Espanyol

L’Espanyol cau contra el Betis (3-1) donant-ho tot

La copa. Els blanc-i-blaus arriben al descans amb 0-1, però no poden evitar l’empat en la segona part i, en una pròrroga en inferioritat numèrica per expulsió de Marc Roca, acaben caient al Villamarín

Duríssima eliminació de l’Espanyol al Benito Villamarín, contra el Betis, després de 120 minuts de joc. L’equip de Rubi ha tingut la semifinal a les seves mans després d’avançar-se en la primera part, amb un gol de Baptistao, i de disposar de bones oportunitats per al 2-0, però no ha pogut resistir l’envestida del seu rival en l’últim quart de partit i ha vist com Lo Celso empatava a manca d’un quart d’hora del minut 90. Una acció desafortunada de Marc Roca poc abans que es complís el temps reglamentari li ha fet veure la segona groga i ha deixat l’Espanyol amb un home menys en la pròrroga. El Betis ho ha aprofitat per sentenciar amb dos gols en el temps afegit.

L’Espanyol ha començat tenint la pilota molt més del que s’esperava. El Betis no s’ha trobat còmode i ha patit de valent amb la pressió del conjunt català. No hi ha hagut ocasions fins el minut 23, quan Leo Baptistao ha estavellat una rematada al travesser des de l’àrea petita, en recollir una passada amb el cap de Borja. El mateix Baptistao ha estat qui, deu minuts més tard, ha encetat el marcador pentinant una centrada de Víctor Sánchez en una falta lateral. El marcador de 0-1 ha fet justícia quan el partit ha arribat al descans.

La segona part ha començat amb el mateix panorama i l’Espanyol ha pogut augmentar el seu avantatge amb jugades protagonitzades per Borja Iglesias i Piatti. Quan s’ha complert una hora de partit, els blanc-i-blaus han baixat el ritme i el Betis ho ha aprofitat per trobar espais en atac. Setién ha donat entrada a Joaquín i Sergio León i la porteria de Roberto s’ha vist assetjada. En el minut 76 Lo Celso ha signat l’empat després de rebre una passada a l’espai i rematar amb l’esquerra. Els andalusos haurien pogut sentenciar abans del final, però el partit ha acabat amb empat a un gol i, això si, amb l’expulsió de Marc Roca.

La pròrroga ha estat totalment verd-i-blanca. Sense oxigen, l’Espanyol ha fet el que ha pogut, però no li ha estat impossible contenir un rival esperonat per la graderia. En una acció individual, Sergio León ha marcat als cinc minuts de l’inici del temps afegit i, poc després, Mandi ha sentenciat en aprofitar un embolic en un córner.