Espanyol

David López i Hermoso, per fi junts de nou en la lliga

Espanyol. Rubi tindrà demà la possibilitat de tornar a fer jugar els seus dos millors defenses centrals, després de més dos mesos i mig, en què les lesions i les sancions ho han impedit

Aquest diumenge Diego López tornarà a veure davant seu, a l’eix de la defensa, la parella de centrals titulars de l’Espanyol: David López i Mario Hermoso. El santcugatenc i el madrileny no han actuat junts en un partit de lliga des de fa més de dos mesos i mig –en la copa van jugar contra el Cadis, a casa– a conseqüència de les lesions i les sancions. Al mes de setembre, el capità es va perdre els duels contra el Rayo, l’Eibar i el Real Madrid per culpa d’unes molèsties al quàdriceps de la cama esquerra, i al gener es va fer una lesió fibril·lar a l’isquiotibial esquerre que el va deixar fora dels terrenys de joc durant dues setmanes. Pel que fa a Hermoso, es va fer un esquinç al lligament lateral extern del turmell esquerre el 7 de desembre, just un dia abans del derbi contra el Barça, pel qual es va perdre un mes i mig de competició.

El cas és que l’última vegada que van jugar plegats va ser l’1 de desembre, en una tarda de mal record, això sí, al camp del Getafe (3-0). En aquella ocasió, però, David López va començar actuant al mig del camp, per la baixa de Marc Roca. En tot cas, el naufragi va provocar que Rubi substituís Óscar Duarte en el minut 67 i el situés al costat d’Hermoso en el tram final.

L’Espanyol ha comptat amb la parella David López i Mario Hermoso només en onze de les 23 jornades de lliga que s’han disputat fins ara, coincidint amb el primer tram del curs, en la millor etapa del conjunt blanc-i-blau, que d’aquests onze partits en va guanyar cinc, en va empatar dos i en va perdre quatre. Per tant, dels 28 punts que ha sumat fins ara, 17 han estat amb ells dos com a defenses centrals. Una circumstància que fa pensar que el retorn d’aquesta parella ajudarà a recuperar la millor versió de l’equip de Rubi.

“Ja veurem si l’entrenador deixa Lluís fora de l’onze”, deia ahir Hermoso a la sala de premsa de la ciutat esportiva Dani Jarque, consultat sobre la possibilitat de tornar a jugar al costat de David López. El dorsal 22 va destacar la feina del jove central del planter– “va haver de sortir en un moment molt delicat per ocupar una posició molt difícil i ha ofert un nivell molt bo”– i també va destacar l’entesa que té amb el capità. “Tenim una magnífica relació, dins i fora del camp, amb en David. M’ha ajudat molt, estem en una molt bona sintonia”, va dir.

Mario Hermoso: “Que no ens subestimin”

Mario Hermoso ha tornat amb molta força i es veu amb possibilitats de recuperar el terreny perdut. “La distància amb els equips de dalt és retallable. No ens han de subestimar, perquè hem demostrat que som capaços de fer-ho millor. Ara ens estem trobant bé i tornem a competir. Que ningú pensi que acabarem a baix. Quan corregim un parell de coses, tirarem endavant”, manifestava ahir. La visita a Mestalla és un repte per al central madrileny, que va justificar la davallada del seu equip als mesos de desembre i gener per les dinàmiques que hi ha en totes les temporades. Hermoso confessa, d’altra banda, que una de les assignatures pendents de l’Espanyol són els partits lluny de l’RCDE Stadium. “A Vila-real vam fer un pas endavant. L’equip té caràcter i s’adona de la situació. La classificació és injusta amb els nostres mèrits. El pròxim objectiu és aconseguir més punts fora de casa”, va dir. Hermoso va fer una declaració d’amor a l’Espanyol quan li van preguntar sobre les ofertes que pot tenir a final de temporada. “Sempre estaré agraït a aquest club, perquè em va donar l’oportunitat de jugar a primera divisió. M’agrada el club, la seva filosofia i el vestidor que hi ha”, va comentar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)