Espanyol

Lluitar a contracorrent

Espanyol. Com si fos un gat amb set vides, els blanc-i-blaus, fins que les matemàtiques no diguin el contrari, volen aferrar-se a la lluita per Europa

L’Espanyol afronta el partit d’aquesta nit per seguir aferrant-se al somni europeu. La lluita per la setena plaça, tot i que complicada, segueix sent factible amb les matemàtiques a la mà. L’empat entre l’Athletic i l’Alavés obre aquesta possibilitat. Una victòria dels catalans al Benito Villamarín deixaria els blanc-i-blaus a quatre punts dels bascos, ara setens amb 50 punts. “Estem en una situació en què guanyant se’ns obren moltes possibilitats. Empatant tampoc estaria tot perdut però ens obligaria guanyar els tres partits que ens quedarien”, reflexionava ahir Joan Francesc Ferrer, Rubi, que no vol rendir-se fins el final per lluitar pel somni europeu.“És l’any que estem més a prop dels últims anys. És difícil perquè no podem fallar i la dinàmica de l’equip és que costa molt que ens guanyin i anem per darrere però el que està clar és que competirem”.

El quadre andalús encadena tres derrotes i el seu tècnic, Quique Setién, està molt qüestionat. El cantàbric va ser ratificat en el càrrec divendres, després de la golejada encaixada dimecres al Ciutat de València contra el Llevant (4-0). Caldrà veure com l’afició verd-i-blanca rep el seu equip, ja que el desenvolupament del partit pot encendre els ànims d’una parròquia que ha passat de la il·lusió d’inici de temporada al desencís actual. “Dubto que els agafem adormits. És cert que porten una ratxa dolenta de resultats, però és un equip molt complicat.” Aquests serà el quart enfrontament directe entre catalans i andalusos aquesta temporada. L’Espanyol va perdre 1-3 a l’anada i va caure eliminat en copa en quarts de final. Els duels directes amb els sevillans sempre han tingut un denominador comú: l’Espanyol s’ha avançat en el marcador. De fet, aquesta tendència, la de perdre avantatges, s’ha convertit en un llast per als blanc-i-blaus, que s’han deixat 23 punts després d’avançar-se en el marcador. “Prefereixo tenir aquest problema, que ens acusin de no tancar els partits, que no pas que ens diguin que l’equip surt adormit. Ens ha faltat un xic de fortuna en molts partits, i en alguns vam fer mèrits per treure algun punt més. Però ara estem a prop d’anar a Europa i estem il·lusionats amb intentar-ho”, va reblar el maresmenc, que va elogiar la figura de Quique Setién i va fer un primer balanç del curs. “Els resultats són correctes i ens estem movent en una franja de puntuació habitual en els últims 17 anys. Ara espero que puguem donar més continuïtat a certs jugadors i no ens els traguem de sobre. Era un any complicat, no era un any fàcil; se’ns en va anar el màxim golejador, i com a mínim, l’aprovat el tenim”.

Per la seva part, Quique Setién va haver de digerir una prèvia centrada en el seu futur a la banqueta. “Fa 40 anys que faig això i sé de què va. L’ambient pot ser dur perquè hi pot haver gent descontenta”, va dir, per advertir del potencial de l’Espanyol. “És un equip que té les coses clares. Estan en un bon moment i ens poden complicar les coses.”

LES FRASES DELS ENTRENADORS

Estem en una situació en què guanyant se’ns obren moltes possibilitats per a la setena plaça
J. Francesc Ferrer, ‘Rubi’
entrenador de l’Espanyol
Fa 40 anys que faig això i sé de què va. L’ambient pot ser dur perquè hi pot haver gent descontenta
Quique Setién
entrenador del betis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)