Espanyol

La paciència té premi

Espanyol. Rubi ha superat un hivern dur i ara veu com el projecte torna a arrelar. “En els moments més complicats li van donar més suport”, diuen al club

Un dels mantres de la psicologia cognitiva assenyala que la ment humana recorda amb més nitidesa l’inici i el final d’una tasca. La part, queda al mig costa més recordar-la al detall. Aquest precepte el saben molt bé els oradors o qualsevol persona que es posi davant del públic amb la intenció que el seu missatge arribi als seus interlocutors. L’Espanyol d’aquesta temporada, sigui casualitat o no, s’ha trobat amb aquesta metodologia en la seva trajectòria en la lliga. L’equip blanc-i-blau va començar amb una empenta brutal. Els 21 punts, en les primers onze jornades, així ho constaten. Aquell equip convencia mitjançant el seu joc i amb els resultats. Una dinàmica espectacular que el va portar a flirtejar de manera seriosa amb el lideratge. Aquell bon inici va patir una frenada severa arribat l’hivern. Deu jornades desastroses quant a resultats en què l’Espanyol només va sumar tres punts de 30 possibles, encadenant fins a sis derrotes seguides. L’oasi del triomf contra el Leganés va evitar mals majors. Uns moments de turbulències que van obligar la directiva a agafar el timó i confiar en el projecte de Joan Francesc Ferrer, Rubi. “Sabem que hi ha pocs clubs que haurien aguantat l’entrenador en aquelles circumstàncies i amb pràcticament nou derrotes consecutives”, reflexionen ara des de les altes esferes del club. Un posat alleugerit que ara es converteix en certeses per l’embranzida de l’equip en aquest tram final de lliga. Les últimes onze jornades de lliga han estat força profitoses per a un Espanyol que ha tornat a agafar volada: quatre victòries, cinc empats i dues derrotes. 17 punts sobre els últims 33 denoten que la bonança ha tornat a Cornellà. L’anàlisi encara és més contundent veient els últims tres partits, amb 7 punts sobre 9, amb dues victòries consecutives cinc mesos després.

Ara la qüestió és si aquesta revifada arriba a temps per aspirar al setè lloc o si els blanc-i-blaus faran salat. Més enllà d’això, hi ha les sinergies del projecte de Rubi. Un full de ruta esportiu que s’ha anat cuinant a foc lent i que ha aguantat les tempestes d’hivern. “En aquells moments de dubte el suport al tècnic encara va ser més evident”, revelen des del club. L’aposta era clara. El club volia un tècnic que apostés de manera decidida pels futbolistes del planter. Rubi ho ha fet sense pors i el seu projecte ha anat agafant consistència a mesura que els més joves han agafat més protagonisme i velocitat de creuer en l’engranatge de l’equip. Futbolistes com Marc Roca, Sergi Darder i Óscar Melendo són elements tangencials d’aquest Espanyol de present i que mira el futur pròxim amb optimisme i seguretat. No són els únics: Pedrosa o Lluís López ja han trucat a la porta i seran elements valuosos en els propers mesos. Un grup coral d’ADN periquito als quals se sumen els veterans com Dídac Vilà, Javi López i David López. “Ara hem d’encertar amb els retocs per fer un Espanyol més potent”, asseguren des dels despatxos de Cornellà. La paciència sembla tenir premi: les arrels de l’Espanyol estan més fermes que mai i el club ha guanyat un grapat de futbolistes que han fet créixer el seu patrimoni.

Busquen el rècord d’assistència del futbol femení

L’Espanyol viurà un esdeveniment històric dilluns, 22 d’abril, a les 11 h del matí. El club organitza, per primer cop en la història, un partit de lliga femenina al RCDE Stadium. Les blanc-i-blaves jugaran contra l’Atlético, actual líder de la lliga, amb 3 punts de marge sobre el segon, el Barça. L’entitat espera que la jornada sigui tot un èxit, ja que s’han repartit prop de 40.000 entrades, la capacitat de tot l’estadi. Si es compleixen tots els pronòstics, serà el partit de futbol femení amb més espectadors a Catalunya. Ara el millor registre data del 18 de març del 2018, 12.178 espectadors es van congregar al Miniestadi per veure els quarts de final de la Champions entre el Barça i l’Olympique de Lió. “Batrem el rècord d’un partit de futbol femení a Catalunya, i això ens omple d’un gran orgull com a entitat”, ha indicat el director de màrqueting i comercial de l’Espanyol, Agustí Filomeno, que ha afegit: “S’han desbordat totes les expectatives per tenir un camp ple. Les localitats ja estan exhaurides i hi ha llista d’espera.” Un partit en què l’Espanyol vol rendir homenatge al seu equip femení i als pioners que ho han fet possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)