Espanyol

La resistència dura només 71 minuts

Espanyol. Rubi aposta per un sistema defensiu de cinc homes i, per moments, va semblar tenir a prop l’empat

Joan Francesc Ferrer Rubi tenia un pla i en aquest pla va estar treballant durant tota la setmana. El tècnic va modificar el seu full de ruta i va dibuixar un sistema amb cinc defenses i un rombe a la medul·lar. Borja Iglesias era una illa al davant. Era la primera vegada que Rubi apostava per un sistema defensiu així aquesta temporada. La intenció del tècnic era emular els bons partits fets amb aquest sistema pel Valladolid o el Girona. El maresmenc tenia molt clar que havia d’aguantar amb una bona teranyina defensiva el joc interior del Barça. El tècnic tenia ben fresc el partit de la primera volta, en què els blaugrana van fer mal als blanc-i-blaus amb el seu joc interior. Ahir el pla era tallar l’hemorràgia de l’anada i tapar les vies interiors del rival. Això va incomodar el Barça, que va anar picant pedra sense trobar el camí del gol. Així van passar els primers 45 minuts i gran part de la segona. El Barça es desesperava però la llum la va posar el de sempre: Leo Messi. Una falta de Víctor Sánchez va propiciar el gol de l’argentí de falta amb la col·laboració del rubinenc. Messi ja havia clavat dos gols de falta a l’RCDE Stadium i ahir ho va tornar a fer amb un tercer. La resistència defensiva de l’Espanyol va durar fins al minut 71. Unes bones prestacions per a un equip massa afligit en les seves darreres visites al Camp Nou. Ahir els blanc-i-blaus van plantar cara i Rubi va demostrar que els seus plantejaments són flexibles a qualsevol situació.

El miracle es va acaronar però va faltar més contundència en atac. “Costa molt generar ocasions de gol a un equip com el Barça però no és perquè no volguéssim marcar”, va explicar Rubi, que havia assajat diverses actuacions per buscar les pessigolles a la defensa blaugrana. Aquestes pessigolles només es van quedar en la intenció, però l’Espanyol va demostrar orgull i ofici. Una resistència que només va desfer Messi amb una nova genialitat.

Ara els blanc-i-blaus hauran de refer-se per jugar els últims nou partits de lliga. Dimarts toca el Getafe a l’RCDE Stadium i dissabte, duel a Montilivi. Un moment on l’Espanyol haurà de trencar la mala ratxa a domicili. Ara mateix suma només quatre punts dels últims trenta fora de casa. Això serà una altra història. Però hi ha coses que no canvien: els insults en qualsevol estadi. Ahir la grada d’animació del Camp Nou va cantar “Perico, recorda, ets una merda” entre altres cançons de mal gust.

Wu Lei passa de puntetes pel seu primer derbi

Un dels reclams del derbi era el debut de Wu Lei. Ahir nombrosos turistes xinesos van passejar-se per les graderies del Camp Nou amb la samarreta de Wu Lei. La presència del xinès va ser més mediàtica que efectiva. Rubi havia avisat en la prèvia que Wu Lei arrossegava fatiga per una laringitis i el seu viatge a la Xina. Aquesta situació, amb l’afegit de l’exigència tàctica del partit, va deixar el davanter xinès a la banqueta. No va ser fins ben entrada la segona part quan el davanter va trepitjar la gespa. Una actuació discreta d’un Wu que va passar de puntetes pel seu primer derbi en blanc-i-blau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)