Espanyol

El repte de Rubi és fugir de la mediocritat

Espanyol. L’entrenador blanc-i-blau no està disposat a permetre que els seus jugadors es relaxin en la recta final de la lliga i els exigirà la mateixa ambició que assegura tenir ell

A punt d’enfilar la recta final de la temporada, amb deu jornades de lliga per disputar durant els pròxims dos mesos, l’Espanyol es troba en terra de ningú: tan lluny dels llocs de descens com de la zona europea, a nou punts del nord i del sud de la classificació. L’equip blanc-i-blau ho hauria de fer molt malament per tornar a caure al pou i hauria d’acostar-se a la perfecció per aspirar a la sisena o la cinquena posició. Què pot motivar, doncs, els jugadors que entrena Joan Francesc Ferrer, Rubi, fins al final del curs? Hi ha perill de relaxació?

El tècnic maresmenc ho té molt clar i ho va manifestar diumenge, a l’RCDE Stadium, en la roda de premsa posterior al duel contra el Sevilla. “No permetré que hi hagi relaxació, vull quedar al més amunt possible i el jugador que vegi que no té la mateixa ambició que jo… Queden deu partits i això determinarà la competència”, va començar advertint. “Per mi la lliga no ha acabat, queda moltíssim. La distància amb els equips que estan a baix és molt gran, però vull tornar a guanyar partits per acabar com més amunt millor”, hi va afegir.

Després de l’aturada d’aquest cap de setmana, Rubi entomarà, doncs, el desafiament de no permetre que el seu equip caigui en la mediocritat en el que queda de temporada. Ara mateix, l’Espanyol és tretzè, amb 34 punts, molt a prop de l’Athletic, la Real Sociedad, l’Eibar i el Girona. Per pressupost, el seu lloc hauria de ser, exactament, la meitat de la classificació, ja que és el desè més elevat de primera divisió. En tot cas, el missatge que s’envia des del vestidor continua sent d’ambició màxima. “Com més amunt millor” és el que continua repetint l’entrenador blanc-i-blau quan se li pregunta pels objectius.

Rubi, per altra banda, pot apel·lar ara al que va dir als seus jugadors l’estiu passat, durant la pretemporada: és molt important començar i acabar bé el campionat de lliga. Li van fer cas i l’inici va ser molt bo. Ara els toca arrodonir la feina amb un final feliç.

Jornada 29. 30/03 (16.15 h)
Barça - Espanyol
Jornada 30. 02/04 (20.30 h)
Espanyol - Getafe
Jornada 31. 06/04 (13 h)
Girona - Espanyol
Jornada 32. 13/04 (13 h)
Espanyol - Alavés
Jornada 33.
Llevant - Espanyol
Jornada 34.
Espanyol - Celta
Jornada 35.
Betis - Espanyol
Jornada 36
Espanyol - Atl. Madrid
Jornada 37
Leganés - Espanyol
Jornada 38
Espanyol - Real Sociedad

Dídac no va veure targeta groga

Ahir va ser dia de descans per a la plantilla blanc-i-blava, que tornarà a la feina aquest matí a la ciutat esportiva Dani Jarque, amb l’excepció dels quatre internacionals –Hermoso, Marc Roca, Rosales i Hernán Pérez–, que treballaran amb les seves seleccions durant els pròxims dies. La jornada va començar amb la bona notícia que l’acta del partit contra el Sevilla no recollia cap targeta groga a Dídac Vilà, com semblava que havia pogut passar. El lateral esquerre, doncs, podrà jugar contra el Barça el pròxim 30 de març. Serà el seu partit 101 amb la samarreta de l’Espanyol, ja que diumenge es va convertir en centenari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)