Espanyol

L’Espanyol fa oficial el fitxatge Wu Lei

Mercat. Ha anunciat la contractació del davanter xinès procedent del Shanghai SIPG FC. És una estrella mediàtica al seu país on ha marcat 120 gols. El futbolista arriba lesionat a la clavícula i està pendent de proves mèdiques

L’Espanyol acaba d’anunciar el fitxatge de l’atacant xinès Wu Lei (Nanjing, 19 novembre de 1991), procedent del Shanghai SIPG FC. Wu Lei va guanyar la Bota d’Or de la Superlliga Xina el 2018 i les cinc temporades anteriors va ser també el màxim golejador xinès de la competició. És una estrella mediàtica al seu país i el futbolista més reconegut del gegant asiàtic i el pitxitxi històric de la Super Lliga xinesa. El nou futbolista blanc-i-blau lluirà el dorsal 24 a la samarreta. El Shanghai SIPG FC, equip de procedència del jugador, es va proclamar campió de la Superlliga xinesa a 2018 -va acabar amb el monopoli del Guangzhou Evergrande- i Wu Lei va ser premiat com a millor jugador i màxim golejador després d’aconseguir 27 gols. És més, en els últims sis anys, Wu Lei ha marcat 120 gols a la Superlliga Xina.

Fitxatge estratègic.

Per a l’Espanyol és una de les apostes esportives més importants de la seva història. Els responsables tècnics consideren que és un jugador amb un enorme potencial capaç de convertir-se en un dels referents de la plantilla. Però hi ha un altre factor important i és el paper del president Chen Yansheng. El mandatari xinès fa temps que buscava un cop d’efecte i fer-se amb un futbolista del seu país pel retorn publicitari i d’expansió que això donarà a l’entitat blanc-i-blava al gegant asiàtic amb una població de 1.300 milions d’habitants. Enguany l’Espanyol anirà, sense cap mena de dubtes, a fer alguna gira per la Xina i Wu Lei serà el seu gran referent.

Arriba lesionat.

El fitxatge es portava setmanes cuinant i la intenció és presentar-lo en els propers dies en un esdeveniment de rellevància mediàtica. Caldrà veure com es produeix l’aterratge d’aquest fitxatge tan exòtic i que a molt ha recordat el fitxatge frustrat de Nakamura. El japonès només va durar quatre mesos a l’Espanyol. Tot i això, des del club diuen que no té res a veure l’un amb l’altre. Wu Lei arriba amb 27 anys i Nakamura estava en la fase crepuscular de la seva carrera. En tot cas, els tècnics volien un futbolista de rendiment immediat pel davanter i Wu Lei haurà d’adaptar-se a una nova lliga i una nova llengua i costums. Ara el gran problema és la lesió que arrossega a la clavícula i del que l’Espanyol no fa esment en el seu comunicat oficial. Des de la Xina asseguren que el futbolista la té trencada i que ja va jugar, el passat dijous, infiltrat en el quarts de la Copa Àsia davant Iran. El club no ha comunicat la durada del seu contracte i tot està pendent de la revisió mèdica i el temps que pugui estar de baixa. Si, ha de passar pel quiròfan, estarà tres mesos allunyats del terreny de joc i el fitxatge s’hauria d’ajornar fins a l’estiu. Ara mateix, Rubi necessita futbolistes que li puguin donar un rendiment immediat i tot fa indicar que, si la lesió de Wu Lei és greu no podrà complir amb les expectatives. Un cop es faci l’exploració mèdica ja es podrà concretar la durada del seu contracte que serà de dues temporades.

El club, al marge de tancar la contractació del punta, també busca un migcampista de perfil defensiu abans del dijous, data en què es tanca el mercat de transferències..

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)