Espanyol

Un fitxatge mediàtic

L’Espanyol s’ha fet amb els serveis de Wu Lei. El davanter és el jugador estrella de la Superlliga Xina i una aposta personal de Chen Yansheng

Una lesió a la clavícula el podria obligar a passar pel quiròfan

L’Espanyol s’ha fet amb els serveis de l’atacant xinès Wu Lei (Nanjing, 19 novembre de 1991), procedent del Shanghai SIPG FC. Wu Lei va guanyar la Bota d’Or de la Superlliga Xina el 2018 i les cinc temporades anteriors va ser també el màxim golejador xinès de la competició. És una estrella mediàtica al seu país i el futbolista més reconegut del gegant asiàtic i el pitxitxi històric de la Super Lliga xinesa. El nou futbolista blanc-i-blau lluirà el dorsal 24 a la samarreta i el club, des d’ahir, ja ha començat a vendre les primeres unitats amb el seu dorsal. El futbolista signarà un contracte per dues temporades amb una tercera d’opcional i serà presentat aquesta tarda (16.30 h.) al RCDE Stadium. L’expectació que ha aixecat el seu fitxatge a la Xina és brutal. El nou davanter blanc-i-blau servirà de pol d’atracció per seduir els 1.300 milions de xinesos que seguiran de ben a prop l’evolució del futbolista més important del país. L’Espanyol ha pagat una petita quantitat per fer-se amb el futbolista que procedeix del Shanghai SIPG FC. Aquest equip es va proclamar campió de la Superlliga xinesa a 2018 -va acabar amb el monopoli del Guangzhou Evergrande- i Wu Lei va ser premiat com a millor jugador i màxim golejador després d’aconseguir 27 gols. És més, en els últims sis anys, Wu Lei ha marcat 102 gols a la Superlliga Xina i cap d’ells de penal.

El futbolista té un salari de vuit milions d’euros anuals però l’Espanyol no li pagarà aquesta quantitat. Tindrà un salari normal dins de l’escala que és mou a la plantilla blanc-i-blava. Per compensar la pèrdua de diners, l’Espanyol ha cedit els drets d’imatge de Wu Lei a la Xina. La nova incorporació arriba per reforçar la parcel·la ofensiva de l’equip. És un futbolista que es mou per totes les posicions d’atac però no és un davanter referència sinó que li agrada jugar més per les bandes aprofitant la seva velocitat. És un jugador ràpid i amb un bon xut però no serà el substitut de Borja Iglesias sinó els seu teòric acompanyant a la davantera.

Fitxatge de Chen.

El fitxatge es portava mesos cuinant en silenci. Ara caldrà veure com es produeix l’aterratge d’aquest fitxatge tan exòtic i que a molts ha recordat el fitxatge frustrat de Nakamura. El japonès només va durar quatre mesos a l’Espanyol. Tot i això, des del club diuen que no té res a veure l’un amb l’altre. Wu Lei arriba amb 27 anys i Nakamura estava en la fase crepuscular de la seva carrera. En tot cas, els tècnics volien un futbolista de rendiment immediat per la davantera i Wu Lei haurà d’adaptar-se a una nova lliga i una nova llengua i costums. El club, per facilitar l’adaptació del crac xinès, ja li ha trobat un pis que s’adapti a les seves necessitats i també els serveis pertinents de traducció i un acompanyant per moure’s per la ciutat. Chen Yansheng, que ha portat personalment el fitxatge, ha tingut molta cura de tots els detalls per maximitzar la comoditat del futbolista. Tots els tècnics del club, des del director general esportiu, Òscar Melendo, passant pel director del futbol professional, Francisco Joaquín Pérez Rufete fins arribar al tècnic, Joan Francesc Ferrer ’Rubi’ han donat el vist i plau a l’operació.

Arriba lesionat.

Més enllà d’això, ara el gran problema és la lesió que arrossega a la clavícula el futbolista que està parcialment trencada. Des de la Xina han circulat fotografies de la lesió del futbolista i, fins i tot, radiografies. El futbolista ha jugat tres partits de la passada copa d’Àsia infiltrat. El propi futbolista ha assegurat a mitjans del seu país que li costa dormir per les nits pel dolor. Aquest matí el futbolista passarà la pertinent revisió mèdica i serà quan els metges i l’Espanyol hauran de valorar què fer amb Wu Lei: seguir amb un tractament conservador i esperar fins finals de maig per operar-se o bé passar pel quiròfan de manera immediata. Si necessita una cirurgia podria estar-se fins a tres mesos de baixa. Aquesta hipotètica situació xoca frontalment amb la necessitat de reforços immediats per la davantera. Rubi necessita futbolistes que li puguin donar un rendiment immediat i tot fa indicar que, si la lesió de Wu Lei és greu no podrà complir amb les expectatives que tenia programades unes setmanes enrere el club. I és que en el moment d’aparaular l’adquisició del futbolista el jugador no estava lesionat i ara aquest contratemps pots ser un cop notable per el club.

Al marge del fitxatge de Wu Lei, l’Espanyol té per davant uns últims dies de mercat molt carregats. “Els últims dies és quan es decideix tot”, deia fa uns dies Rubi. I així serà. El club té temps fins dijous a mitjanit per tancar la incorporació d’un migcampista de perfil defensiu.És la prioritat però depenen de les sortides, la cosa no acabara aquí i la fotografia final de la composició de la plantilla podria variar.

CASAT AMB EL GOL

Bota d’Or de la Superlliga Xina el 2018 i els 5 anys anteriors va ser també pitxitxi

LA GRAN INCÒGNITA

Caldrà veure com s’adaptarà a una nova lliga, una nova llengua i el canvi de costums

DIA ATRAFEGAT

Pel matí passarà la revisió mèdica i per la tarda serà presentat al RCDE Stadium (16:30 h)

Leo Baptisão pendent de fer les maletes per anar-se’n a la Xina

Chen Yansheng va estar reunit ahir a la Cuitat Esportiva amb el director general esportiu, Òscar Perarnau; el director del futbol professional, Francisco Joaquín Pérez Rufete i el tècnic, Joan Francesc Ferrer ’Rubi’. Sobre la taula hi havia els fitxatges a fer en els últims dies de mercat. La fotografia final de com quedarà la plantilla a 1 de febrer és ara una incògnita. El club blanc-i-blau està treballant la sortida de Leo Baptistão que podria concretar en les properes hores la seva marxa a la Xina. El Shanghai Shenhua, equip entrenat per Quique Sánchez Flores, està a punt de tancar la seva incorporació. El brasiler té acordat el seu sou amb l’entitat xinesa que li triplicaria el sou que cobra ara a l’Espanyol. Ara queda tancar la part del traspàs. El club blanc-i-blau va fitxar a davanter a l’estiu del 2016 procedent de l’Atlético de Madrid. El club català va pagar 7 milions d’euros pel futbolista i ara vol recuperar part d’aquesta inversió. El valor de mercat del brasiler és de sis milions i aquesta és la quantitat que està reclamant l’Espanyol. Si es fa l’operació, el club blanc-i-blau tindrà més marge de maniobra per fitxar en aquest mercat però també es veuria obligat a reforçar la davantera amb un futbolista titular per a Rubi. “Si marxa el club tindrà que portar un futbolista del seu perfil i que sigui titular”, recordava el preparador maresmenc la passada setmana. El rumors de marxa de Baptistão ha estat insistents en els últims mesos i ara es podria concretar la seva marxa si s’arriba a un acord entre clubs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)