Espanyol

Calzón entona el ‘mea culpa’

Espanyol. Ha posat el càrrec a disposició de l’entitat després de l’insult a Montilivi. “Crec que és el millor”, diu el delegat que fins a la resolució del Comitè d’antiviolència no exercirà les seves funcions

José María Calzón ha posat el seu càrrec de delegat de l’Espanyol a disposició del consell d’administració del club. Així ho va comunicar el veterà delegat en una carta pública: “Mitjançant aquest escrit vull anunciar públicament que he posat el meu càrrec, com a delegat del primer equip, a disposició del nostre consell d’administració i així ho he comunicat per escrit”, deia la carta de Calzón. El delegat ha decidit prendre aquesta decisió després de l’insult racista que va fer en el duel davant del Girona a Montilivi a un seguidor del club gironí. “Crec que, a hores d’ara, és el millor per a l’entitat a la qual he servit amb tota la meva il·lusió i professionalitat durant els últims 40 anys. No puc amagar la meva decepció pels fets que es van produir abans del partit de dissabte passat a l’estadi de Montilivi, que m’incomoden extraordinàriament i que contaminen les meves quatre dècades de treball en un club tan rellevant i històric com el RCD Espanyol. M’entristeix enormement el que ha passat i mai, mai, mai no hauria pogut imaginar que em passaria una cosa així i cauria en aquest error”, reconeix Calzón en el seu manuscrit, alhora que demana disculpes pel seu acte. “Primer de tot vull dir que em vaig equivocar amb la meva acció, que ho sento i que assumeixo posar el meu càrrec a disposició del consell d’administració del RCD Espanyol de Barcelona.” L’asturià no exercirà les seves funcions de delegat (ja no ho feia en els partits a fora) i el club espera la resolució del Comitè d’Antiviolència per prendre una decisió definitiva. En tot cas, el club tindrà present la gran carrera de Calzón al club i més enllà de la figura de delegat podria estudiar altres opcions perquè continuï lligat al club.

Calzón també ha aprofitat la carta per explicar els seus intents per disculpar-se davant l’aficionat del Girona víctima. “M’agradaria poder explicar que aquell mateix matí, en acabar el partit, vaig anar a disculpar-me davant la persona ofesa, però ni aleshores ni en els repetits intents posteriors, ni a títol individual ni mitjançant les gestions que ha fet el club, he tingut resposta. Insisteixo que em vaig equivocar i ho lamento profundament. És la primera vegada en aquests 40 anys que he perdut les maneres i he contestat als insults que rebem quan baixem de l’autocar de l’equip, però també és la primera vegada, en tots aquests anys, que he notat una rebuda tan voluntàriament crispada, hostil i ofensiva dels aficionats locals”, ha reblat per tancar. “He de reconèixer que durant els últims mesos he viscut una situació personal i familiar molt dura que m’ha afectat molt profundament. Malgrat tot, he seguit treballant diàriament però he anat delegant les meves funcions en altres persones del club, de manera que des de principi de temporada ja no he actuat com a delegat del primer equip en els desplaçaments. En aquest sentit, puntualitzo que vaig acudir a Montilivi com a empleat del club i vaig ocupar la localitat que se’m va assignar a la llotja presidencial”, diu Calzón, que ha puntualitzat. “M’agradaria deixar molt clar, igualment, que no he tingut mai comportaments racistes. Res més lluny de la realitat. He tractat amb respecte i educació en aquests 40 anys futbolistes, entrenadors, àrbitres i gent de totes les nacionalitats, orígens o religions”, i ha conclòs la seva carta: “Crec que no he d’afegir res més i que, per a la meva fortuna, només els que realment em coneixen poden jutjar-me i valorar tota la meva trajectòria personal i professional. Mai vaig voler ser el centre d’atenció de res i encara menys per un episodi tan desafortunat.”

LES FRASES

Em vaig equivocar i ho lamento profundament. És la primera vegada en aquests 40 anys que he perdut les maneres
En acabar el partit, vaig anar a disculpar-me davant la persona ofesa i en els intents posteriors no he rebut cap resposta
És la primera vegada que he notat una ‘rebuda’ tan voluntàriament hostil i ofensiva
José María Calzón
DELEGAT DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)