Espanyol

Darder silencia Montilivi

Porta la batuta del partit i decanta la victòria de l’Espanyol contra el Girona amb dues accions decisives

El triomf dona aire als periquitos i augmenta l’angoixa d’un Girona que continua sense guanyar a casa

Sergi Darder es va convertir en el factor diferencial a Montilivi. Dos grans gols del mallorquí, el segon amb ajuda de Bono, van decantar la balança pels blanc-i-blaus i van enfonsar en la incertesa un Girona que afronta un tram final de lliga en què haurà de fugir de les brases. La història es va repetir i un any després el camp del Girona va ser talismà per a l’Espanyol, un bàlsam de felicitat on Sergi Darder es va vestir com a mestre de cerimònies on fa un any Gerard Moreno es va destapar amb un doblet. El premi és doble per a l’Espanyol, que fuig del descens i, de retruc, suma la segona victòria lluny de casa i deixa el trist honor de ser el pitjor visitant de la categoria.

El Girona transita pel camí invers. El partit era vist com una de les vuit finals que tenien els blanc-i-vermells per amarrar la permanència i per treure’s el malestar d’una pobra trajectòria a casa, on no guanyen des del 24 d’octubre. Massa temps per a un equip que ha rebaixat el grau d’angoixa gràcies al seu rendiment a domicili. Respira l’Espanyol i es preocupa el Girona, que ahir va mostrar símptomes de saturació en perdre la seva primera final. Els locals van iniciar el partit amb efervescència, empesos per una grada entregada però que de mica en mica es va anar desfent en eficàcia i estabilitat. La importància del duel ja es va veure aviat. Eusebio va treure de la infermeria Bonou i Stuani. Porter i davanter, claus per als gironins, tornaven després de les seves molèsties. Rubi va introduir variants tàctiques en el plantejament i va apostar per un 4-4-2 per primera vegada aquest curs. Víctor Sánchez va tornar a l’onze per fortificar la medul·lar i Javi López, que ha renovat automàticament per un any després de jugar ahir, ho va fer com a lateral esquerre. Una posició que ha sovintejat al llarg d’aquest curs amb força solvència, però a Montilivi va patir de valent, i més condicionat per una groga a l’inici. El tècnic blanc-i-blau va descartar la defensa de cinc homes que havia implementat en el derbi al Camp Nou.

El Girona tenia el domini territorial en un partit en què va anar de més a menys però sense fer gaires ensurts a l’àrea de Diego López. La feina precisa de Naldo i Hermoso va ser clau per viure el partit amb tranquil·litat a les files blanc-i-blaves amb un Stuani sempre a ratlla. Amb la resistència defensiva i Wu Lei l’Espanyol va surar sobre el partit. Un xic més de punteria del xinès, que va tenir dues bones ocasions, hauria pogut decantar abans la balança del costat visitant.

El Girona va abaixar la intensitat en la represa, matxucat per l’anticipació de l’Espanyol en la medul·lar. Un error de Granell per una pressió efectiva de Marc Roca per poc crea un desastre a les files gironines. Una acció paradigmàtica de la recurrent baixada de tensió del Girona en les segones parts. La sensació encara va ser més clara amb el gol de Darder. Stuani, però, va empatar des dels onze metres, un gol de penal, rigorós, a instàncies del VAR per mans de Rosales.. Semblava respirar el Girona i, com a mínim, volia amarrar un empat però l’Espanyol va trobar la glòria en un nou xut de Darder, que va trobar la col·laboració de Bounou, per signar un nou triomf a domicili després de cinc mesos sense fer-ho. Un partit que caminava cap a un empat es va trencar per una genialitat del d’Artà.

L’Espanyol va sortir victoriós del duel català i pot afrontar les últimes set jornades de lliga amb il·lusions renovades. Arribar a Europa sembla una utopia però aquest tram final, amb el descens ja molt lluny, s’ha de convertit en un repte per lluitar contra la monotonia i escalar posicions al més amunt possible. Rubi i els seus homes ho van aconseguir gràcies a Darder, que mai es rendeix. Per la seva banda, el Girona viu amb angoixa el tram final de campionat, en què haurà de guanyar els duels directes contra el Vila-real i el Celta per evitar que l’infern, ara a una distància prudencial, sigui del tot real.

TREBALL DEFENSIU

Els centrals de l’Espanyol, Naldo i Hermoso, van mantenir a ratlla Cristhian Stuani

CANVI DE DINÀMICA

Els blanc-i-blaus van aconseguir el segon triomf a fora després de cinc llargs mesos

JAVI LÓPEZ

Ha ampliat el seu contracte per un any més després de jugar el partit a Montilivi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)