Espanyol

“M’agradaria que estiguéssim orgullosos de tenir una identitat de joc”

Espanyol. L’entrenador blanc-i-blau espera que demà el Valladolid no deixi espais per a l’atac del seu equip i demana paciència

Joan Francesc Ferrer, Rubi, ha parlat davant els mitjans de comunicació aquest migdia, 24 hores abans del partit contra el Valladolid. Així ha estat la roda de premsa de l’entrenador de l’Espanyol.

- La no convocatòria d’Alpha Semedo, és una decisió tècnica?

- Tenim una plantilla més àmplia que fa un temps i la possibilitat d’entrar i sortir la té tothom.

- Li preocupa que l’afecti?

- No, perquè aquí estem per exigir. Em preocupa el mateix que no entri l’Álex López o el Javi López. Això és futbol professional i hem de mirar el rendiment.

- En què ha insistit més en el treball d’aquesta setmana?

- Hem mirat de corregir la defensa. Contra l’Osca, els vam deixar córrer massa i ens va faltar paciència amb la pilota, per trobar forats, i potència a dins de l’àrea. Hem treballat moltes coses, amb algunes sessions de vídeo.

- Preveu un Valladolid similar a l’Osca?

- Destaquen molt per l’ordre tàctic, estan molt ben treballats i són molt solidaris. Treballen els noranta minuts i han assolit millors resultats fora de casa, en camps com els del Betis i el Vila-real. Espero un partit complicat per trobar espais.

- El partit requereix més paciència que una altra cosa?

- A tots ens costa fer gols. La paciència és important, per no posar-nos nerviosos si passem una estona sense trobar espais. Per altra banda, hem de mirar que no se’ns posin davant en el marcador.

- El panorama del Valladolid i l’Espanyol és molt diferent del de la primera volta. Que ha canviat?

- A mesura que avança la competició, costa més mantenir el ritme del principi. Pel que fa al meu equip, hem passat per una baixada de rendiment i també hem patit lesions importants. El nostre rival està fent les coses bé, però és molt difícil guanyar partits a primera divisió.

- Sergio González està content en veure que li donen temps per desenvolupar el seu treball. Li agrada i li dóna esperances que el que està fent va pel bon camí?

- Tots els entrenadors diuen que el segon any és millor que el primer. Jo crec que, excepte que l’equip sigui un desastre, és millor anar perfeccionant el que has de fer canvis. I nosaltres no creiem que som un desastre. A mi m’agradaria que estiguéssim orgullosos de tenir una identitat de joc.

- Què cal fer per no ser previsibles?

- Excepte un o dos equips de la lliga, els altres, si no juguem una mica ràpid, ens és molt difícil trobar espais. Nosaltres hem de jugar amb més velocitat que contra l’Osca per trobar espais i no perdre la pilota. Ja hem demostrat en algunes fases que podem atacar verticalment o en diferents formes. Però tot parteix del fet que hi hagi ritme, perquè si no descol·loquem el rival.

- La setmana passada es va enviar un missatge d’il·lusió a l’afició. Quin missatge s’envia aquesta setmana?

- Que disposem d’una altra oportunitat de tirar un partit endavant i de posar-nos amb 33 punts per estar més a prop de la zona de dalt que de la de baix. Aquesta ja és suficient motivació. Des del 26 de gener no perdem, si no ho fem demà portaríem quasi un mes i mig.

- Com transmetria un missatge de paciència a l’afició?

- Tant de bo que la puguem transmetre oferint la nostra millor versió. No tinc cap dubte que ho intentarem. Si no ens sortís bé... Però no he tingut cap queixa de l’ambient de l’estadi.

- Fins a quin punt hi ha dependència de Borja?

- És el jugador amb més gol, però han de col·laborar tots a l’hora de marcar.

- Què li falta a Wu Lei per ser més complet?

- Acabar algunes de les jugades que fa. S’ha quedat molt a prop. Per a mi ja n’ha fet un: el penal del dia del Rayo. En l’àmbit tàctic, estem a sobre seu per polir alguns aspectes. Però va pel bon camí.

- Després de Valladolid, el calendari fa pujada. Com ho afronten?

- De moment, toca el Valladolid i sumar 33 punts. És molt difícil treure punts als quatre o cinc primers de la Lliga. Nosaltres no ho hem fet. Però també veig que la nostra última referència fora de casa va ser a València i vam fer un molt bon partit.

- Què volen polir de Wu Lei?

- Pel temps de lliga que queda, volem explotar al màxim les seves virtuts en atac: les desmarcades de ruptura, la seva mobilitat en zones de la defensa on no se l’espera. I també volem potenciar-lo en defensa.

- Va ser molt autocrític en la lectura dels canvis després de l’empat contra l’Osca. Planifica els canvis possibles durant la setmana?

- Ho fem sempre. De vegades l’encertem i de vegades, no. Però sempre preparem tots els escenaris. I per això som molt autocrítics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)