Espanyol

Tres punts enmig del fred

La prèvia. Contra l’Eibar, a Ipurua, on aquesta nit s’esperen temperatures gèlides, l’Espanyol de Rubi buscarà una victòria que fora de casa se li resisteix des del mes d’octubre

L’Espanyol visita aquesta nit l’Eibar amb la necessitat d’aconseguir un resultat positiu en la lliga, després d’haver sumat només tres dels últims 24 punts. L’equip blanc-i-blau torna a Guipúscoa, on fa tot just una setmana va caure contra la Real Sociedad en un duel esbojarrat, amb les bones sensacions de la classificació per als vuitens de final de copa que va signar dijous, contra el Vila-real. La seva voluntat és tornar a guanyar lluny de l’RCDE Stadium, una circumstància que no es produeix des del 21 d’octubre, quan es va imposar a l’Osca al camp d’Alcoraz. “Hem merescut molt més fora de casa. Només se’ns pot retreure la derrota al camp del Getafe. A casa, en canvi, hem guanyat vuit d’onze partits, que és una barbaritat. Ens costa més a fora, en som conscients, i volem canviar-ho”, explicava en aquest sentit Rubi després de l’entrenament matinal d’ahir. A Ipurua, l’Espanyol trobarà, a més d’unes temperatures gèlides que fins i tot podrien portar neu, un Eibar que tampoc està en el millor moment del curs: des que, fa dos mesos, va tombar el Real Madrid en una jornada èpica, l’equip armero ha encadenat dues derrotes i cinc empats que l’han fet baixar fins a la setzena posició, vorejant la zona de descens.

L’eix de la defensa és el principal maldecap per a Rubi, com a conseqüència de les lesions de David López i Óscar Duarte. La recuperació de Mario Hermoso, que ahir va completar la sessió d’entrenament amb la resta del grup per primera vegada des que es va lesionar, el 7 de desembre passat, i ha entrat en la convocatòria, obre una porta al tècnic, que, tot i així, va insinuar que apostarà pel jove Lluís López. Tant se val que l’Eibar sigui l’equip de primera divisió que fa més centrades a l’àrea, tant se val la intensitat dels jugadors de Mendilibar: Rubi no tindrà por d’apostar pel jugador del filial. En tot cas, l’Espanyol ha treballat durant els últims entrenaments la manera de minimitzar les virtuts del seu rival d’aquesta nit. Així ho va assegurar l’entrenador maresmenc: “L’Eibar és l’equip més fidel a la seva idea de joc. Juga sempre igual, independentment del resultat. És intens, pressiona molt i busca les centrades des de les bandes. Hem de ser molt forts per aguantar les seves envestides i aprofitar els moments en què puguem imposar la nostra idea de joc. Ens faran anar al límit.”

Mentrestant, a Eibar, José Luis Mendilibar feia una crida a l’afició d’Ipurua perquè doni escalf als seus jugadors en la freda nit d’avui, i dedicava bones paraules a l’Espanyol de Rubi: “És un equip amb qualitat, que sap a què juga. Ara mateix, competeixen en la lliga i en la copa, per la qual cosa han de jugar molts partits i això els genera molt desgast.”

ELS ENTRENADORS

Hem de ser forts per aguantar les seves envestides i aprofitar els moments en què puguem imposar la nostra idea de joc
L’Espanyol està immers en dues competicions, juga molts partits, i això desgasta
José Luis Mendilibar
ENTRENADOR DE L’EIBAR
Hem merescut més fora de casa. Ens costa, en som conscients, i volem canviar-ho
Joan F. Ferrer, ‘Rubi’
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)