Espanyol

Maleïts lligaments

Espanyol. David López, entre sis i vuit mesos de baixa per un trencament del lligament encreuat del genoll esquerre

El d’ahir no va ser un bon dia per a l’Espanyol, després que es descartés el primer diagnòstic sobre la lesió que David López es va fer dissabte, en el minut 16 del partit contra el Valladolid, que observava una contusió al còndil femoral extern i un edema al lligament lateral extern del genoll. I és que les proves mèdiques que li va fer a l’institut Guirado el doctor Jordi Català van determinar que el central té un trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre, una de les pitjors lesions que es pot fer un futbolista, que l’obligarà a passar pel quiròfan i a estar entre sis i vuit mesos de baixa. Segons la informació facilitada pel club, el capità blanc-i-blau va ser sotmès a una ressonància magnètica, amb talls específics, per determinar la integritat del lligament i la seva tensió. L’Espanyol informa també que el doctor Ramon Cugat l’operarà demà mateix.

Les reaccions no es van fer esperar, després que s’escampés la notícia de la greu lesió de David López. Alguns companys i excompanys del de Sant Cugat, com ara Gerard Moreno, Óscar Duarte i Diego López, van donar-li suport públicament. També el RCD Espanyol va enviar-li un missatge de suport, acompanyant una imatge del seu capità amb el lema “Estem amb tu, David”. “Els periquitos sempre superem les adversitats! Molts ànims, David López! Estem al teu costat! Entre tots t’ajudarem!”, es pot llegir a les xarxes socials del club blanc-i-blau des d’ahir. A mitja tarda, David López responia des del seu compte de Twitter: “Moltes gràcies per tants missatges de suport i afecte. M’és impossible respondre’ls tots, però estic immensament agraït a cadascun de vosaltres. Ens veiem aviat al terreny de joc.”

Aquest curs David López ja havia tingut dues lesions: una sobrecàrrega al quàdriceps de la cama esquerra, al setembre, per la qual es va perdre les jornades 5, 6 i 7 de lliga, i una afectació fibril·lar de grau u a l’isquiotibial esquerre, al gener, que no li va permetre jugar els dos partits de l’eliminatòria de copa contra el Betis i les jornades 20 i 21. La seva no ha estat l’única absència per lesió que hi ha hagut a l’eix de la defensa blanc-i-blava. Mario Hermoso, ara ja recuperat, Óscar Duarte i Naldo, encara convalescents, també han caigut. El brasiler, de fet, està a punt de tornar després de superar una lesió de grau dos al bíceps femoral de la cama dreta, mentre que el de Costa Rica, tot i que va entrar en la convocatòria del partit contra el Rayo, ha recaigut de la pubàlgia.

Tot fa pensar, en tot cas, que Rubi haurà de tornar a comptar amb Lluís, el jugador del filial, en el partit de divendres que ve, a San Mamés, per fer parella amb Hermoso a l’eix defensiu. D’altra banda, tot i les llargues absències de David López i Pablo Piatti, no està previst que l’Espanyol faci noves incorporacions. El club blanc-i-blau podria fitxar un agent lliure o un futbolista de la lliga espanyola, sempre que demanés la baixa de llarga durada d’algun dels seus lesionats.

Piatti serà operat avui

Està previst que avui Pablo Piatti passi per les mans del doctor Ramon Cugat a la sala d’operacions de l’hospital Quirón de Barcelona. El davanter argentí serà intervingut de la mateixa lesió que s’ha fet David López; és a dir, un trencament del lligament encreuat anterior del genoll. En el seu cas, però, es tracta del genoll dret.

Piatti va caure lesionat, poc després de la mitja hora de joc, en el partit contra el Rayo Vallecano del 9 de febrer passat. El termini previst per a la seva total recuperació és, com en el cas de David López, d’entre sis i vuit mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)