Espanyol

El dilema de la banqueta

Espanyol. La direcció esportiva té dubtes sobre si apostar per David Gallego, la solució interina, o bé donar l’alternativa a un tècnic amb més recorregut i currículum com a entrenador

L’Espanyol, a falta de confirmació oficial de la marxa de Joan Francesc Ferrer, Rubi, al Betis, està treballant de valent per portar el seu substitut. La marxa del maresmenc s’hauria de produir en les pròximes hores, després de solucionar certs serrells contractuals. El tècnic haurà de pagar els 900.000 euros de la clàusula de rescissió i l’Espanyol, per la seva part, haurà de fer efectiva el pagament de la prima per haver acabat setè. Un cop es solucionin aquests detalls ja es podrà donar per fet el seu comiat oficial de l’Espanyol i el Betis donarà els passos pertinents per presentar-lo en societat a Sevilla i davant la seva afició.

Rubi és passat i toca planificar el futur immediat. L’encarregat de pilotar el fitxatge del nou entrenador és Francisco Joaquín Pérez Rufete. El director del futbol professional té al davant la primera gran decisió des que va agafar les regnes de la secretaria tècnica del primer equip. Una tria crucial després d’aterrar a mitjans de juliol. Rubi va ser una aposta d’Òscar Perarnau i ara el director general esportiu no vol intercedir en la decisió de l’alacantí, que tindrà plens poders per triar. Òbviament, Perarnau i el president, Chen Yansheng, sabran de primera mà la decisió final i estan informats del procés que està seguint Rufete. Ara mateix hi ha dos perfils sobre la taula: David Gallego i Pablo Machín. Són els dos principals candidats en aquesta cursa per ser el successor de Rubi. Però no són els únics. També s’està parlant amb Quique Setién, curiosament fins fa poc entrenador del Betis. Claude Puel és un altre dels noms que hi ha, i hi ha una munió més de tècnics que també s’han ofert per fer-se càrrec de la banqueta, com ara Francisco.

Rufete està sospesant diverses opcions i paràmetres d’estil i econòmics. El dilema que ara té Rufete al cap és si apostar o no per un tècnic de la casa com Gallego. “Està preparat per ser tècnic de l’Espanyol”, assegurava ahir a Esports Cope l’ex-director esportiu de l’Espanyol, Jordi Lardín. Gallego està esperant notícies i considera que li ha arribat el moment de fer el salt al primer equip. Molts són els arguments a favor seu. Coneix a la perfecció la casa. Fa tres anys que és entrenador del filial, va mostrar magnífiques prestacions quan va dirigir, de manera interina, el primer equip els últims cinc partits del curs 2017/18 agafant el relleu de Quique Sánchez Flores. Un periple en què va sumar 13 dels 15 punts en joc. Té l’aval dels pesos pesants del vestidor i també del president, a qui va deixar una grata impressió. El seu any al filial ha estat espectacular i a punt de fer play-off d’ascens a segona divisió. A més, el seu estil i l’aposta decidida pel planter lliguen a la perfecció amb la línia continuista de Rubi. El seu ADN blanc-i-blau no es pot qüestionar. L’únic punt en contra és la seva falta d’experiència a l’elit. En cas que no s’aposti per ell, té clar que abandonarà el club i agafarà alguna de les ofertes que té sobre la taula.

L’altre perfil és apostar per un tècnic amb més experiència, com ara Pablo Machín o els altres tècnics que estan en les travesses. És una opció, a priori, que comportaria menys risc pel fet de tenir un tècnic amb més pes, però també suposaria incrementar la factura salarial, depenent de qui sigui el tècnic triat. Però dins dels diferents candidats hi ha formes de jugar que són diametralment diferents de la implementada en l’última temporada. Seria el cas de Machín, que té un estil molt marcat amb un 5-3-2 definit. Aquest és el dilema amb què haurà de treballar Rufete i triar definitivament el tècnic que agafarà el relleu de Rubi.

RUFETE

Serà l’encarregat de decidir el nou inquilí. És la seva primera gran decisió al club

Claude Puel vindria amb Ben Arfa sota el braç

Un dels noms que han sonat en les darreres hores com a possible candidat a la banqueta de l’Espanyol és Claude Puel. L’exentrenador del Lilla, l’Olympique de Lió, el Southampton o el Leicester, entre altres equips, arribaria avalat pel seu extens currículum. És un tècnic que ha superat amb solvència els diversos reptes que ha tingut a França o Anglaterra. Un dels seus punts forts és la revaloració que experimenten les plantilles sota la seva batuta i l’aposta pels futbolistes joves. El futbol que practica també és de bon tracte amb la pilota i s’assembla al de Rubi. L’únic inconvenient és que mai ha entrenat en la lliga espanyola, però domina l’idioma. A més, vindria amb un fitxatge sota el braç com és Ben Arfa. El mitjapunta francès, com ahir va avançar Esports Cope, sempre ha tingut un gran rendiment amb Puel a la banqueta i, després del seu gran rendiment amb l’Stade de Reims, veuria amb bon ulls provar l’experiència de jugar en la lliga espanyola. Un destí que, als 32 anys, desitja provar. Si Puel acaba sent el triat per a la banqueta de l’Espanyol, Ben Arfa tindria gairebé els dos peus al club blanc-i-blau i aparcaria altres propostes que té sobre la taula per anar a Cornellà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)