Espanyol

Quan ja no valen les excuses

Mal moment. La caiguda en la lliga, després de sumar tres punts dels últims 30, obliga l’Espanyol a guanyar les dues pròximes jornades, contra el Vila-real i el Rayo, dos rivals directes

Demà l’Espanyol es pot classificar per a la semifinal de la copa si sorprèn el Betis al Benito Villamarín, precisament l’escenari de la final d’aquesta competició, però en l’entorn blanc-i-blau pesa molt mes el mal moment a la lliga. Ningú ho hauria dit fa a penes tres mesos, el 5 de novembre, quan, després de sis victòries, tres empats i dues derrotes, l’equip de Rubi era segon, només per darrere del Barça. Des d’aleshores, en deu jornades ha guanyat una sola vegada, ha perdut nou cops i, lògicament, s’ha desplomat fins a la quinzena posició, a tocar de la zona de descens. Tres punts de trenta possibles, vuit gols a favor i 26 en contra en deu partits, són números de descens directe. Ja no hi ha lloc per a les excuses, toca puntuar de la manera que sigui. I els rivals més immediats són, a més, dos rivals directes en la lluita pel descens: el Vila-real i el Rayo Vallecano.

Després del desastre de diumenge contra el Real Madrid, Rubi es negava a acceptar que els dos pròxims partits a la lliga, a l’Estadi de la Ceràmica i contra el Rayo, a l’RCDE Stadium, són finals per al seu equip. El tècnic, de fet, enviava un missatge tranquil·litzador, tot i ser conscient de la mala ratxa de resultats: “Tinc clar que polint quatre cosetes, que tenim detectades, i recuperant els jugadors lesionats, n’hi haurà prou per tirat endavant en la lliga.” Ahir, després de la sessió matinal d’entrenament, a la ciutat esportiva Dani Jarque, era el capità, Javi López, qui feia el seu diagnòstic. “Més que mirar a dalt o a baix, hem de corregir les situacions de partit que no ens estan sortint bé», deia. “En cap moment hem perdut la nostra identitat, que és el que ens farà tornar a la dinàmica anterior de resultats”, comentava també, subratllant una idea que també sosté el seu entrenador.

Tot i que en atac el balanç ha estat molt pobre, la feblesa defensiva és, sens dubte, el pitjor dels mals de l’Espanyol en els últims deu partits a la lliga. L’equip blanc-i-blau ha rebut una mitjana de 2,6 gols per partit i només ha estat capaç de guanyar quan ha mantingut la porteria a zero (l’1-0 davant el Leganés, el 4 de gener). Javi López ho reconeix: “Ens han fet molts gols. Hem de netejar el cap i afrontar els partits amb responsabilitat. Millorar aquest aspecte és una tasca col·lectiva.” En la mateixa línia s’expressava Álex López, diumenge a la nit: “Hem de seguir treballant igual i no perdre la confiança en nosaltres mateixos.” Borja Iglesias, per la seva banda, apel·lava a la unió del grup: “Ens falta dominar tots els detalls dels partits. Hem de serrar les dents i estar junts per aconseguir-ho.” Finalment, Dídac Vilà, que va acabar el partit contra el Real Madrid amb molèsties, recordava que l’Espanyol es troba “a les portes d’una semifinal” i assegurava que: “ho donarem tot, estem molt vius”.

LA VEU DEL VESTIDOR

No perdre la nostra identitat és el que ens farà tornar a una bona dinàmica de resultats
Javi López
CAPITÀ DE L’ESPANYOL
Hem de continuar treballant igual i no perdre la confiança en nosaltres mateixos
Álex López
MIGCAMPISTA DE L’ESPANYOL
Ens cal dominar tots els detalls dels partits. Hem de serrar les dents i estar junts
Borja Iglesias
DAVANTER DE L’ESPANYOL

Un parèntesi per a la copa

La lliga preocupa molt, però el calendari obliga la plantilla de l’Espanyol a canviar el xip molt ràpidament, perquè demà juga el partit de tornada dels quarts de final de la copa. “Volem girar full al més aviat, ja pensem en el Betis”, comentava Álex López després del partit de diumenge. “Anirem a Sevilla amb tota la il·lusió per mirar de ficar-nos en la semifinal”, assegurava Borja Iglesias. “Tenim l’opció d’arribar a una semifinal de la copa amb una plantilla molt curta, tot i l’acumulació de partits. A més, se’ns han lesionat molts jugadors. Se li ha de donar valor a tot plegat. No vull que s’interpreti com una excusa. En aquest moment hem de sumar tots i no qüestionar-ho tot”, sentenciava ahir al migdia el capità, Javi López.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)