Espanyol

Trencar amb la lògica

La prèvia. L’Espanyol, condicionat per les baixes, buscarà el triomf contra un Real Madrid en fase de creixement. El triomf de l’any passat és el millor argument per pensar en una nova gesta

L’Espanyol afronta el partit contra el Madrid amb l’objectiu de trencar la lògica preestablerta per la dimensió econòmica de tots dos equips i incrementada, ara, a les files blanc-i-blaves per les lesions de tres dels quatre centrals titulars. Fins ara Joan Francesc Ferrer Rubi ha fet mans i mànigues per solucionar aquest greu contratemps contra l’Eibar i el Betis. El Madrid, però, és una altra història. Exigirà el màxim a la defensa blanc-i-blava i serà una nova prova de foc per a Lluís López, titular els dos últims partits i, de nou, avui parella de Mario Hermoso. “Mario ha tornat a estar ràpidament a un nivell alt i això és una notícia molt positiva”, va dir Rubi, conscient de la fragilitat de l’eix defensiu ara que ve el Madrid. “Mai em queixo de les lesions, però quan en coincideixen moltes de jugadors amb un alt rendiment, doncs se t’espatlla l’invent. Jo soc optimista perquè crec que acabarem com hem començat.” Ara el repte és clavar una queixalada al Madrid malgrat que el vent bufi en contra i el rival estigui en una dinàmica creixent. “El Madrid està mostrant símptomes de recuperació, però per guanyar un partit així has de fer un partit perfecte perquè si no no ho aconsegueixes.”

L’Espanyol es troba en una ratxa delicada en la lliga amb només tres punts dels últims 27 i el partit d’avui contra els blancs, en cas de victòria, seria un punt d’inflexió. “Tots aquests partits, i amb aquest tipus de rivals, si pots guanyar es reactiva tot, les estadístiques diuen que costa però anem amb aquesta idea. Seria un estímul molt gran”, va assegurar el preparador. I no és per a menys. Un triomf canviaria l’estat anímic de la plantilla abans del duel de tornada de copa dimecres al Villamarín. A més, els blanc-i-blaus tenen en la memòria el triomf de l’any passat amb gol de Gerard Moreno i també la referència de la primera volta al Bernabéu. Allà van tenir a les cordes els locals, però no van estar encertats en la rematada. Per això, Rubi insistia en aquest aspecte. “L’eficàcia és més important que en altres partits. Però vull veure un equip descarat i que generi ocasions per no dependre de dues ocasions, ja que si les falles no en tens més.”

Un Madrid a l’alça

El Madrid ha anat recuperant els bioritmes competitius. No practica un joc vistós però torna a posar de manifest la seva contundència en els últims metres. La crisi esportiva, que va costar el càrrec a Lopetegui, sembla cosa del passat i ara l’equip, sota la batuta de Solari, comença a encadenar resultats positius en forma de victòria. A més l’argentí està recuperant efectius i presentarà, a l’RCDE Stadium, un onze molt competitiu amb una medul·lar titular amb Casemiro, Kroos i Modric. Però ara mateix la gran sensació és un jove de divuit anys que respon al nom de Vinícius. El brasiler ha aportat alegria a la depressió en què es va instal·lar el Madrid a inici de temporada i l’afició s’ha engrescat amb el seu futbol vertical. Ja són sis titularitats consecutives i sembla que avui tornarà a ser-ho. Tot i que Solari no va voler donar cap pista sí que es va mostrar decidit a mantenir les prestacions del Bernabéu fora de casa: “Necessitem fer el mateix des del primer minut: posar-hi la mateixa intensitat i energia.” L’argentí va anar més enllà a l’hora de definir el partit d’avui contra l’Espanyol –“el més important de l’any”, va dir– i va deixar clar que no té intenció de reservar jugadors tot i tenir Carvajal i Modric amenaçats per acumulació de targetes. Solari no es refia del conjunt català i l’analitzava així: “Fa una bona pressió organitzada i té gent ràpida al davant. Ha tingut alguna baixa, però al cap i a la fi tots els equips de primera són bons.”

És el partit més important de l’any; hi hem de posar molta intensitat i energia des del minut 1
Santiago Solari
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
El Madrid està mostrant símptomes de recuperació i per guanyar has de fer un partit perfecte
J. Francesc Ferrer ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol
Aquests partits, si els guanyes, es reactiva tot; les estadístiques diuen que costa però anem amb aquesta idea. Seria un estímul
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)