moment puntual en què ho ha fet com a pivot defensiu. De fet, el bon rendiment que ha ofert en aquesta posició ha provocat l’interès de molts clubs d’arreu d’Europa. És el cas del Fulham, que va provar de fitxar-lo l’estiu passat i va provocar que l’Espanyol millorés el seu contracte, i del Betis, que somia incorporar-lo en aquest mercat d’hivern. Als despatxos de Cornellà-el Prat, però, ho tenen molt clar: la clàusula de rescissió del capità és de 50 milions d’euros.

A hores d’ara, David López se sent més defensa central que no pas migcampista. En aquest sentit, en els dos anys i quatre mesos que fa que va recular la seva posició, el seu discurs ha anat evolucionant. “Jugaré on em digui l’entrenador, però on m’ho passo millor és al mig del camp”, deia al principi. “Ja estic adaptat a jugar de central”, contestava a finals del 2017. Finalment, en una entrevista amb aquest diari que es va publicar just dos anys després del seu debut a Anoeta, el 9 de setembre de 2018, revelava que havia comunicat a Rubi que, tot i que no tindria cap problema per tornar a jugar com a migcampista, se sent còmode jugant de central. “Crec que m’hi he adaptat molt bé i ara estic gaudint de la posició de central”, sentenciava.

I demà passat David López tornarà a l’escenari que el va veure néixer com a líder de la defensa. Anoeta i la Real de nou, aquesta vegada a mig curs i en un moment especialment dolç per a ell: després d’un bon resultat en la copa, contra el Vila-real, i d’haver estat protagonista, fa una setmana, del partit en què l’Espanyol trencava una perillosa ratxa negativa en la lliga. Que duri.

ADEU MIG CAMP

Dos anys després d’aquell ‘debut’, va reconèixer: “Ara gaudeixo jugant de central”

Repartint joguines i somriures

Durant la tarda d’ahir, David López va ser protagonista d’un bonic acte de solidaritat a l’Hospital de Nens de Barcelona. El capità blanc-i-blau va visitar els infants malalts d’aquest centre hospitalari, situat a l’Eixample barceloní, per compartir-hi una estona carregada d’emotivitat. El defensa espanyolista va repartir autògrafs, joguines i, sobretot, somriures entre la canalla, i els nens i les nenes no van perdre l’oportunitat de fotografiar-se al seu costat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)