Espanyol

Borja és el rei Mides

L’Espanyol ja és a quarts de la copa després d’una eliminatòria en què es va abonar a un patiment excessiu

Dos gols de penal en la primera part i el tercer, el de la tranquil·litat, obra del gallec, estel·lar

Pedrosa i David Lopez acaben lesionats

Espanyol 3 Vila-real 1

GOLS:1-0 (34’) Piatti (p). 2-0 (36’) Borja Iglesias (p). 2-1 (42’) Chukuweze. 3-1 (74’) Borja Iglesias.ÀRBITRE:González Fuertes (asturià).Targetes grogues:Cáseres (29’), Bacca (34’), Layún (40’), Dídac (59’). Javi Fuego (92’).Targetes vermelles:-.PÚBLIC:11.171 espectadors.INCIDÈNCIES:-. VISITANT: Andrés Fernández Miguelón Bonera Pepe Castaño Layún Javi Fuego Cáseres
Piatti
RESTA DE CONVOCATS: Diego López (p.s.), Víctor Sánchez, Leo Baptistão i Campuzano

L’Espanyol va segellar el seu passaport per a quarts de la copa. Els blanc-i-blaus van patir més del compte tot i avançar-se en el marcador gràcies a dos penals infantils del Vila-real. Un gol de Samu Chukwueze i un xut al travesser de Layún van fer témer el pitjor. El partit d’anada, en què l’Espanyol es va deixar remuntar un 0-2 en els minuts finals, va gravitar per un moment sobre Cornellà. Al final, un gol de Borja Iglesias va portar la calma i la tranquil·litat a un equip que necessita estímuls positius per fer créixer la seva confiança. Ara mateix l’Espanyol és un conjunt massa fràgil i això es transmet en molts moments del partit on genera massa imprecisions i dubtes en el seu futbol. Ahir no va ser cap excepció tot i començar amb bon peu. Per sort, Rubi té un tresor en la figura de Borja Iglesias. El gallec, ahir d’aniversari, és ara el rei Mides de l’Espanyol. Tot el que toca es converteix en or gràcies als seus gols i intel·ligència tàctica, i encara més en una setmana on ha renunciat marxar a l’estranger per quedar-se fins a final de temporada.

L’Espanyol va iniciar el partit amb rauxa. Bona circulació de pilota, en què Rubi va posar a la medul·lar tres futbolistes de toc amb Álex López, Marc Roca i Darder. La idea era dominar el partit des de la possessió. El llibre d’estil no es toca. Sis eren els canvis respecte a l’últim partit de lliga, però Borja Iglesias, de referent ofensiu, i la parella de centrals David López i Naldo, eren inamovibles. El gallec, perquè és una assegurança de vida i la parella de centrals, perquè la resta estan lesionats. El monòleg blanc-i-blau era un fet. El Vila-real intentava curtcircuitar el joc amb faltes. La clarividència a la medul·lar es convertia en imprecisions quan s’olorava l’àrea. Puado estava àgil des de la banda dreta i era un corcó per a la defensa groga. La insistència local va tenir premi. Borja Iglesias era víctima d’un penal clar de Pepe Castaño, que debutava ahir amb el Vila-real. Piatti no fallava des dels onze metres. L’eliminatòria encara agafava més color blanc-i-blau amb un nou penal. Aquesta vegada era Layún l’autor, sobre Puado. El jove del planter, atent en la pressió, va pispar la pilota al mexicà, que el va fer caure dins de l’àrea. Borja Iglesias feia el segon per a alegria dels 11.171 espectadors congregats ahir al RCDE Stadium, l’entrada més baixa de la temporada. Com en l’anada, l’Espanyol agafava distància de dos gols en el marcador. Però la calma va durar poc. A punt del descans Samu Chukwueze s’inventava un fantàstic xut encreuat per retallar distàncies i tornar a deixar l’eliminatòria oberta. La por d’una nova remuntada, com en l’anada a la Ceràmica, tornava a sobrevolar Cornellà.

La represa va començar amb mala traça per l’Espanyol. Pedrosa demanava el canvi després de notar una punxada a la cuixa. Dídac Vilà entrava pel futbolista del planter. El Vila-real es feia amo del partit buscant l’empat per forçar la contra. Layún acaronava el segon amb un xut de falta que es va estavellar al travesser. El fantasma de la remuntada era ben present. Patia l’Espanyol. La tremolor de cames era evident i només tenia forces per treure l’aigua des del darrere per les escomeses del rival. El partit agafava una aroma de pròrroga cada cop més clara. Gerard Moreno, l’últim gran ídol blanc-i-blau, entrava al terreny de joc enmig d’una ovació. Més nervis. Però de l’antic referent, al nou. Borja Iglesias, qui si no, va posar fi al patiment col·lectiu de la grada. Córner en curt que treia Piatti per a Dídac Vilà. El maresmenc assistia al segon pal, on el Panda rematava al fons de la xarxa. Tercer de l’Espanyol a falta d’un quart d’hora. Una distància suficient per viure amb tranquil·litat el final.

Amb l’eliminatòria a la butxaca, la preocupació es va centrar en la lesió de David López. El futbolista, tocat per una lesió muscular, també havia d’abandonar de manera prematura el partit. Un cop de destral per l’eix de la defensa. Hermoso està en la recta final de la seva recuperació, però Duarte continua lesionat. Mal panorama per anar a Eibar.

6’ Primera arribada de l’Espanyol: xut ras de Puado que atrapa Andrés Fernández.
14’ Samu Chukuweze apareix per primera vegada amb un llançament que desvia la defensa.
23’ Pedrosa culmina amb un xut desviat una bona acció pel costat esquerre de Borja.
32’ Penal sobre Borja de Castaño. Els jugadors del Vila-real protesten i Bacca veu la groga.
34’ Piatti enganya Andrés Fernández en el xut del penal i avança l’Espanyol.
36’ Layún comet penal sobre Puado.
37’ Borja Iglesias transforma la pena màxima.
42’ El Vila-real respon amb un golàs de Samu, en un xut de rosca des de fora de l’àrea.
60’ Layún, a punt de marcar de falta directa.
69’ Gerard Moreno entra per Bacca.
74’ Borja marca en culminar, des del segon pal, una acció de córner.
78’ David López es lesiona i és substituït.