Espanyol

L’últim fil d’esperança

Espanyol. Rubi estimula els seus deixebles per foragitar les pors dels descens i mentalitzar-los per signar una recta final de curs que els acosti als llocs de privilegi. La prova de foc: el Getafe

La derrota del derbi, tot i que sigui un oxímoron, ha deixat bones sensacions a l’Espanyol. L’equip blanc-i-blau va demostrar que segueix tenint fam competitiva, i va plantar cara al líder amb un entramat defensiu de primer ordre. Sense temps per digerir esdeveniments, avui els deixebles de Joan Francesc Ferrer, Rubi, es veuran les cares amb el Getafe. Els conjunt madrileny és la gran revelació de la temporada. L’equip, programat per evitar el descens, està en zona Champions trencant tots els pronòstics. L’equip de Bordalás s’ha caracteritzat pel fet de portar fins a l’extrem un futbol pragmàtic basat en l’ordre defensiu (és el tercer equip menys golejat de primera) i l’encert en atac gràcies a la parella de golejadors que formen Ángel i Jaime Mata, que sumen 23 gols. L’ofici dels madrilenys l’ha portat a signar una temporada fantàstica tot i l’última derrota en el derbi contra el Leganés. L’Espanyol tindrà davant seu un equip rocós i incòmode. Un conjunt que fa ennuegar-se i dificulta la digestió dels partits. Els blanc-i-blaus estan obligats a fer un partit gairebé perfecte. El Getafe és d’aquells conjunts que aprofiten a la perfecció les errades del seu adversari. Més enllà d’això, la situació particular dels periquitos obliga a un triomf per foragitar les pors, però Rubi pensa en gran. “És una setmana clau. Volem fer sis punts per atacar les posicions que ens apropin a competició europea”, i reblava el seu discurs: “La nostra mentalitat no és mirar a baix. El nostre vestidor no té por.” El tècnic que ha admès que farà rotacions per canvis tàctics abandonant la disposició de cinc defenses. Aposta pel joc davant la fermesa d’un Getafe que va elogiar: “El seu mèrit és espectacular. A falta de nou jornades està en llocs de Champions. Estan fent un any per treure’s el barret”, va dir, però ara vol guanyar i treure’s l’espina de l’anada, en què els catalans van perdre per 3-0. “Va ser un dels dies que més empipat em vaig anar amb el meu equip”, recordava el maresmenc, que també va tenir temps per parlar de l’afer Pedrosa i el seu intercanvi de samarretes amb Messi. “És un noi de 20 anys i una situació espontània. Em sap greu que la gent s’hagi ofès amb ell. És jove, és un gran jugador i l’hem de cuidar.”

Per la seva banda, el Getafe afronta el partit amb la intenció de seguir alimentant el somni de Champions malgrat el toc d’atenció de la derrota amb el Leganés. “Podem guanyar i perdre com la majoria. L’Espanyol no és inferior al Getafe i nosaltres no podem creure’ns el que en realitat no som. Hem d’anar pas a pas, partit a partit, malgrat que estem en una situació que hauríem signat abans de començar i hem de gaudir-ne”, reconeixia José Bordalás, el tècnic del Getafe, que va qualificar l’Espanyol com “un magnífic equip, és un històric, però està necessitat”.

LA PRÈVIA

No mirem a baix. És una setmana clau. Volem fer sis punts per atacar les posicions que ens apropin a competició europea
J. Francesc Ferrer, ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol
Podem guanyar i perdre com la majoria. L’Espanyol no és inferior al Getafe i no podem creure’ns el que en realitat no som
José Bordalás
entrenador del getafe
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)