Espanyol

Wu Lei marca el camí

Wu Lei fa el primer gol d’un xinès a la lliga i es corona com el nou ídol blanc-i-blau

L’Espanyol signa un bon partit en què un penal aturat per Diego López va ser clau per completar una matinal de felicitat al l’estadi

espanyol 3 valladolid 1

VALLADOLID:Masip, Antoñito, Olivas, Joaquín (Keko, 70’), Nacho, Alcaraz, Borja (Moyano, 48’), Anuar, Guardiola, Óscar Plano, Ünal (Plaza, 70’). ESPANYOL:Diego López, Rosales, David López (Lluís López, 19’), Hermoso, Dídac, Marc Roca, Sergi Darder, Melendo, Hernán Pérez (Granero, 59’), Wu Lei (Puado, 82’), Borja Iglesias. GOLS:1-0 (1’) Borja Iglesias, 1-1 (17’) Rubén Alcaraz, 2-1 Mario Hermoso (55’), 3-1 (65’) Wu Lei.ÀRBITRE:Cordero Vega (comitè càntabre) va mostrar targetes grogues a Darder (51’), Nacho (69’), Borja Iglesias (90’) i Alcaraz (90’).PÚBLIC:26a jornada de lliga a l’RCDE Stadium. 20.457 espectadors. Es va guardar un minut de silenci per la mort de José Manuel Idígoras, jugador de l’Espanyol als anys 60.

L’Espanyol va viure unes autèntiques muntanyes russes d’emocions, amb un inici deliciós de partit –amb un gol en només divuit segons– i un patiment innecessari pel penal comès per Lluís López aturat per Diego López, que va evitar l’1-2. Va ser aquesta última una acció clau que va marcar el partit per a uns i per als altres. L’Espanyol va agafar embranzida i, en la segona part, va rematar la feina amb gols de Mario Hermoso i de Wu Lei. El gol del futbolista xinès representa el primer que anota en la lliga un futbolista d’aquell país. L’aparició de Wu Lei explica la matinal de felicitat que es va viure ahir a Cornellà. Wu és or de llei per a l’Espanyol, un futbolista fins fa poc anònim que s’ha convertit en tot un símbol de l’estat d’ànim del club i dels aficionats. El xinès marca el camí i contagia la resta.

L’Espanyol es va retrobar amb les sensacions d’inici de curs. I més, vist com va entrar en el partit. Només havien passat divuit segons quan la graderia ja cantava el primer gol. Assistència filtrada de Melendo a Borja Iglesias, que amb una mitja vaselina no va fallar. El gallec feia el seu onzè gol en lliga. És el gol més ràpid de la història de l’RCDE Stadium. La bona dinàmica no va tenir aturador. Darder va disposar d’una gran ocasió per fer el segon, tot sol davant Masip, però el porter li va endevinar l’acció. El partit feia olor de golejada, o com a mínim, la sensació d’absoluta superioritat de l’Espanyol sobre el Valladolid era total. L’empenta inicial va anar perdent velocitat. Sergi Guardiola va avisar en una jugada personal que va aturar sense problemes Diego López. Però la felicitat local es va esfumar massa aviat. Jugada per la banda i assistència a la frontal, on, després d’un rebot, Rubén Alcaraz rep la pilota a la frontal per signar l’empat de manera inapel·lable. A sobre, en la jugada del gol es va lesionar David López. El santcugatenc es va quedar clavat a la gespa per un mal gest del genoll. Aquesta desgraciada circumstància va deixar tocat durant molts minuts l’Espanyol.

Lesió de David López

David López va abandonar la gespa coix i Lluís López va ocupar el seu lloc. Continua l’infortuni amb els defenses: Naldo i Óscar Duarte encara no estan recuperats i ara li toca el rebre a David López, que ja va tenir una lesió musculars al gener. El central del filial es va convertir en trist protagonista al final de la primera part. Sergi Guardiola li va guanyar per velocitat una carrera i el central li va fer un penal massa innocent. Guardiola va ser l’encarregat de xutar la pena màxima i Diego López, molt encertat, va aixecar els ànims amb una senyora aturada. El gallec va evitar la remuntada castellana i l’ensorrament anímic de la mitja part.

L’Espanyol va revifar amb un gol de Mario Hermoso després d’una falta servida per Rosales. Joaquín, del Valladolid, intenta refusar la pilota amb el cap però l’esfèrica cau als peus del defensa madrileny, que amb un xut suau i amb l’esquerra va fer el segon pel pal curt. Tercer gol d’Hermoso en lliga. Es treia la por l’Espanyol, que tornava a protagonitzar bons minuts i tenia el domini de partit. Marc Roca va donar una assistència precisa a Darder, que amb tot a favor no va trobar porteria. Tornava a perdonar el conjunt blanc-i-blau. En la següent jugada tot va canviar: Darder va assistir Wu Lei, que va aixecar el cap i no va fallar en l’un contra un amb Masip. L’estadi es va ensorrar amb el gol del xinès. El primer amb l’Espanyol. Era el gol de la sentència, el de la tranquil·litat. Gol de davanter per la precisió i la calma en l’execució. Cornellà ja té un nou ídol i després de molt temps va poder viure un final de partit relaxat.