Espanyol

El primer fitxatge de l’era Chen toca a la seva fi

Espanyol. Óscar Duarte, la primera contractació del president, acaba contracte el 30 de juny i el seu futur apunta lluny de l’Espanyol

Óscar Duarte (Masaya, Nicaragua, 1989) va arribar, al Benito Villamarín, als 50 partits amb l’Espanyol en lliga. El futbolista acaba contracte aquest juny i el seu futur encara és una incògnita. El club sembla decidit, a prescindir dels seus serveix. Els directius valoren positivament la feina i la professionalitat de l’internacional costa-riqueny en els tres anys i mig que ha jugat a l’entitat però la seva marxa sembla gairebé un fet almenys que hi hagi un gir copernicà en les setmanes vinents. El mae es va convertir en el primer fitxatge de Chen Yansheng quan es va fer amb les regnes del club el gener del 2016. La seva arribada va servir per apuntalar una defensa i un equip que lluitava per fugir de descens. Aquella mitja temporada de bateig (15/16) va ser la millor per l’internacional. De fet és l’any que més minuts ha gaudit. 1.195. La seva participació ha anat baixant amb el pas de les temporades: 1.123 (16/17); 990 (17/18); 646 (18/19). Les lesions han matxucat al futbolista, especialment un trencament de lligament el març del 2018, quan tornava a mostrar la seva millor versió i enguany una pubàlgia que l’ha anat allunyant de la dinàmica de partits fins a l’extrem de passar a ser el quart central de l’equip per darrere de Naldo. El brasiler, que va tornar dissabte davant l’Atlético, ha deixat, de nou, a la suplència a Duarte. La situació de l’internacional és delicada i l’eclosió de Lluís López li ha jugat en contra. El central del filial ha debutat aquest any amb el primer equip, de fet, dilluns va ser titular al Benito Villamarín, i ja suma 520 minuts aquesta temporada en lliga i s’apropa a la participació total de Duarte.

L’encaix futur de la defensa també dependrà de com evoluciona el futur de Mario Hermoso, amb contracte fins al 2020, però que tindrà molts pretendents a l’estiu. El Madrid té una opció per repescar-lo per només 7,5 milions d’euros i l’Espanyol té clar que el millor seria renovar-lo o bé buscar una sortida aquest estiu per deixar alguns diners a la caixa. Aquesta situació aboca a l’Espanyol a buscar aquest estiu la incorporació d’un central per la probable marxa de Duarte i en caldria dos si Hermoso acaba marxant en el proper mercat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)