Espanyol

La rauxa de la defensa

Espanyol. Una de les claus de la revifada blanc-i-blava en la lliga té el segell de Mario Hermoso. El central madrileny, amb ànima de líder, llueix galons durant la llarga absència de David López

Mario Hermoso (Madrid, 1995) pot presumir que aquesta temporada està sent la de la seva confirmació a primera. El madrileny va arribar a l’Espanyol sense fer soroll i pràcticament per la porta del darrere. Era un fitxatge menor de baix cost. D’aquells que s’anomenen de cost zero, executat pel llavors director esportiu, Jordi Lardín. El Real Madrid no confiava gaire en les seves possibilitats. Havia jugat al filial blanc a segona B, però no el veien prou capaç per fer un salt de qualitat. Així doncs, no li van posar cap impediment per marxar al club blanc-i-blau a un preu molt baix. Això sí, els de la Castellana es van reservar una opció de compra per cobrir-se les espatlles, xifrada en 7,5 milions d’euros i un 50% dels seus drets econòmics. El futbolista que va marxar l’estiu del 2017 no té res a veure amb el d’ara. Titular indiscutible amb Rubi, i superat el calvari viscut amb Quique Sánchez Flores, el seu creixement ha estat exponencial, fins a arribar a ser internacional amb Espanya. “És un futbolista amb unes condicions espectaculars”, remarcava fa unes setmanes el tècnic blanc-i-blau quan li preguntaven per les característiques del central.

L’Espanyol ha revifat en la lliga, i un dels punts d’ancoratge d’aquest canvi és la figura del central. Lesionat al turmell durant cinc setmanes (des de finals de desembre i tot el gener), després es va veure abocat a jugar infiltrat per ajudar un equip ple de lesions a l’eix central. Ara ha recuperat la seva millor versió, i aquest moment seu es correspon amb la revifada de tot l’equip pel que fa a resultats i a solvència: en les últimes onze jornades, el club blanc-i-blau només ha perdut dos partits. El madrileny s’ha aixecat de manera estrepitosa. És un jugador que no s’arronsa ni s’amaga al camp. Anima visceralment els companys i els encoratja. Llueix galons en un moment delicat per a la defensa. La pèrdua del líder natural, David López, amb una lesió als lligaments del genoll, obria un forat de grans dimensions a la defensa. Un buit que ha omplert Mario Hermoso amb l’elegància i la gesticulació que el caracteritzen. Ja suma 2.277 minuts en la lliga i supera, així, els 1.929 del curs anterior. Una estadística que el situa com el quart futbolista amb més minuts de la plantilla, només al darrere de Diego López, Marc Roca i Borja Iglesias. Unes xifres que es coronen amb tres gols en la lliga.

I la cosa no acaba aquí, ja que, al costat de Naldo, ha donat estabilitat a l’eix central. El madrileny casa amb el futbol del brasiler. Hermoso és la rauxa, la velocitat i l’explosivitat. Naldo, el contrapunt: la pausa, la col·locació i el joc aeri. Un cinturó de seguretat que ha donat estabilitat a la línia de contenció de l’Espanyol en un any marcat per les lesions. Tots els centrals del primer equip han passat per la infermeria. David López, per una lesió greu al genoll; Naldo, per dues lesions musculars que han fet que es perdi dos mesos de competició; Hermoso, cinc setmanes pel turmell, i Duarte ha estat fora tres mesos i tot just s’ha recuperat de la seva pubàlgia. Uns mals que també han donat llum a Lluís López, quart central la temporada que ve després de les bones prestacions que ha mostrat quan se l’ha necessitat.

ESTIU 2017

Arribat com un fitxatge menor, el seu creixement ha estat bestial en dues temporades

PARELLA CENTRAL

Forma un bon tàndem a l’eix, al costat de Naldo, amb qui casa a la perfecció

Rosales diu adeu a la temporada

Males notícies per a l’Espanyol. Les proves que s’han practicat a Roberto Rosales confirmen que el defensa té una lesió de grau 1-2 a la musculatura isquiotibial de la cama esquerra. El jugador necessitarà un període de recuperació que s’allargarà al voltant d’un mes fins que pugui tornar a competir. Si es compleixen els pronòstics, el futbolista diu adeu a la temporada. La lliga acaba el cap de setmana del 19 de maig, i només podria arribar a disputar l’últim partit, contra la Real Sociedad.

Rosales no va poder completar el duel contra l’Alavés i va haver de ser substituït després de notar molèsties a la cuixa esquerra que el van obligar a retirar-se abans del descans. La baixa del veneçolà s’afegeix a les de David López i Pablo Piatti, de llarga durada, i a una altra de muscular que arrossega Ferreyra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)