Espanyol

Amb els ànims renovats

Espanyol. Tot i no assolir de moment el nivell de joc que va oferir a principi de temporada, el conjunt de Rubi continua creixent i recuperant el caràcter competitiu jornada rere jornada

En la lliga de les oportunitats, l’Espanyol encara hi té molt a dir. Alliberat després del cop anímic que va suposar l’empat contra l’Osca, el triomf davant el Valladolid ha permès al conjunt de Rubi alliberar-se i recuperar d’una vegada per totes una il·lusió que semblava perduda. Així, jornada rere jornada, i ja en van cinc de consecutives sense perdre –igualant la millor ratxa del curs–, l’equip blanc-i-blau ha deixat enrere les pors i les ha transformat en certeses.

Tot i no haver assolit de moment el nivell mostrat a principi de temporada, és innegable que, més enllà dels tres punts sumats dissabte passat, els jugadors de l’Espanyol tenen marcat entre cella i cella fer aflorar aquella proposta futbolística admirada per propis i estranys en el primer terç de lliga. Un objectiu que es va poder observar en alguns trams del duel contra el conjunt dirigit per Sergio González, especialment a l’inici del matx i també en bona part de la segona meitat, amb l’equip exhibint aquell futbol alegre i de toc i fent una sensació de superioritat i de domini en totes les àrees del terreny de joc. “Estic molt satisfet. El somni de tots els entrenadors és que l’afició gaudeixi. Fa temps que és molt divertit veure l’Espanyol i si patim, i la pel·lícula acaba bé, estem feliços. Estem en la dinàmica correcta”, reivindicava Rubi al final del matx. Imprimint la dosi de velocitat i verticalitat que li ha mancat en molts partits aquest curs, dos noms propis van sobrevolar a l’Espanyol de Rubi per damunt de la resta: Diego López i Wu Lei. El primer, providencial aturant un penal al límit del primer temps que hauria suposat l’1-2, i el segon, per anotar el gol de la sentència i signar un cop més un molt bon partit que el catapulta com un element indispensable a l’esquema del preparador maresmenc d’aquí a final de curs. La ratxa negativa ja és història i, amb dotze jornades per disputar-se, l’Espanyol encara té al seu abast continuar lluitant per revifar un objectiu europeu que a hores d’ara és a només quatre punts.

LA FRASE

El somni de tots els entrenadors és que l’afició gaudeixi. Estem en la dinàmica correcta
Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol

LA DADA

5
Jornades
seguides sense perdre acumula l’Espanyol, igualant la millor ratxa del curs

“Seria important que l’Espanyol anés a la Xina a l’estiu”

El protagonisme creixent de Wu Lei a l’Espanyol no ha passat desapercebut enlloc. Així, el president de LaLiga, Javier Tebas, va destacar la influència de l’internacional xinès per impulsar la presència dels clubs del campionat espanyol en el mercat del país asiàtic. “Crec que seria important que l’Espanyol pogués estar a la Xina aquest proper estiu. El fenomen Wu Lei serviria per arrossegar el mercat xinès. És tremend el que està movent en aquell país, i això és molt bo per al futbol espanyol”, va destacar Tebas des de Pequín, on avui mateix té previst un nou acord de col·laboració amb la federació xinesa de futbol, que se sumarà així al que ja es va subscriure amb la superlliga xinesa el passat mes de gener.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)