Espanyol

Un bon guió amb mal final

Espanyol. Té plom a les ales. Ha deixat escapar 23 punts després d’avançar-se en el marcador. El fet de no tancar els partits ha privat els de Rubi de somiar en gran i instal·lar-se a la zona noble

L’Espanyol va tornar a caure en el mateix parany que el persegueix durant tota aquesta temporada: tancar els partits. Li costa, al conjunt blanc-i-blau, fer un partit rodó. Un matx de guió perfecte dotat d’un bon inici, un nus argumental sòlid i un final feliç. Els deixebles de Joan Francesc Ferrer, Rubi, han sublimat, en molts moments, els inicis de partits i el seu desenvolupament factual però el motor entra en pana quan es tracta de posar el desenllaç de la història. Aquí és on l’Espanyol patina. Llisca de valent sobre una superfície que sembla de gel. No té prou equilibri per tancar els partits un cop s’ha avançat en el marcador. L’últim tast d’aquesta infernal rutina s’ha vist repetit en doble sessió: al Ciutat de València contra el Llevant dissabte, i dimecres a l’RCDE Stadium contra el Celta. Partits idèntics en la dinàmica i calcats en l’epíleg. L’Espanyol, en tots dos duels, va prendre avantatge en el marcador (a València ho va fer dues vegades) però va acabar empatant el partit i transformant dues victòries que l’haurien rellançat en la cursa per a Europa, per dos pírrics empats amb gust agredolç.

No és la primera vegada que passa al llarg de la temporada. I és que l’Espanyol s’ha trobat en aquesta situació d’avançar-se en el marcador fins a deu vegades al llarg d’aquesta temporada i ha deixat escapar un global de 23 punts pel camí. No cal treure la calculadora per endevinar que, amb una mica més d’encert per fer un segon gol o bé més perícia defensiva per mantenir l’avantatge, l’Espanyol podria estar lluitant de manera tranquil·la per classificar-se per a Europa. Aquest gir de guió li ha costat molts punts, a l’Espanyol. “Caldrà analitzar-ho, hem perdut molts punts i si una cosa passa sovint no és casualitat”, reflexionava Diego López lamentant la fugida reiterada de punts. Un mal endèmic que ha castigat l’Espanyol de manera virulenta. Rubi va adduir certa fatiga dels seus contra el Celta; podria tenir part de raó, però el cert és que aquesta situació s’ha convertit en cíclica al llarg de tota la temporada. Una cadència discursiva que l’Espanyol va conjugar en el moment de més bonança a principi de curs contra el Celta, l’Alavés i el Valladolid. La situació es va continuar alimentant en les nou derrotes de l’època fosca del curs contra el Sevilla i el Betis i també s’ha manifestat, amb especial agressivitat, en aquest últim tram de campionat contra l’Osca, l’Athletic Club, el Getafe, el Llevant i el Celta. Precisament, aquesta última fase és la que ha acabat frenant les aspiracions de la plantilla per anar a Europa, amb cinc empats que, per moments, eren victòries. Punts que han volat. Plom a les ales d’un Espanyol que ofereix pinzellades i moments de bon futbol però que necessita millorar la seva lectura i maduresa de partit. Potser aquí hi ha la clau. “Hem de tenir més pausa i no jugar tan accelerats”, recordava Rubi després del duel contra el Celta. L’experiència s’agafa amb el temps i aquest equip, carregat de joventut, ha anat creixent al llarg del curs, encara que els números diguin el contrari. El projecte té bons fonaments però cal bastir-los amb més consistència i perfilar la plantilla amb uns retocs de qualitat per aspirar a reptes més grans.

Celta-Espanyol 1-1
0-1 (45’) Mario Hermoso; 1-1 (51’) David López (p.p.)
Alavés-Espanyol 2-1
0-1 (42’) Baptistão; 1-1 Bastón (57’); 2-1 (59’) Sobrino.
Valladolid-Espanyol 1-1
0-1 (19’) Borja Iglesias; 1-1 (90’+1’) Verde.
Sevilla-Espanyol 2-1
0-1 (38’) Borja Iglesias; 1-1 (70’) Mercado; 2-1 (89’) Ben Yedder.
Espanyol-Betis 1-3
1-0 (24’) Sergio García; 1-1 (43’) Lo Celso; 1-2 (85’) Tello; 1-3 (90 + 1’) Duarte, en pròpia porta.
Espanyol-Osca 1-1
1-0 (20’) Granero; 1-1 (47’) Etxeita.
Athletic-Espanyol 1-1
0-1 (9’) Facundo Ferreyra; 1-1 (80’) Raúl García.
Espanyol-Getafe 1-1
1-0 (56’) Borja Iglesias; 1-1 (72’) Ángel.
Llevant-Espanyol 2-2
0-1 (16’) Borja Iglesias; 1-1 (62’) Vezo; 1-2 (65’) Marc Roca; 2-2 (72’) Rochina .
Espanyol-Celta 1-1
1-0 (33’) Wu Lei; 1-1 (72’) Maxi Gómez.
Caldrà analitzar-ho, hem perdut molts punts i si una cosa passa sovint no és casualitat
Diego López
PORTER DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)