Espanyol

El camí de la tranquil·litat

Montilivi viu aquest migdia (13 h)un duel de molta tensió entre dos equips que necessiten espolsar-se l’amenaça creixent de la part baixa

S’enfronten el pitjor equip local i el pitjor visitant de primera divisió

L’Espanyol es presenta a Montilivi amb molts interrogants. El primer és de joc. L’explosivitat i els encants de l’inici de lliga han desaparegut. Més enllà, però, el que més preocupa és la classificació. A sis punts del descens, els periquitos han viscut la permanència com una cosa rutinària, però ara els cal omplir la bossa de punts per no partir. La primera pedra de toc és Montilivi, on fa un any l’Espanyol va aconseguir un triomf balsàmic, a través de Gallego, que va foragitar tots els mals en un final de lliga cosmètic: 13 dels últims 15 punts. Ara tant l’Espanyol com el Girona volen evitar un embolic. Cap dels dos es pot encantar i un triomf seria el camí cap a la tranquil·litat. Uns i altres viuran aquest migdia (13 h) el duel català del neguit, de la pressió. La derrota penalitzaria moltíssim tant el Girona, que acumula dues derrotes seguides i continua buscant la manera de trencar un malefici a casa que fa més de cinc mesos que s’allarga, com l’Espanyol, que arriba a Montilivi després d’haver obtingut 2 punts de 12. La rivalitat és recent, perquè és tot just el quart duel (el segon a Montilivi) entre tots dos, des que els blanc-i-vermells van aterrar a primera, però la transcendència dels punts fa pujar la tensió.

L’Espanyol, amb la pitjor puntuació (juntament amb l’Osca) com a visitant de primera, va celebrar l’últim triomf lluny de casa la setmana abans del Girona-Rayo, el 27 d’octubre, en la darrera alegria dels d’Eusebio davant l’afició. L’han seguit cinc empats i quatre derrotes, que han agreujat una tendència que ja és un malson. Montilivi viu dos duels vitals en vuit dies –el dia 14 hi arribarà el Vila-real–, i superar-los sense haver trencat la sequera seria un drama.

Com al Camp Nou?

La setmana de tres partits condiciona l’alineació d’Eusebio, amb homes com Granell, Raúl García i Ramalho aspirants a recuperar el lloc. Muniesa és candidat tant al lateral com al pivot, en funció de l’estat de Douglas Luiz, que va tornar després de la lesió directament a l’onze inicial al Wanda. A l’Espanyol, Rubi medita en el seu retorn a Montilivi aplicar l’esquema amb tres centrals que va programar dissabte passat al Camp Nou, amb la presència al carril esquerre del jove Pedrosa. Si Rubi apostés per aquest dibuix, el xinès Wu Lei no sortiria des de l’inici i el paper de mitjapunta, al darrere de la referència a dalt amb Borja Iglesias, seria per a Sergio García. El davanter del Bon Pastor pot aportar la profunditat necessària a un Espanyol encallat en atac i amb problemes per tancar els partits. L’última mostra, dimarts contra el Getafe, un duel en què, tot i avançar-se, va veure com volaven dos punts. Fins a 19 punts han deixat escapar els blanc-i-blaus quan s’han avançat a l’adversari. Una situació que explica, en bona part, el lloc que ocupen actualment els homes de Rubi en la classificació.

Cristhian Stuani s’hi apunta

La convocatòria d’Eusebio Sacristán, que fa pública sempre, encara que l’equip jugui a Montilivi, tenia un interrogant majúscul que es va resoldre amb un efecte positiu cap al conjunt gironí. Cristhian Stuani s’ha recuperat de la sobrecàrrega al soli que li va impedir jugar al Wanda Metropolitano. La presència del màxim golejador, que va ser baixa al camp de l’Atlético, insufla confiança a l’equip gironí. Precisament, l’ex-Espanyol va ser clau en l’anada, en què va clavar dos gols en cinc minuts al conjunt blanc-i-blau.

En mans de Borja Iglesias

Borja Iglesias és l’únic jugador de l’Espanyol que marca amb regularitat. Els blanc-i-blaus depenen en excés del seu pitxitxi, fins a l’extrem de la dependència. I és que un dels mals dels blanc-i-blaus és el seu problema per tancar els partits. L’últim precedent va ser contra el Getafe dimarts. “Hem millorat defensivament, però tenim un problema de gol”, admetia ahir Rubi. El gallec és l’únic antídot fiable per a la falta de gol de l’Espanyol i avui haurà d’afinar la punteria a Montilivi per acostar els seus al triomf.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)