Espanyol

Campi qui pugui

La prèvia. Espanyol i Rayo, cara a cara a l’RCDE Stadium per fugir de la cua de la classificació.

Rubi assegura que els seus tornaran a la millor versió “més aviat que tard”

Tarda d’emocions fortes a l’RCDE Stadium. L’Espanyol mirarà d’aixecar el vol que el faci fugir de la cua de la classificació contra el Rayo Vallecano, l’equip que, precisament, ocupa la primera de les tres posicions de descens, només dos punts darrere seu. Els madrilenys arriben cinc dies després de veure trencada, en el derbi contra el Leganés, una sèrie de cinc partits sense perdre –quatre victòries i un empat– que l’ha fet entrar amb molt bon peu en el 2019. De fet, el conjunt que entrena Miguel Ángel Sánchez, Míchel, ha guanyat l’Alavés i el Valladolid en els dos últims desplaçaments. Poca broma. El tècnic lamentava ahir la frenada que va suposar la derrota de dilluns passat, a Vallecas: “Veníem d’una ratxa positiva i el punt de relaxació que vam tenir ens ha castigat molt.” Amb tot, Míchel considera que el Rayo es troba ara en el millor moment de la temporada i que pot competir contra qualsevol rival.

L’equip de la franja vermella ha començat a rutllar coincidint amb el bon moment del seu golejador, Raúl de Tomás, i, sobretot, gràcies al canvi de sistema tàctic: del 4-4-2 ha passat al 5-3-2, amb tres centrals i dos laterals de clara vocació ofensiva. Rubi destacava ahir aquesta circumstància, davant la premsa, al mateix temps que enviava un missatge als que veuen el partit d’aquesta tarda com la seva última oportunitat de tornar al camí de la victòria. “Soc un defensor de la idea de donar continuïtat a l’entrenador. El Rayo ho ha fet i ara està traient el cap. Aplaudeixo aquestes decisions”, va dir, sense embuts, el tècnic blanc-i-blau. “Tindrem més dificultat per contrarestar les seves bandes, que no pas els jugadors que acumulin per dins. Ens hem d’organitzar perquè, en atac, de vegades jugaran amb una línia de cinc”, advertia també, referint-se al partit.

El missatge de Rubi va tornar a ser de confiança plena que el seu Espanyol recuperarà “més aviat que tard” la millor versió i, com a conseqüència, escalarà posicions. “Sí, són tres punts que donarien continuïtat a la segona part que vam jugar a Vila-real. Guanyar el Rayo significaria avançar en la taula i tornar a mirar endavant, que és el que vull.” Tot i que entén la intranquil·litat que provoquen els últims resultats, l’entrenador català considera que el partit d’avui “no és una final” i que, per tant, no cal dramatitzar. “No ho estem fent tan malament. L’altre dia vam ser capaços d’empatar a dos en un camp on hi havia un ambient molt favorable al rival. Seguirem creient en la nostra idea i treballant per millorar”, va assegurar, en aquest sentit. De fet, per Rubi, el pròxim mes de competició, amb tres partits a casa (Rayo Vallecano, Osca i Valladolid) i un a fora (València), és clau: “Li dono molta importància. Aquest és el mes en què hem de fer un salt de qualitat.”

D’altra banda, Rubi es va mostrar “encantat” amb el suport que rep l’Espanyol per part de l’afició a l’RCDE Stadium; va reconèixer que, tot i que hauria volgut jugar la semifinal de copa, la setmana de descans ha estat molt positiva per als seus jugadors, i va explicar les absències de Víctor Sánchez, Adrià Pedrosa i Álex López en la llista de convocats com una conseqüència de la competència que hi ha després de l’arribada de Ferreyra, Alfa Semedo i Wu Lei en el mercat d’hivern i del bon rendiment que han ofert els jugadors del filial. Un d’ells, Lluís López, serà titular avui, al costat de David López, a l’eix de la defensa, per cobrir la baixa per sanció de Mario Hermoso. En el Rayo, qui no podrà jugar és el davanter argentí Óscar Trejo, també per acumulació de targetes.

Durant el pròxim mes, amb tres partits a casa i un a fora, és quan hem de fer un salt de qualitat
Joan F. Ferrer, ‘Rubi’
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Soc un defensor de la idea de donar continuïtat a l’entrenador. El Rayo ho ha fet i ara està traient el cap. Aplaudeixo aquestes decisions
No ho estem fent tan malament. L’altre dia vam ser capaços d’empatar a dos en un camp on hi havia un ambient molt favorable al rival
Veníem d’una ratxa positiva i el punt de relaxació que vam tenir contra el Leganés ens ha castigat i ens ha fet molt de mal
Ara ens trobem en el nostre millor nivell, podem competir contra qualsevol rival
M.A. Sánchez, ‘Míchel’
ENTRENADOR DEL RAYO

Homenatge a Pitus Prat i al primer gol de la lliga

Demà, diumenge 10 de febrer, l’Espanyol i la seva fundació rendiran tribut a Josep Prat Ripollès, conegut com Pitus Prat –foto–, que va ser jugador blanc-i-blau durant els anys vint i trenta del segle passat. Prat va marcar, ara fa 90 anys, el primer gol en la lliga, en un partit disputat al vell camp de Sarrià, contra el Real Unión d’Irun, que va acabar amb un resultat de 3-2 a favor de l’Espanyol. A les 11 del matí, una representació del club i de la fundació, juntament amb els ambaixadors socials i membres de la Federació Catalana de Penyes de l’Espanyol, realitzaran una ofrena floral a la tomba de Pitus Prat, al cementiri de les Corts. Una estona més tard, cap a les 12, als jardins Sarrià, el club i la fundació homenatjaran l’escenari del partit on es va marcar el primer gol de la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)