Espanyol

El tren de la il·lusió

Prèvia. L’Espanyol, en ratxa, busca un triomf contra el Sevilla per enganxar-se a la zona alta de la taula mentre que el Sevilla, que s’estrena amb Caparrós, no guanya a fora des de la jornada 7

L’Espanyol posarà a prova contra el Sevilla la ratxa de sis partits sense perdre. El conjunt andalús estrena tècnic després de la destitució de Pablo Machín divendres després de l’eliminació a mans de l’Slavia de Praga a l’Europa League. Joaquín Caparrós, fins ara director esportiu, ha tornat a agafar les regnes de l’equip amb la intenció de repetir l’experiència de l’any passat –va classificar els andalusos per a Europa amb un tram final de lliga meritori–. El tècnic d’Utrera tornarà a recórrer a l’èpica i el sentiment per reactivar els seus deixebles. El Sevilla, per pressupost, no es pot permetre quedar fora d’Europa i el gran objectiu és acabar quart classificat per disputar la Champions.

L’Espanyol també persegueix el somni europeu però d’una manera més modesta. Els blanc-i-blaus esperen entrar en la lluita per l’Europa League i el partit d’avui contra els andalusos és clau. Guanyar situaria els catalans a només tres punts del seu rival i, de retruc, també es podria emportar el goal average. Molts són els estímuls positius que tenen els blanc-i-blaus. Primer, el fet de jugar a casa. L’Espanyol de Joan Francesc Ferrer Rubi és l’equip més fiable a casa en l’era Cornellà. Un punt a favor que s’alimenta en una bona ratxa de sis partits sense perdre que ha retornat la confiança als futbolistes. Un equip amb dinàmica positiva i refermat pel bon moment de Wu Lei i Facundo Ferreyra. Aquests dos reforços d’hivern han millorat la competència ofensiva de la plantilla. El davanter xinès s’ha convertit en un dels nous referents de l’equip i de l’afició. De fet, des de la seva arribada, l’Espanyol no ha perdut cap partit.

Ara la gran incògnita és com ha preparat el partit Rubi. Les referències de quan hi havia Pablo Machín ja no són vàlides i Caparrós sembla que introduirà molts canvis per esperonar els seus homes. Agafant de referència el Sevilla de la temporada passada, l’equip andalús serà molt més incisiu i vertical. Un futbol directe per eliminar de la cursa europea l’Espanyol. Tot i això, Caparrós haurà de corregir la mala dinàmica del seu equip a domicili. Els andalusos no guanyen fora de casa des de la setena jornada, a finals de setembre. “No em refio del mal moment del Sevilla. Tenen una gran plantilla amb jugadors molt experimentats”, va dir Rubi, que té clar com afrontar el seu equip el duel. “És un partit apassionant i poden treure el cap a dalt. Guanyar seria ratificar el que estem fent bé. És un partit importantíssim. Ens ha costat molt tornar a arribar fins aquí”. Un tècnic blanc-i-blau que no sap amb quin sistema jugarà Caparrós, que complirà 500 partits a primera i està preparat per fer “retocs tàctics” si és necessari i sap que tindrà un rival temible. “No em vull deixar enganyar per la seva trajectòria.”

LA PRÈVIA

Poden treure el cap a la part alta. Guanyar seria ratificar el que estem fent bé. És un partit importantíssim i apassionant. Ens ha costat molt tornar a arribar fins aquí
No em vull deixar enganyar per la trajectòria del Sevilla, Com jugarà Caparrós? No ho sé, però estem preparats
J. Francesc Ferrer ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)