Espanyol

L’Espanyol es posa ferm

Espanyol. Tolerància zero. El club es presentarà com a acusació pels adhesius d’Anna Frank a Montilivi, uns fets que “condemna enèrgicament”

El duel de dissabte a Montilivi ha fet més soroll a les graderies i a fora de l’estadi que no pas en el terreny de joc. Quan el focus d’atenció passa de la gespa a la grada és que quelcom no rutlla. Un dels fets que més han indignat a la opinió pública ha estat l’aparició d’uns adhesius amb la cara d’Anna Frank i una samarreta del Barça i que va recordar una acció semblant dels ultres de la Lazio fa només uns mesos enrere. Ara el problema estava en la grades del país i concretament a la zona visitant de l’estadi de Montilivi. Un clar exemple d’antisemitisme i xenofòbia d’uns grupuscles de suposats seguidors blanc-i-blaus. En aquests moments els mossos d’esquadra estan investigant, mitjançant les càmeres de videovigilància de la UCO per esbrinar que són els autors materials dels fets. Uns dies on la imatge de l’Espanyol ha aparegut al costat de titulars d’antisemitisme i xenofòbia.

L’Espanyol s’ha pres el seu temps però ahir va fer un comunicat on denuncia els fets i es desmarcar d’ells de manera contundent. “El nostre club sempre ha defensat els valors de la tolerància i el respecte i condemna enèrgicament qualsevol vinculació amb accions antisemites o de qualsevol altre tipus o que atemptin contra els drets fonamentals i el respecte cultural, polític o ètnic”, deia el comunicat que deixa clar que aquesta mesura no quedarà impune i l’entitat entrarà de ple en aquest assumpte per la via judicial.

Una forma de deixar clar que la tolerància zero serà el patró de conducte del club per tallar qualsevol mena d’acció i posar fre als xenòfobs i antisemites. “Els nostres valors esportius i de club estan clarament enfrontats amb postures com les esmentades i en aquest sentit anunciem que ens presentarem com a acusació juntament amb les investigacions que poguessin realitzar-se per part del cos de Mossos d’Esquadra per a l’aclariment dels fets esmentats inicialment i que poguessin derivar en qualsevol vinculació amb l’entitat”. Així doncs, si els autors materials dels fets són socis de l’Espanyol el club, aplicant el seu codi de disciplina i la llei de l’esport, els farà fora de l’entitat. Una acció que ha malmès la imatge del club blanc-i-blau en els últims dies però, especialment la d’una gran majoria de seguidors que han sentit vergonya aliena en veure com un petit grup ha fet molt de mal a tot un col·lectiu. “L’afició de l’Espanyol sempre ha estat modèlica en el seu comportament i de suport a l’equip i no podem permetre que l’acció de determinats individus o grups pugui tacar la nostra imatge, la nostra història i la nostra trajectòria de club referent en l’àmbit social i esportiu”.

Javi López, el capità més feliç

Javi López era l’home més feliç sobre la gespa de Montilivi. Un partit, amb victòria, que guardarà per sempre desat a la memòriai que li va suposar la renovació automàtica del seu contracte. “Era un objectiu personal que tenia per a aquesta temporada: poder renovar amb el club de la meva vida i més amb una victòria. M’ho he guanyat al camp i és una satisfacció molt gran. La imatge que es va viure després del partit és una cosa que, tant jo com la meva família, ens ho portarem per a tota la vida. No estic acostumat a ovacions ni reconeixements. Va ser una cosa molt bonica i li dono molt de valor”, comentava el capità que va ser aclamat per l’afició blanc-i-blava desplaçada a Montilivi quan es va apropar amb les seves filles a la zona visitant.

Ara el capità blanc-i-blau només pensa en el partit de dissabte davant l’Alavés al RCDE Stadium. “Si estem encertats, tindrem més opcions d’aconseguir la victòria. Volem acabar la temporada de la millor manera possible, amb la idea que és una pena que hagi acabat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)