Espanyol

El bon ull d’Òscar Perarnau

Espanyol. Fa un any, el director general esportiu va apostar per Rubi com a tècnic. El veia un element estratègic i vertebrador del primer equip. Temps i paciència li han donat la raó

Òscar Perarnau va tornar a l’Espanyol el 2 juny del 2017 després de 16 mesos allunyat del futbol per un problema personal. Chen Yansheng va insistir personalment en el seu retorn amb l’objectiu de portar la planificació esportiva a tots els nivells. La seva tasca és la de coordinar la direcció esportiva del primer equip i del filial, la secretaria tècnica, el futbol de base, el femení i l’àrea mèdica. És a dir, l’arquitecte global de l’Espanyol en tots els assumptes que afectin l’activitat esportiva. Ara mateix, el maresmenc manté una distància prudencial en relació amb el primer equip. Aquí la figura de Francisco Joaquín Pérez Rufete, com a director del futbol professional, marca el dia a dia. Perarnau està en un segon pla i només és un observador de luxe. Té els ulls oberts però es veu l’escena des d’un pla zenital. És a dir, té una panoràmica i traça una estratègia en el full de ruta a seguir en el pla esportiu i dotar l’Espanyol d’unes sinergies i uns mecanismes eficients.

Més enllà d’això, fa un any Òscar Perarnau, per l’absència d’un director esportiu (Rufete no va arribar fins al juliol), va ser l’encarregat de la tria de l’entrenador. Un element clau en tot l’entramat tècnic i organitzatiu que estava construint des de feia mesos. La decisió de qui seuria a la banqueta era un element clau i tangencial. Una peça angular que havia d’anar en consonància amb la política que s’estava implementant en tots els nivells del club. El maresmenc va sondejar diversos entrenadors, però tenia clar el perfil que volia i, al final, la tria es va decantar per Joan Francesc Ferrer Rubi, a qui va visitar personalment a Osca per conèixer, de primera mà, les vibracions i el feeling del tècnic per tornar a l’Espanyol. Perarnau coneixia bé Rubi de la seva època a l’Espanyol B, on havien coincidit. Era conscient que el de Vilassar era el tècnic adient per gestionar i treure el màxim rèdit possible d’una plantilla en què el planter havia d’agafar notorietat. A més, Rubi tenia fam competitiva i implicació emocional, que eren un plus per encertar amb la tria. És passava d’un perfil més mediàtic, com era Quique Sánchez Flores, a un tècnic de perfil oposat tant en el fons com en la forma: més proper, més ambiciós i a qui no li tremolaria el pols a l’hora d’apostar pel talent de la base a còpia d’un futbol més versàtil.

Perarnau, moltes vegades criticat pel seu immobilisme en la presa de decisions, la va encertar en la tria de l’entrenador. Un tècnic que ha instaurat un nou llenguatge futbolístic i que ha resistit les baixades de rendiment a mitja temporada. Un moment on Perarnau i Rufete van fer costat al tècnic per mantenir-lo en el càrrec malgrat l’ambient ferotge de certa part de l’entorn. La direcció esportiva, Perarnau i Rufete, tenen clar que els projectes s’han de construir a còpia d’idees sòlides i amb un temps de maduració i ara estan recollint el fruit de la seva calculada paciència. L’Espanyol està en disposició de lluitar per Europa, a dues jornades del final, gràcies al bon ull d’Òscar Perarnau.

MOMENT CLAU

Rufete i Perarnau van redoblar la confiança en Rubi durant la crisi de resultats d’hivern

Chen arriba per presenciar el final de temporada

El president de l’Espanyol, Chen Yansheng, té previst arribar els pròxims dies a Barcelona. El jerarca xinès acostuma a passar per aquestes dates per Barcelona coincidint amb el final de temporada. Serà un moment per fer balanç dels curs i el tècnic desitja veure el club en una competició europea. De fet, i salvant les distàncies, havia pronosticat en la seva primera compareixença pública que, en tres anys, l’Espanyol estaria en la Champions. De moment, i si els resultats propis i aliens li són favorables, el club blanc-i-blau podria acabar la temporada en setena posició i jugant l’Europa League.

Més enllà d’això, el mandatari haurà de posar fil a l’agulla a diverses qüestions de planificació esportiva i de les altes i baixes amb Peraranau, Rufete i Rubi. Una reunió esportiva per saber de quin pressupost disposarà l’equip en matèria de reforços de manera aproximada. De fet, aquests dies a les oficines del RCDE Stadium estan tancant les diverses partides pressupòstàries que seran el full de ruta que ha de regir per la temporada 2019/20. Unes xifres el més acurades possible, tot i que podrien tenir alguna variació depenent de les possibles vendes en forma de traspàs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)