Espanyol

El gol eixampla la base

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau presumeix de tenir dotze golejadors diferents. L’any passat, en aquest moment de la lliga, només en sumava vuit

Una de les obsessions de Joan Francesc Ferrer Rubi en la pretemporada era superar la dependència de Gerard Moreno. El maresmenc acabava d’incorporar Borja Iglesias procedent del Saragossa, però de portes endins el missatge era clar: el gol havia de ser cosa de tots. El futbol més ofensiu que volia implementar el preparador tenia com a element principal incrementar la potència ofensiva de l’equip. El tècnic ho ha aconseguit en gran mesura. Ara el seu equip ha sumat 32 gols a favor en 27 jornades. Aquests gols són vuit més que els del curs anterior en aquest mateix moment de campionat. Ha marcat més, però també ha encaixat més en defensa. En concret, l’Espanyol ha vist com foradaven la seva porteria fins a 40 vegades per 33 de fa tot just un any. Una dada negativa que es va aprofundir per la mala dinàmica de finals de desembre i gener.

Més enllà d’això, la gran conquesta de Rubi ha estat eixamplar la base i la quota de participació golejadora de tots els seus futbolistes. L’any passat només vuit jugadors havien marcat en 27 jornades. Unes xifres golejadores que s’aguantaven per la punteria de Gerard Moreno, que sumava 11 dianes, i el seu ajudant, Leo Baptistão, que n’acumulava 5. La resta de la plantilla només aportava un gol per cap: Piatti, Sergio García, Darder, Marc Navarro, Mario Hermoso i Granero. La situació ha fet un gir important en aquest curs, en què l’Espanyol continua tenint una referència clara en la figura de Borja Iglesias. El gallec, amb un partit menys que el davanter de Santa Perpètua, ha calcat les xifres del català, ara al Vila-real, i ha sumat 11 gols. Després del Panda els gols estan més repartits i no hi ha un golejador clar que el segueixi, però són 11 els futbolistes que han marcat: Hermoso i Granero amb tres gols cadascun; Rosales, Darder i Sergio García (2); Naldo, Duarte, Piatti, Wu Lei, Hernán i Ferreyra (1).

Hi ha jugadors que han experimentat una millora en la seva participació golejadora, com ara Mario Hermoso i Granero. Defensa i migcampista han triplicat els gols que van fer fa just un any i són uns dels grans beneficiats del canvi d’estil imposat per Rubi. L’Espanyol s’ha refermat defensivament en les últimes jornades i aquesta millora, junt amb l’aparició de Wu Lei i Ferreyra, els últims de sumar-se a la festa del gol, ajudarà a incrementar el rendiment ofensiu d’un equip que no vol dependre tant de Borja Iglesias. Fins ara els blanc-i-blaus ho han aconseguit en certa mesura i van pel bon camí.

LA DADA

Borja Iglesias suma 11 gols, una xifra calcada a la que tenia Gerard Moreno

REFORÇOS LETALS

Wu Lei i Ferreyra han vingut per incrementar el repertori de gols de la plantilla

CANVI SUBSTANCIAL

Mario Hermoso i Granero han triplicat la seva eficàcia de cara a porteria en un any
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)