Espanyol

L’equip respon a la crida

Espanyol. La reacció exhibida contra el Vila-real i en la remuntada contra el Rayo, la primera en l’últim any, és el primer símptoma de la recuperació d’una plantilla que confia cegament en el discurs de Rubi

Marcat amb vermell en el calendari, el duel de dissabte passat contra el Rayo era vist com el punt d’inflexió de l’Espanyol. Un discurs compartit per la plantilla i el cos tècnic que es va poder referendar gràcies a l’agònic triomf contra l’equip madrileny. Amb una part de l’entorn posant en entredit el treball de Joan Francesc Ferrer, Rubi, a causa dels mals resultats acumulats des de finals de novembre, els tres punts sumats en la darrera jornada han de suposar l’inici de la recuperació d’un equip i d’una plantilla que mai no han deixat de creure en el seu entrenador. “Ha d’estar tranquil perquè donarem la cara per ell fins al final. El futbol és injust i el primer que cau és el tècnic, però és a les nostres mans que es faci justícia”, reivindicava fa una setmana el porter Diego López. Un discurs compartit també pel capità David López. “Rubi és el puntal en el qual ens sostenim. Tenim plena confiança en ell i en la seva forma de jugar. El veiem igual que quan les coses anaven bé”, afirmava al seu torn el santcugatenc.

Tornen a creure-hi

Girant full a la copa i sense el desgast que va suposar un gener frenètic pel que fa a partits, l’inici de febrer ha permès albirar un Espanyol que ha interioritzat de meravella el discurs motivacional de Rubi. “En aquest mes hem de fer un salt de qualitat i aclarir els dubtes. Mai no he dubtat de la idea de joc, si veiés que els jugadors no poguessin fer-ho…, però ells poden”, expressava el maresmenc.

Una crida que ha tingut resposta i que s’ha pogut palesar en els dos darrers compromisos, salvant així el cap del seu tècnic amb dues reaccions de mèrit que han permès sumar quatre dels últims sis punts. Primer, igualant un 2-0 en contra en els minuts finals davant un rival directe com el Vila-real a l’estadi de la Ceràmica, i en l’última jornada capgirant un 0-1 del Rayo a casa en el temps afegit. “Tant a Vila-real com amb el Rayo veus que teníem unes ganes bestials de sortir d’allà, veus que canvia la dinàmica i que el futbol ens està tornant el que ens havia tret abans. Hem d’aprofitar-ho, ara toca mirar cap a dalt”, reclamava Darder, autor del gol que va culminar la remuntada.

Bona prova dels problemes que té l’Espanyol sempre que ha començat un partit anant a remolc la trobem en el fet que l’última vegada que l’equip va ser capaç de remuntar un marcador advers en el campionat de lliga va ser l’11 de març passat, fa gairebé un any, en un Espanyol-Real Sociedad (2-1). Des d’aleshores, l’Espanyol tan sols havia estat capaç d’aconseguir tres empats en els catorze compromisos en què va començar perdent entre el curs anterior i aquest.

LA DADA

3
empats
i 12 derrotes era el balanç amb el marcador inicial en contra abans de la remuntada contra el Rayo

LES FRASES

Rubi és el puntal en el qual ens sostenim. Tenim plena confiança en ell i en la seva forma de jugar
David López
capità de l’espanyol
Mai no he dubtat de la idea de joc, si veiés que els jugadors no poguessin fer-ho…, però ells poden
Joan Francesc Ferrer, Rubi’
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)